Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Monsters mod Aliens

3. april 2009 af Christian Arhoff Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Monsters mod Aliens billede

Monsters vs. Aliens er god underholdning for hele familien.

Dreamworks bliver bedre og bedre og haler efterhånden ind på animationsgiganterne Pixar. ”Kung Fu Panda” var den første Dreamworks film der for alvor beviste at Dreamworks ikke kun lavede film for børn. Blandingen af klassisk Kung Fu plus et klassisk tema om at du kan gøre hvad du vil, selvom du er tyk, gik rent hjem. ”Monsters Vs. Aliens” er deres først nye film efter ”Kung Fu Panda” succesen, og selv om denne film ikke er ligeså stærk er der masseret af humor og gode temaer, på trods af at filmen er lidt rodet.

Susan Murphy(Reese Witherspoon) lever et stille liv. Hun er forlovet med Derek Dietl(Paul Rudd) en lokal vejrvært, der har meget høje tanker om sig selv. Alt går da også som det skal indtil deres bryllupsdag. Susan går ud for at få lidt frisk luft, men bliver ramt af en meteor og begynder at vokse sig større og inden nogen for set sig om er hun gigantisk. Det bliver for meget for Derek der hurtigt mister interessen for hende, og Susan bliver fanget af regeringen og slået ud. Da hun kommer til sig selv er hun i en slags monster fængsel, der er lavet for at beskytte mennesker mod hvad de ikke forstår. Susan møder hurtigt Dr. Cockroach(Hugh Laurie), B.O.B.(Seth Rogan) og selveste The Missing Link(Will Arnett), samt det Godzilla størrelse insekt, Insectusarus. Susan vil bare gerne hjem og Dr. Cockroach forsøger at gøre hende lille igen. Der er dog endnu større problemer for verden, for rumvæsnet Gallaxar(Rainn Wilson) har fundet ud af at der er quantonium på planeten Jorden og gør klar til at invadere. Nu må monstrene stå sammen fordi de måske er jordens eneste håb.

Plottet i ”Monsters vs. Aliens” er mere rodet end det ser ud til. Specielt efter at monstrene skal stoppe angrebet på San Francisco, virker det som om filmen fortsætter efter den burde være færdig. Manuskriptet er udmærket, men det kunne være bedre. Nogle af karaktererne er ikke så sjove som de burde være, specielt med de stemmer som de har, og specielt Will Arnetts The Missing Link føles dårligt skrevet og ikke så sjov som Arnett normalt er. Det fleste grin kommer via Seth Rogans stemmeskuespil til den blå geleklump B.O.B. Figuren har ingen hjerne og som B.O.B. selv siger ”det viser sig at du ikke behøver en”.

Temaerne er ligeså simple som i ”Kung Fu Panda” men de fungere godt nok. Det er ok at være anderledes er en nemt tema, men for de mindste tjener det nok stadig et forhold. Underligt føles dog temaet omkring Susan og Dereks forhold. Derek er utroligt selvglad og stolt over sit arbejde og vil bare have Susan som kone, så hun kan støtte ham, men hun viser at hun kan klare sig selv. Dette tema er vel fint nok, men der er vel ikke mange forhold der fungere på denne måde mere.

Alt i alt er ”Monsters vs. Aliens” en sjov og sød film, der er lidt for rodet og havde måske brug for en manuskript pudsning eller to. Men det er godt underholdning for hele familien.

Titel: Monsters mod Aliens
Original Titel: Monsters vs. Aliens
Premieredato: 3. april 2009
Instruktør: Rob Letterman, Conrad Vernon
Skuespillere: Reese Witherspoon, Hugh Laurie, Seth Rogen, Will Arnett, Kiefer Sutherland, Stephen Colbert
Spilletid: 94 min.
Selskab: Dreamworks, UIP, 2009
Genre: Familie

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...