Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Manden Uden Navn

13. september 2002 af Jeppe Krogh

4 stjerner Skriv en kommentar

Manden Uden Navn billede

Matt Damon spiller den mystiske Jason Bourne, der af fiskerne på en lille italiensk båd, bliver fundet livløs og fuld af kugler langt ude på havet. Bourne har mistet hukommelsen...

Matt Damon spiller den mystiske Jason Bourne, der af fiskerne på en lille italiensk båd, bliver fundet livløs og fuld af kugler langt ude på havet. Bourne har mistet hukommelsen, er i fantastisk form og taler flere sprog flydende. Den eneste ledetråd til hans identitet er nummeret på en bankboks i Zürich. Bourne finder hurtigt ud af, at han bliver overvåget og, at han må hurtigst muligt må lære sandheden om sin identitet at kende, før sandheden får fat i ham.

The Bourne Identity er baseret på en bog af den nu afdøde Robert Ludlum og er en del af en trilogi om den mystiske Jason Bourne. Filmen er instrueret af amerikanske Doug Liman, som tidligere har præsenteret os for film som den swingin’ Swingers (1996) og den fede Go (1999), og som har en speciel forudsætning for, at lave spionfilm, da hans far tidligere har stået for, at afhøre spioner, og herigennem har han set virkelige spioner i aktion. The Bourne Identity er en genindspilning af den ellers fine Tv-film af samme navn fra 1988 med Richard Chamberlain og Jaclyn Smith i hovedrollerne. Biograffilmen ligner Tv-filmen for meget og man kan slet ikke blive overrasket over noget i historien, hvis man har set Tv-filmen, men i dette tilfælde kan vi så glæde os over, at historien ikke er det vigtigste i nogen af filmene.

Hvis man leder efter en spionthriller med en masse eksplosioner, smarte himstregimser og hightech-våben, så er The Bourne Identity ikke den rette film. Min sidemand i biffen kommenterede, at det er en befrielse, at se helt realistiske kampscener, at se hvad disse specialtrænede ”dræbermaskiner”, som disse spioner jo bliver uddannet til at være, kan gøre uden sprængstof og tonsvis af smarte våben i alle afskygninger. Det er en regulær man hunt-film, hvor Bourne må forsvare sig imod sin tidligere arbejdsgiver, der prøver at gøre ham kold. Der er ingen rigtig gode mennesker i filmen og vi sympatiserer faktisk med både Bourne og de mennesker, der prøver at slå ham ihjel, fordi de alle er helt almindelige mennesker, som må træffe nødvendige valg i trængte situationer.

Matt Damon, Franke Potente og Chris Cooper spiller rigtig godt i de tre største roller, og det er også vores forståelse for deres karakterer og deres karakterers omstændigheder, der holder filmen oppe. Det er ikke nogen revolutionerende film, men vi engagerer os gerne i et par timer, og den er så godt lavet, at man gerne ser bort fra, at historien er forudsigelig og enkel. Kort sagt: den er flot og underholdende lavet, men man tænker ikke for meget over den efter man forlader biografen. Det er en solid thriller, som jeg vil give 4 stjerner ud af 6.

Titel: Manden Uden Navn
Original Titel: The Bourne Identity
Premieredato: 13. september 2002
Instruktør: Doug Liman
Skuespillere: Matt Damon, Franka Potente, Chris Cooper (I), Clive Owen, Brian Cox, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Gabriel Mann, Julia Stiles
Spilletid: 119 min.
Selskab: Hypnotic, Stillking, The Kennedy/Marshall Company, Universal Pictures
Genre: Thriller
Link: http://www.thebourneidentity.com/index_2.html
Bourne jages af sin tidligere arbejdsgiver og dens håndlangere.
Bourne jages af sin tidligere arbejdsgiver og dens håndlangere.
Bourne får hjælp af den rodløse Marie Kreutz ...
Bourne får hjælp af den rodløse Marie Kreutz ...
...og sød musik opstår.
...og sød musik opstår.


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...