Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Gentlemen
The Gentlemen billede

Joker
Ad Astra
Mugge & Vejfesten
Downton Abbey
Bombshell - Opgø...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Mørkets Gerninger

30. maj 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Mørkets Gerninger billede

Den rutinerede og velansete politimand Tanner, rammes af en uhelbredelig øjensygdom, og hans opklaringsarbejde er nu blevet ret kompliceret.

Kendt fra TV2, lanceres dette mix af film noir og moderne engelsk detektivhistorie i stil med ”Kriminalkommisær Barnaby” og ”Mistænkt”.
Ross Tanner er den arbejdsomme og stræbende leder af drabsafdelingen.
Serien på 5 afsnit, medfølger alle på denne dvd.
1. afsnit. Second Sight
Efter et særdeles vellykket aktion vedr. Bombetrussel, får Ross Tanner (Clive Owen) tildelt erhvervet, at lede politiets drabsafdeling. Mens han soler sig i succesen, bliver han pludselig ramt af synsforstyrrelser. Det tager til og viser sig at være en særdeles sjælden virus, der nedbryder cellerne på nethinden, og kan til sidst medfør blindhed. Tanner vil ikke miste sit job, og i håb om at denne sygdom er forbigående, bluffer han sig igennem jobbet. En nylig udklækket kriminalassistent fra politiskolen Catherine Tully (Claire Skinner), skal assistere ham. Og hun finder hurtigt ud af at der er noget galt med hans lidt aparte opførsel, på grund af hans sigtbarhed.
Sagen ruller, skal hun melde ham. Mordsagen de har fået tildelt, handler om et adoptivbarn, 19 år, der er blevet myrdet. Forældrene virker splittet, faderen virker oprigtig ked af det, moderen er aggressiv. Men noget stemmer ikke, drengens værelse minder mere om et venteværelse, og passer ikke ind i drengens profil, som politiet for dyrket frem. Flere personer dukker op med tilknytningen til den myrdede.
2. afsnit. Hide And Seek
En berømt kvindelig violinist bliver fundet myrdet. Flere indicier går på den højt anerkendte og estimerede læge Faiz Ahmed (Art Malik), der virker sært modvillig og fjendtligsindet. Offerets dreng, vidne og traumatiseret af begivenheden synes at være nøglen.
Tanner´s øje problem er stadig lige ustabilt, og Tully indser bittert at hun må forflyttes til en anden afdeling, da kollegaerne er begyndt at hviske i krogene. Tanner og Tully´s lettere kaotiske forhold, hænger i en tynd tråd, samtidig bliver Ross belemret med en erstatning for Tully, Boyd (Mark Bazeley), som virker lidt påtrængende, Tanner står nu helt alene mit sit problem.
3. afsnit. Parasomnia
Endnu et mord til Tanner. En kvinde Kerry Ann Roddam (Josephine Butler) skulle giftes, men vågner op i sin seng indsmurt i blod. Kæresten er blevet slået ihjel et andet sted, og blodet tilhører ham. Ross har udover sit store syns problem, også søvnproblemer, og ser desuden syner. Pewsey (Rupert Holliday-Evans) er ny hans højre hånd, da han finder ud af Ross´ problem, og indvilliger i at holde tæt. I Tully´s fravær bliver Tanner en anelse lun på Kerry, og tror at der er andre der står bag. Det viser sig at hun led at søvngængeri som barn. Samtidig har Tanner faderlige forpligtelser overfor sønnen Sam (Benjamin Smith).
Men et nyt mord viser sit skamferede ansigt, og sagen tager en ny drejning.
4. afsnit Kingdom Of The Blind
I dette afsnit mødes forældrene Roos og ex-konen Marilyn (Rebecca Egan) og dennes kæreste Frank (Julian Protheroe) til et nyt multikulturelt centers åbning, hvor deres fælles søn Sam skal være med i en turnering. Ross møder centrets leder Ben Harris (Nicholas Pinnock), med afrikanske rødder. Ved samme lejlighed for Tanner at vide at Marilyn vil tage til Canada med med Frank og Sam, hvis de kan få Ross´ accept.
Dage efter kommer en mordsag ind til speciel enheden. Ben er myrdet, slået i hovedet, og brændt til næsten ukendelighed. Noget tyder på racisme, men der er mange tråde, en fører til Ben´s kæreste far Harold King (Peter Vaughan), en gammel bekendt af politiet, lidt gangsteragtig fortid. En ny betjent skal bistå dem ved efterforskningerne Chancellor (Lesley Vickerage).
Tanner dårlige syn forfølger ham, og nu ved den nærgående Boyd også besked om hans hemmelighed.
Der er noget galt må Tanner konstatere, de er hele tiden bagefter i deres markarbejde, og han må nu vende blikket indad!

En særdeles melankolsk detektiv serie, hvor den særdeles humorforladte kommisær styrer dagens opgaver. Clive Owen fik her sit nationale og internationale gennembrud, og er siden et velkendt ansigt i film som ”Gosford Park”, ”King Arthur”, ”Closer”, ”Sin City” m.fl.
Serien bliver bedre undervejs, og sidste afsnit er det bedste og mest nuanceret. Der er også nye instruktør kræfter på under hver afsnit, hvilket også er med til at præge dens forløb. Den holder dog stilen generelt, men mangler intensiteten og nerven, går lidt kold flere steder, og dens omstrukturering af hvordan et efterforskningsmiljø skal visualiseres, virker ikke overbevisende. Men der er mange gode stunder, og havde den holdt sidste afsnits niveau, havde der været fem stjerner på kontoen.

Ekstra materiale til serien er et helt afsnit af ”Murder City” med det umage makkerpar Susan Alembic (Amanda Donohue) og Luke Stone (Kris Marshall), der bliver indrullet i noget der ligner et rituelt mord. En datter er forsvundet, efter at forældrene har været til fest, kommer de hjem og ser hendes værelse overmalet med blod. Det viser sig dog at være gedeblod. Men hun er væk. Dagen efter ankommer en velbemavet mand med store synske kræfter? Det bliver for meget for Luke, som må forlade sagen, da forældrene bliver meget stødt over hans adfærd overfor deres nyankomne hjælp. Luke bliver sat på en anden mordgåde. En succesfuld børsmægler bliver dræbt af en pil fra en armbryst i kontorbygningen sent på aftenen. Kameraerne viser ingenting. En gåde af de store, men Luke er selv i stor fare, da morderen er skånselsløs.

Hvad ”Second Sight” ikke havde i suspense har denne appetit vækker Murder City, som indeholder de klassiske momenter, men mangler lidt i personindføring. Også fire stjerner, men noget tættere på de fem end hovedserien!


Filmen er venligst stillet til rådighed af
PAN Vision.

Titel: Mørkets Gerninger
Original Titel: Second Sight
Premieredato: 2. maj 2006
Instruktør: Charles Beeson, Edward Bennett, Jonas Grimås, Maurice Phillips
Skuespillere: Clive Owen, Claire Skinner, Rupert Holliday-Evans, Frank Harper, Alexander Morton, Liam Noble, Simon Bateso, Selina Boyack, Mark Bazeley
Spilletid: 450 min.
Selskab: BBC Film/2000
Genre: Krimi


banner
Overskrift Højre Block
The Call of the ...
En Helt Almindel...
Three Identical ...
Running With The...
Frækkere End Pol...
Gemini Man
High Life
The Dead Don't Die
Sonic the Hedgehog
A hidden lifeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...