Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Buster Er Klar T...
Tyske Filmdage, ...
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fast & Furious 9
Fast & Furious 9 billede

Smagen Af Sult
Buster Oregon Mo...
Om Det Uendelige
Mulan
Raya Og Den Sids...
Fra Gud Til Film...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

May

11. april 2003 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

May billede

En skeløjet piges opvækst, der gennem hele sin barndom, har haft den torn at være outsider, og som stadig på ingen måde er tilpasset det voksne samfund, hvilket får uhyggelige konsekvenser....

Mays (Angela Bettis) barndom er fuld af traume, ensomhed, og en altoverskyggende moder, som forærer hende en speciel dukke i fødselsdagsgave, og giver hende de visdoms ord med på vejen: Kan du ikke få dig en ven, må du selv lave en. Det bliver nøglen til Mays underlige udvikling. Hun får efter skolen job på en dyreklinik, hvor hun assistere dyrelægen med skalpeler og diverse. Klinikkens lesbiske sekretær Polly (Anna Faris), gør ustandseligt våde og udfordrende tilnærmelser til hende, uden at May fatter betydningen. Hun vil bare så frygtelig gerne have sig en ven/kæreste, og hendes forelskelser bliver mere og mere besættelser af kropsdele, som ørerne, øjenene, læberne eller som i Adams (Jeremy Sisto) tilfælde, hænderne.

Adam arbejder hos den lokale automekaniker, og synes at være en stille og rolig fyr, men bliver hurtig opmærksomhed på Mays åbenlyse hengivenhed, og hendes lidenskab for hans hænder, hvilket fascinere ham. De bliver en form for kærester, men May har lidt svært ved at styre sin begejstring, og selvom Adam er til weirdos, underlige piger, tager May alligevel prisen, da hun på ham virker grænseløs i sit begær. Imellemtiden indleder Polly et forhold til May, som for Polly kun er baseret på sex, og det hele begynder langsomt at ramle endnu mere for May, som hjemme konsultere den dukke hun fik af moderen for mange år siden, i en trækasse, og som på det strengeste, ikke måtte åbnes. May forvandles langsomt, og den mørke side af hendes begynder at vokse i afvisningernes køl, skyerne trækker sig over hende, nu må hun finde sig en ven. Hun sidder ved sin symaskine og en blodrød kjole vokser langsomt frem, omkring hende ligger et hav af dukker og venter, medens beslutningen om at bryde forbandelsen ved selv at skabe den eneste ene...

Lucky McKee har I sin debut, skudt en rigtig blodig gyser, der ligger på det vamle niveau, men også har en rigtig god kant af den skæve sorte humør, som ses tydeligt i independence film, og som giver en rigtig god indlevelse i personerne og det miljø de er drejet om. Alle skuespillere fylder deres roller ud med god substans, specielt Angela Bettis (May), er fantastisk, med det karakterskift der ligger i personen. Bettis er mest kendt for at medvirke i filmen ³Girl Interrupted², og er et meget spændende bekendtskab.

Stilmæssigt er der en god snert Holly Hunter over hende. Filmen er spændende fortalt, men historiens originalitet er så slående, der er elementer af mange andre film i denne. Er man til den skæve humor, den blodige splatter og gode skuespilspræstationer, så er det bare med at komme ind og se denne film i en fart.

Titel: May
Original Titel: May
Premieredato: 11. april 2003
Instruktør: Lucky McKee
Skuespillere: Angela Bettis, Jeremy Sisto, Anna Faris, James Duval, Nichole Hiltz
Spilletid: 95 min.
Selskab: Lion Gate Films/2002
Genre: Gyser
Link: http://www.maythemovie.com

banner
Overskrift Højre Block
Hunter Hunter
Flugt
Buster Oregon Mo...
Luca (Disney+)
Raya og den sids...
The father
Peter Kanin hopp...
Centervagt
På Kanten af Livet
Friends: The Reu...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...