Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Motherless Brooklyn

19. december 2019 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Motherless Brooklyn billede

“Motherless Brooklyn” er en vaskeægte noir-film fra en kompromisløs Edward Norton.

Bossen ( Bruce Willis) er lige blevet skudt, men hvorfor? Dette skal den Tourette-ramte forsker, Lionel Essrog, forsøge at finde ud af, men rammer dybt ind i politikkens magtspil i Brooklyn.
Denne film har vitterligt været Edward Norton hjertebarn. Han har stået for adaptionen af romanen ”Motherless Brooklyn”, har produceret og instrueret filmen samt at han spiller den altafgørende hovedrolle. Så der har været mange arbejdsopgaver involveret. Alt i alt har Norton brugt 20 år for at få denne film lavet. Så kan man snakke om et vaskeægte passionsprojekt.

Handlingen foregår i Brooklyn 50’erne, og giver derfor filmen mulighed, for ikke blot at være en neo-noir film, men også grave dybere ind i 50’ernes problemstillinger, og disse problematikker er sikkert ikke så fjernt fra virkelighedens 2019. Lionel støder på den sorte kvinde Laura, der er advokatuddannet, og alle undervurderer, blot på baggrund af hendes hudfarve. Men i vaskeægte neo-stil skjuler hun muligvis også noget, som den skønne og mystiske femme fatale.

Filmen er et godt billede på magtdemonstration, hvor Alec Balwin også har en banebrydende og velskrevet rolle som Moses Randolph – en byggeplaner drevet af magt. Alt ved denne karakter er forkert, hans motiv, hans intentioner for at rydde op i racerne og dette evige magtmisbrug. Hans karakter er dog nok ikke så langt fra hverdagens mænd i magtpositionen, og dermed har Norton formået at holde på realismen i forhold til problematikkerne. For vi har set den før, at politikere forsøger at drive folk ud af boliger – udelukkende for at komme ghettoer til livs, men naturligvis er der også andre motiver bag disse indgreb.

Filmens styrke ligger i dens tematik. Blot det at Lionel har Tourette og ingen læger kan finde ud af, hvad det er, er skræmmende. I filmen bliver hans ticks brugt i form af humor, selvom det naturligvis er en seriøs sygdom. Den bliver dog også brugt som et lille superhelte-geni, da Lionel kan huske mange ting. Selvom han selv påstår at være dum, så gennemskuer han stadig planen i blandt de magtfulde mænd – også med en diagnose. Utrolig blændende og fænomenalt skuespil fra Edward Norton.

Svagheden ved film ligger i dens spilletid. 2,5 timers film er simpelthen for langt, og det gør det svært for publikum at være engageret i mord-mysteriet. Tempoet trækker spændingen ud af filmen, og man sidder tilbage mere fortvivlet end forløst.

” Motherless Brooklyn” er Edwar Nortons passionsprojekt. Edward Norton og Alec Balwin spiller deres respektive roller til perfektion og filmen danner rammer op fortidens og nutidens store problematikker. Desværre bliver dens spilletid alt for lang, og mysteriet falder lidt fra hinanden.

Titel: Motherless Brooklyn
Original Titel: Motherless Brooklyn
Premieredato: 19. december 2019
Instruktør: Edward Norton
Skuespillere: Edward Norton, Bruce Willis, Gugu Mbatha-Raw, Bobby Cannavale, Cherry Jones, Alec Baldwin, Willem Dafoe
Spilletid: 144 min.
Selskab: Class 5 Films, Warnar Bros, 2019
Genre: Drama , Krimi , Thriller


banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...