Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Mean Girls

20. august 2004 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Mean Girls billede

En rigtig god high school film, der har det hele. Ikke mindst et frækt glimt i øjet og en fandenivoldsk humor, der er sort som de lumske planer, pigerne lægger imod hinanden.

Cady Heron er opvokset med hendes forældre i Afrika. Hun har aldrig gået i skole, men altid haft hjemmelærer. Grundet nyt arbejde flytter hendes forældre tilbage til Amerika og Cady ser sig nødsaget til at starte i skole. Men ingen har fortalt hende at jungleloven om, at den stærkeste overlever, også gælder på en amerikansk High School.
To af skolens mere outrerede personligheder, Janis og Damien, tager i første omgang Cady under deres vinger og giver hende et grundkursus i hvordan man overlever på en High School.
Regina der er skolens ” Queen Bee ” og leder af ” Plastik-pigerne ”, invitere Cady indenfor i slænget. Det kan godt være at Regina er skolens hotteste pige, men hun og hendes slæng er også blandt skolens mest hadede og frygtede. De går ikke af vejen for at terrorisere alle der kommer i vejen for deres planer.
Cady passer ikke lige ind i dette slæng, men hendes nye veninde Janis vil gerne at hun bliver i gruppen, så hun kan udspionere dem og melde tilbage til hende om hvad de har af planer. Janis og Regina er nemlig gamle fjender og der er intet Janis heller vil end at få Regina ned med nakken.
Snart bliver der lagt skumle planer og også blandt ” Plastik-pigerne ” opstår der interne problemer. Regina ser nemlig Cady som en potentiel konkurrent. I dette venskabsforhold udvikler Cady sine rovdyrinstinkter. Snart konkurrerer de to på livet løs, mens de på overfladen fremstår som bedste veninder. Dette har dog sine omkostninger, for Cady kommer til at forsømme både hendes nye venner og hendes studier. Så spørgsmålet er om al denne popularitet er det hele værd.

Mark S. Waters har instrueret denne herlige ungdomskomedie. Han er ikke uvant indenfor genren. Han har før lavet film som THE HOUSE OF YES fra 1997, HEAD OVER HEELS fra 2001 og senest FREAKY FRIDAY fra 2003 også med Lindsay lohan i en af hovederollerne.

MEAN GIRLA er skabt af Tina Fey, der også spiller rollen som den hårdt prøvede lærer Ms. Norbury. Hun har baseret manuskriptet på den ellers seriøse interviewbog: QUEEN BEES AND WANNABES-HELPING YOUR DAUGHTER SURVIVE CLIQUES, GOSSIP, BOYFRIENDS, AND OTHER REALITIES OF ADOLESCENSE. Af forfatteren Rosalind Wiseman.
Tina Fey blev grebet af de mange interviews og blev overrasket over hvor udspekulerede piger er i kampen for at undergrave og bagtale hinanden. Det er ofte meget sårende, men for en udefrakommende, også lidt morsomt.

Alle pigerne i filmen spiller godt, men fremhæves skal dog Rachel McAdams, der spiller skolens ” Queen Bee ” Regina. Hun er på overfladen en smuk og tiltrækkende pige, der virker åben og imødekommende overfor nye mennesker. Men under overfladen er hun kold, kynisk og beregnende. Hun styre hendes slæng med hård hånd og ikke en på hele skolen har undgået hendes trusler og terroragtige opførsel. Selv lærerne er under tøflen.

Manuskriptforfatteren Tina Fey, har også tillagt de grove løjer en lille morale, der lyder som følger. ” At kalde nogen fed, gør ikke en selv tyndere. At kalde en dum, gør ikke en selv klogere, og i bliver nød til at holde op med at kalde hinanden for luder og mær. Det gør det bare ok for fyrene at bruge de samme ord om jer. ” Helt sikkert en ting der er værd at tænke lidt over.

MEAN GIRLS er en rigtig god High School film. Den indeholder alle de klicher en sådan skal have. Der er de forskellige kliker. De nørdede matematikere. Den onde pige og hendes slæng og den nye pige på skolen, der hovedkulds, bliver kastet ind midt i en gammel fejde.
I stil og humor minder den mest om kult hittet CLUELESS, der også brugte den sorte humor som et gennemgående middel til at fortælle historien.
I MEAN GIRLS bliver selvhøjtidigheden, smit over bord og dette klæder faktisk filmen. Den bliver fortalt med et glimt i øjet og uden at ville meget mere end at underholde. Den før nævnte morale, bliver aldrig overdrevet og virker rigtig i en film af denne slags.
Jeg spår at MEAN GIRLS bliver en film, der også vil blive husket om mange år. Noget der ellers ikke er kendetegnet indenfor denne filmgenre. Den skal nok få sine kulttilhængere, der vil komme til at dyrke den på lige fod med CLUELESS og HEATHERS.
Så hvis du har lyst til at se en rigtig high school, mean chick, ungdomsfilm, hvor modbydelighederne ingen ende vil tage så spring en tur i biffen. Hvem ved, måske får du nogle nye ideer til hvordan du kan terrorisere dine ” bedste ” veninder.

Titel: Mean Girls.
Original Titel: Mean Girls
Premieredato: 20. august 2004
Instruktør: Mark waters
Skuespillere: Lindsay lohan, Lacey Chabert, Rachel McAdams, Tim Meadows, Ana Gasteyer, Amy Poehler, Tina Fey.
Spilletid: 97 min.
Selskab: Paramount Pictures, Broadway Video, M.G. Films. 2004.
Genre: Humor
Link: http://www.meangirlsmovie.com

banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...