Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Mørket

10. november 2005 af Morten Eriksen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Mørket billede

Den fjerde film i den nye Wallander-serie er skrappe sager!

En Volvo er efterladt ved et øde busstoppested. I bilen sidder en 2 årig dreng og græder. Ejeren af bilen bliver identificeret som Carl Svendsen. Han er forsvundet sporløst.

De to kriminalbetjente Linda og Stefan tager ud og snakker med Carls far der nu passer drengen efter Carls forsvinden. Det viser sig, at Carl havde en datter der tog livet af sig selv! Hans kone er desuden indlagt på en anstalt for psykisk syge.

Linda Wallander er i øvrigt blevet sat på skole-arbejde i forbindelse med et anti-narkoprojekt i skåne. Udover at holde foredrag er hun til stede i skolegården for at opsnappe eventuelle problemer.

Vi ser teenagepigen Tove der skjuler et pilleforbrug. Stofferne tjener hun til ved at sælge sin krop. Hun har kontakt til en mand der forsyner hende med penge og piller og som også fungerer som alfons. Hun har lukket sig inde i sig selv med sine problemer og en dag tager hun en overdosis og falder om på gulvet midt i en time.

Da en anden pige pludseligt forsvinder er der pres på opklaringsarbejdet, så listen over døde piger ikke bliver længere. Hvad er Carls skæbne og hvorfor er lærerne på skolen så afvisende overfor hændelsen med Tove?

Vi er nået dertil i historien hvor Linda og Stefans forhold har vakt opsigt på stationen, da de sørger for at arbejde sammen så snart lejligheden byder sig. Der bliver set lidt skævt til det, da det ikke er lovligt at have et forhold til en politi-kollega.

Sideløbende må Kurt gå til lægen der fortæller at de må tage en prøve for at sikre, at han ikke er kræft! Han får derfor noget at tænke over mens han går og venter på svar.

”Mørket” er fjerde film i rækken af 13 nye film om Kurt Wallander, hvoraf de 12 er helt nye historier som uprøvede manuskriptforfattere skriver ud fra korte idéudkast af Henning Mankell. Filmen er den sidste i denne omgang. Næste film er ”Afrikanen”.

Tempoet i opklaringsarbejdet går lidt i stå en overgang, men så tages der revanche hen i mod slutningen.

Temaet i ”Mørket” er ikke for sarte sjæle, hvilket titlen også siger lidt om. Om det er tilfældigt ved jeg ikke, men alle 4 film i den nye serie har børn indblandet på een eller anden vis. Et stærkt virkemiddel, som godt kan virke lidt frastødende på nogen! Jeg vil dog sige at alle film er lavet på en anstændig facon.

Baard Owe, kendt fra ”Riget”, spiller Carl Svenssons far. Alle folderne i hans ansigt spiller med, og det er meget troværdigt.

De tre øvrige film i serien er også anmeldt her på siden.

DVD specifikationer:

Menuerne er still billeder med underlægningsmusik. Billedet er i 16:9 (1.78:1) og billedkvaliteten er i top. Filmen er tekstet på dansk, svensk, norsk, finsk og engelsk. Der kan vælges svensk DD2.0, DD5.1 og DTS 5.1.

Ekstramateriale:

Biografier
Trailer

Der er biografier for Krister Henriksson, Johanna Sällström og Ola Rapace. Der er trailer for ”Afrikanen” som har svensk dvd premiere den 16. november. Der er indtil videre ikke fastsat datoer for næste kuld på det danske marked, så indtil da må man købe de svenske udgaver der i øvrigt er identiske med de danske bortset fra svensk cover.

Ønskes et overblik over hvilke film der er lavet om Kurt Wallander og hvilke der er tilgængelige på dvd, så tjek linket nederst på siden der fører til www.inspector-wallander.org hvor det hele er nydeligt opstillet!

Filmen er venligst stillet til rådighed af
SF/Fox

Titel: Mørket
Original Titel: Mörkret
Premieredato: 25. oktober 2005
Instruktør: Stephan Apelgren
Skuespillere: Krister Henriksson, Johanna Sällström, Ola Rapace, Angela Kovács, Douglas Johansson, Mats Bergman, Fredrik Gunnarsson
Spilletid: 89 min.
Selskab: Yellow Bird Films AB, SF Film 2005
Genre: Krimi
Link: http://www.inspector-wallander.org/guide/film-tv/default.aspx


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...