Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Monster Huset

15. september 2006 af Maria Moni

4 stjerner Skriv en kommentar

Monster Huset billede

Nebbercracker er en gnaven gamle mand, og nærmer man sig hans græsplæne, kan det få alvorlige konsekvenser.

Monster Huset er noget så forfriskende som en animationsgyser for børn. Det er dejligt at se at animationsfilmen kan bevæge sig udenfor sin ellers så vante genre, hvor hele ”persongalleriet” udelukkende består af nuttede dyr, der på den ene eller anden måde kommer i knibe.

Den 12-årige DJ bor overfor gamle Nebbercrackers hus. Han har længe observeret huset, hvor den ene trehjulede cykel efter den anden forsvinder ind bag den store hoveddør. Efter et sammenstød mellem DJ og den gamle mand, får Nebbercracker et hjerteanfald og dør. Idet Nebbercracker bliver transporteret væk af ambulancefolkene, taber han en gylden nøgle, som DJ samler op. Om natten sover DJ uroligt, og Nebbercrackers nedslidte hus begynder at opføre sig mærkeligt. DJ er overbevist om, at det er Nebbercrackers sjæl, som har besat huset. Sammen med vennen Buller og pigen Jenny beslutter DJ sig for, at han vil undersøge sagen nærmere. Det viser sig imidlertid, at Nebbercracker slet ikke er død, og at det i virkeligheden er en meget større hemmelighed, som er skyld i huset mærkelige opførsel.

Monster Huset er en udmærket animationsfilm. Dog bærer Monster Huset præg af, at det er en film, som skal kunne ses af hele familien. Det betyder, at den til tider er lidt for pædagogisk, og knap så uhyggelig, som man kunne ønske sig.

Filmen er ikke kun en gyserfortælling, men ligeledes en fortælling om at vokse op. Ligesom Nebbercrackers hjemsøgte hus repræsenterer noget mystisk og ukendt, handler filmen om overgangen fra barn til ung, hvor puberteten er noget mystisk og ukendt. DJ, som ellers bliver opfattet som en lille dreng af sin mor, oplever både at hans stemme går i overgang, rivalisering mellem venner og sit første kys i løbet af filmen.

Figurerne i Monster Huset bevæger sig meget livagtigt, og det skyldes at filmen er skabt ud fra en teknik, som hedder ”Motion Capture”. Optagelserne er først filmet med rigtige skuespillere, som har fået fastgjort et antal sensorer på kroppen, som kan opfange personens bevægelser. Disse bevægelser opføres herefter til en 3-D karakter, der så udfører nøjagtig de samme bevægelser på skærmen. Resultatet må siges at være meget effektfuldt, da filmen bliver en sammensmeltning mellem et realistisk og stiliseret univers.

Producenterne bag filmen er ingen ringere end Steven Spielberg og Robert Zemeckis. Instruktøren bag filmen er debutanten Gil Kenan. Eftersom det er hans først film, klarer Kenan opgaven rigtig godt. Monster House er både opfindsom, spændende og udholdende, og det er helt klart en film, som hele familien kan gå ind og se sammen (Dog kan den godt være lidt for uhyggelig for de helt mindste)

Titel: Monster Huset
Original Titel: Monster House
Premieredato: 15. september 2006
Instruktør: Gil Kenan
Skuespillere: Danske stemmer, Kristian Holst White, Oliver Berg, Torben Zeller, Sofie Larsen, Maja Iven Ulstrup
Spilletid: 91 min.
Selskab: Sony Pictures Animation 2006
Genre: Familie
Link: http://www.monsterhuset.dk

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...