Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Max Payne

24. oktober 2008 af Maria Moni

3 stjerner Skriv en kommentar

Max Payne billede

God underholdningsværdi og flotte visuelle effekter kan ikke redde ”Max Payne”, som drukner i klicher og forudsigelighed.

I løbet af de seneste år er det ene computerspil efter det andet blevet filmatiseret, og ”Max Payne” er ingen undtagelse. Nogle spil har klaret det mere succesfyldt end andre, og ”Max Payne” må siges at høre til den sidste kategori.

Handlingen i filmen er såre simpel. Efter at politibetjent Max Paynes (Mark Wahlberg) kone og barn er blevet myrdet, er han blevet en bitter, indesluttet og hævngerrig mand. Mordene blev begået af tre mænd, hvor af Max dræbte de to på stedet. Han jagter stadig den tredje mand, som aldrig er blevet fanget. Sporet er ved at blive koldt, og Max er ved at blive desperat. Hans jagt føre ham ind i den kriminelle underverden, hvor der bliver begået nogle brutale mord, og det viser sig ”overraskende nok”, at der er en sammenhæng mellem disse mord og mordet på Max’ familie.

Visuelt og underholdningsmæssigt er filmen i top. Filmen er præget af en høj farvemodalitet, og der er kælet for detaljerne, og selvom det er en actionfilm, er der lagt vægt på, at billederne er smukke.

Handlingen er der imod alt for forudsigelig, og det ødelægger en stor del af oplevelsen. Det kræver ikke særlig meget kløgt at regne ud, hvem der står bag mordene på Max’ familie. Filmen er desuden gennemsyret af den ene kliche efter den anden, og de bliver ikke brugt på den gode måde. I stedet for at understøtte filmen, som klicher nogle gange kan gøre det, ender de blot med at være et tilbagevende irritationsmoment, som virker forstyrrende.

I filmen har man forsøgt at fange den film noir stemning, som spillene er kendt for, men på trods af at filmen stilistisk set er dyster og præget af postmodernistiske tendenser, mangler man stadig voice-over-elementet, som bruges i spillets cut scenes. Der bruges kun voice-over i starten og i slutningen af filmen, hvilket kan virke skuffende for nogle.

Andre vil nok mene, at filmens hovedperson kunne være castet bedre. Mark Wahlberg virker alt for pæn og renskuret til at spille Max Payne. Ser man bort fra at ”Max Payne” bygger på et computerspil, gør det ikke vurderingen af filmen anderledes. Man sidder stadig og ønsker, at der var flere overraskelser og twists i handlingen, og at man havde valgt en anden skuespiller til at udfylde rollen som Max Payne.

Titel: Max Payne
Original Titel: Max Payne
Premieredato: 24. oktober 2008
Instruktør: John Moore
Skuespillere: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Beau Bridges, Chris “Ludacris” Bridges, Chris O’Donnell, Donal Logue, Amaury Nolasco, Kate Burton, Olga Kurylenko, Nelly Furtado
Spilletid: 86 min.
Selskab: Abondon Entertainment, Collision Entertainment, Dune Entertainment, Firm films og Twentieth Century Fox, 2008
Genre: Action
banner
Overskrift Højre Block
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...
Sygeplejersken (...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...