Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Magnus og Myggen 1

15. juli 2006 af Kent Baden

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Magnus og Myggen 1 billede

Hvad der startede som et læringsspil er nu blevet en tegnefilm

”Leg og Lær med Magnus og Myggen” udkom i januar 1996, og cd-rom spillet vandt Børnebibliotikarernes Kulturpris. Figurerne er så populære, at de findes som pc-spil, bøger, og tegnefilm. 6 af afsnittene om Magnus (mulvarp) og Myggen er på denne udgivelse, og de har en varighed på cirka et kvarter.

Magnus og Myggen er de centrale figurer i serien. De bor i Paradisparken, ligesom vennerne: Ulrik ugle, Molly mus, Kalle kanin, Fungy Frø, Melvin and og bien Lissi. Skoven rummer også et par ufine dyr som Konrad Kat, der ser sig selv som skoven konge og hans tro følgesvend Ricki Rotte. Afsnittene involverer de forskellige karakterer i mere eller mindre grad, men Magnus og Myggen er de overvejende centrale figurer.

1. afsnit - ”En tør fornøjelse”
Magnus og Mygen står på vandski på Paradissøen og kommer i forbifarten til at strinte vand på skovens slemme karakterer: Konrad Kat og Ricki Rotte. De hævner sig ved at tørlægge søen, som ellers er centrum for megen aktivitet. Magnus og Myggen og deres venner finder ud af årsagen og lægger en plan…

2. afsnit - ”Dronning Søges”
Konrad Kat har ingen kæreste og er frustreret. Han og Ricki Rotte laver nogle opslag, som de hænger op ude i skoven. Konrad Kat føler sig som konge af skoven, men mangler en dronning. Konrad Kat dagdrømmer om Molly Mus. Han kurtiserer hende med live musik og blomster, og end ikke hendes største afvisninger virker, så hun og vennerne har en plan…

3. afsnit – ”Den et benede humpesaurus”
Mistænkelig lyde og voldsomme rystelser lyder i skoven. Magnus og Myggen støder på et kæmpe fodspor, som de bliver enige om stammer fra en et benet humpesaurus. Magnus og Mygger eftersøger flere fodspor, som dog viser sig at være frembragt af en vildfaren luftballon med Molly ombord. Molly vil gerne af ballonen, men får brug for vennernes hjælp.

4. afsnit – ”Hallofonen”
Den flinke Magnus render beskeder mellem Kalle og Fungy, og han er træt af det. Han kunne godt bruge et alternativ. Tilfældigvis har Myggen opfundet et samtaleanlæg, som de kalder en hallofon, og den er hurtigt spredt til alle dyrene i skoven. Men hallofonen og de medhørende snore fylder efterhånden så meget, at Konrad og Ricki falder over snorene. De vandaliserer den samtalenettet, da de gerne vil være nogle rødder, men de ender med at blive dagens helte.

5. afsnit – ”Den Gamle Vandmølle”
Der er meget støj i parken, og Ugle råber op, da han ikke kan sove pga. larmen. Han flyver til den gamle vandmølle for at sove. Magnus og Myggen søger også til vandmøllen for at lege, men Konrad og Ricki overhører og beslutter sig for at give Magnus og Myggen selskab ved vandmøllen, der siges at være hjemsøgt.

6. afsnit – ”Kalle kanin gør oprør”
Kalle mobbes af Melvin og Fungy, for han er mørkeræd. Kalle gør oprør og stikker af i frustration. Hele skoven sætter sig for at finde ham, inden det bliver mørkt. Magnus og Myggen søger under jorden, da kaniner kan finde på at grave huller. De støder på Frode Flagermus, som har taget sig af Kalle. Da Kalle vågner, får han klapsalver, fordi han har klaret sig selv i mørket.

Magnus og Myggen er endnu et eksempel på, at succesfulde spil ind i mellem gøres til hele spillefilm (Resident Evil, Tomb Raider, mm.). Her er blot tale om en tegnefilm, men motivet med at oversætte til film er det samme. Jeg har aldrig spillet et Magnus og Myggen spil, men det virker som et taknemmeligt arbejde at lave film om figurerne. Det er ren underholdning, og filmene er ikke læringsbaseret som fx Bamse Billedbog og Teletubbies kan rumme elementer af. Afsnittene har ingen aldersbegrænsning, men jeg synes, det kræver at par år, før man får noget ud fra Magnus og Myggen. Udover at de er flot tegnet.

Der er valgt nogle gode stemmer, og især Peter Belli passer godt til skurken Konrad. Ind i mellem er der også en fortællerstemme. Figurerne er appellerende tegnet, men historierne er lidt tynde og humoren er ldit speciel. Jeg griner ikke af serien og figurerne, men sidder blot med et lille smil på læben – den time som det tager at se denne udgivelse.

Udgivelsen har intet ekstramateriale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Magnus og Myggen 1
Original Titel: Magnus og Myggen 1
Premieredato: 11. juli 2006
Skuespillere:
Spilletid: 71 min.
Selskab: 2000
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...