Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Maleficent

13. oktober 2014 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Maleficent billede

Torneroses fjende dissekeret...

Så er endnu et eventyr blevet klasket op på det store lærred, og så alligevel med et helt andet udgangspunkt end da du hørte fortællingen om Tornerose. I Maleficent skifter vi nemlig ”synsvinkel” og får fortællingen om den hævngerrige fe af samme navn.

Maleficent er nemlig ikke nogen ond fe til at begynde med. Alt hun gør er at beskytte Ellemosen, et fabelagtigt sted med en frodig natur og alskens herlige væsner, fra dets fjender. Men hun svigtes af hendes store kærlighed, mennesket Stefan, som ender med i ren og skær grådighed at skære Maleficents vinger af og medbringe det som et trofæ for den døende konge. Dermed viser Stefan sig værdig til at overtage tronen, alt imens Maleficent skifter personlighed i sin fortvivlelse. Hun kaster en forbandelse over Stefans førstefødte datter Aurora – en forbandelse vi kun alt for godt kender. Hun skal stikke sig på en ten og falde i en dyb søvn, og aldrig kunne vækkes medmindre hun modtager et ægte kærlighedskys.

Angelina Jolie er som skabt til at spille Maleficent. Alene hendes dragende øjne kan jo aftvinge respekt og afsky og når man så sminker hende ganske hvid og iklæder hende en almægtig sort kappekjole, så er der ikke så meget at rafle om. De ekstremt markerede kindben taler også sit eget tydelige sprog. Som diametral modsætning har vi billedskønne Elle Fanning (søster til Dakota Fanning), som den uskyldsrene Aurora. Samspillet mellem de to fungerer fint og kommer bedst til udtryk i de scener, hvor man kan se at Maleficent, trods hendes onde virke, kan genkende sig selv i Aurora.

Filmen er fyldt med alfer, trolde, ulve og alverdens figurer fra eventyrverdenen. Der er også blevet plads til en række dramatiske kampscener som understøtter det verserende had mellem Maleficent og Stefan, som har udløst hele omdrejningspunktet. Diverse animationer og effekter er trukket ned over dette eventyr, og man mere end fornemmer at der er skelet lige rigeligt til Narnia-universet, som man dog ikke når til sokkeholderne. På den konto lykkes det ikke for filmen at skille sig mærkbart ud eller at fremstå som noget videre selvstændigt eller originalt værk.

Det er ganske interessant at opleve et eventyr man kender så godt, blive drejet 180 grader. Der er ganske vist ændret og fortolket på indholdet, men simpelthen også stillet skarpt med et hidtil hengemt kamera. Det er jo egentlig menneskets grådighed som bliver udstillet her, og som forpurrer en ellers tilsyneladende stærk forelskelse. Men til syvende og sidst så har filmen ikke det fornødne overskud til at forkæle sit publikum. Af en eller anden grund, så mangler der noget mere gods i de blot 1 time og 28 minutter, inden rulleteksterne ankommer. Maleficent tildeles 3 stjerner.

Udgivelsen er spækket med masser af ekstra materiale, som det hør og bør sig når Disney er ved muffen. Der er nærmest ikke grænser for hvad du kan dykke ned i, for at blive klogere på tilblivelsen af denne film.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Disney.

Titel: Maleficent
Original Titel: Maleficent
Premieredato: 13. oktober 2014
Instruktør: Robert Stromberg
Skuespillere: Angelina Jolie, Elle Fanning, Sam Riley, Imelda Staunton, Sharlto Copley, Juno Temple, Lesley Manville, Brenton Thwaites, Kenneth Cranham, Hannah New
Spilletid: 93 min.
Selskab: Disney, 2014
Genre: Adventure , Fantasi
banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...