Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Man about town

7. april 2008 af Morten Pedersen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Man about town billede

Ligegyldigt drama fra overhalingsbanen i miljøet omkring Hollywood

Denne anmelder havde visse forventninger før ”Man about town” røg i DVD-afspilleren.
Ben Affleck og John Cleese i samme film gav næring til ideen om originalitet og seværdighed.
Det blev ved forhåbningerne. Mod tyndt manuskript og dårlig instruktion kæmper selv de bedste skuespillere forgæves.

Ben Affleck giver den i rollen som den succesrige forretningsmand Jack Giamoro, der kan spotte en gevinst på mange kilometer i et klassisk portræt af Hollywood; mange penge, overfladiske personlige relationer og almindelig idioti.
Jack finder ud af, at fruen har været ham utro, og dagbogen fra et kursus, han deltager i, bliver stjålet og kommer i de (meget) forkerte hænder. Oplysningerne lækkes, og dermed starter en rutsjetur for stakkels Jack, både karierremæssigt og personligt.

Udgangspunktet som beskrevet ovenfor gav en forventning om, at en film i genren drama så skulle til at udspille sig, men så har manuskriptforfatteren tilsyneladende ændret mening, og den sidste halvdel af filmen minder mere om en komedie, vel at mærke en komedie, der blev lavet fra før farvefilmens tid. Jeg ville faktisk ikke været blevet overrasket, hvis Gøg og Gokke også pludselig dukkede op i filmens sidste scener, hvor personerne gemmer sig i skabe, laver ”sjove” forvekslinger og andet gøgl. Det er ikke spor sjovt, og så undermineres den første del af filmen, som gøres komplet utroværdigt.
Det gør det komplet umuligt at se meningen med galskaben, hvilket for så vidt også er ligegyldigt, da man hurtigt mister interessen for persongalleriet. John Cleese er underviseren på dagbogskursus, men også hans karakter afvikles med en slem gang rutinepræstation, som man hurtigt glemmer alt om. Eneste skuespillerpræstation værd at nævne er Jacks syge far, spillet af Howard Hesseman, der bidrager med de absurde indslag og eneste overbevisende personskildring.

Man about town kan ses, hvis man er helt vild med Ben Affleck, for bevares, man får da set en del af ham i løbet af de alt for lange 96 minutter, filmen varer. Den kan også ses, hvis det er argument nok, at der kunne være kommet en hæderlig film ud af anstrengelserne med lidt mere præcision og ikke mindste determination. Ikke mindst i forhold til målsætningen af, hvike slags film, man ønsker at lave. Og så bliver jeg simpelthen nødt til at nævne det fantastiske akvarium, der fungerer som den ene væg i ægteparret Giamoros soveværelse, blot en af deltaljerne i det smukke hus. At det kommer med i denne anmeldelse siger en del om, at der er for meget tid til at hænge sig i mindre deltaljer, medens denne ligegyldige film triller.

Der er intet ekstramateriale på DVD´en.
Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Man about town
Original Titel: Man about town
Premieredato: 18. marts 2008
Instruktør: Mike Binder
Skuespillere: Ben Affleck, Rebecca Romijn, John Cleese, Mike Binder, Gina Gershon, Adam Goldberg, Ling Bai, Howard Hesseman
Spilletid: 96 min.
Selskab: Lions Gate, Nordisk film 2008
Genre: Andet


banner
Overskrift Højre Block
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...
Sygeplejersken (...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...