Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Mr. and Mrs. Smith

2. december 2005 af Lise Aakjær

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Mr. and Mrs. Smith billede

Sjov og ballade med lejemorderne Hr. og Fru Smith og deres dødbringende ægteskabelige krise. Brad Pitt og Angelina Jolie leverer varen som det kriseramte ægtepar.

Efter fem eller seks år i et lammende kedeligt og begivenhedsløst ægteskab i deres store flotte hus i det fancy rigmandskvarter er ægteparret John og Jane Smith i skikkelse af Brad Pitt og Angelina Jolie ved at kede hinanden ihjel.

Ingen af dem har nogen anelse om, at de hver i sær er top-hemmelige agenter for to konkurrerende lejemorder-firmaer, og at de bruger begge hinanden og det blankpolerede ægteskab som skalkeskjul.

Men da de en dag får hinanden som deres næste "opgave", er det ikke længere blot den kedelige hverdag, der er dræbende. Fløjlshandskerne kommer af, og hr. og fru Smith retter sigtekornet mod hinanden. De har nu 48 timer til at gøre det af med hinanden, ellers kommer lejemorderne efter dem begge.

Det bliver en fejde på liv og død, hvor alle de indestængte frustrationer og velbevarede hemmeligheder kommer op til overfladen og gennemhuller deres proformaægteskab. Men dybt under overfladen gemmer der sig alligevel en stor kærlighed mellem rivalerne. Hvis bare de kan lære at arbejde sammen såvel i krig som i kærlighed, så skal det hele nok gå.

Hr. og fru Smiths avancerede parterapi kan sammenlignes med deres ægteskab: en god idé på papiret men det fungerer ikke rigtig i praksis. Selvom det flyver med sjove og veltilrettelagte punch-lines, storstilede og voldsomme action-scener og ikke mindst masser af Pitt og Jolie så bliver det hele en lidt kedelig affære, som vi har set så uendelig mange gange før.

Lad det være sagt med det samme: instruktøren Doug Liman, som er kendt for "The Bourne Identity"-filmene med Matt Damon, er ingen Tarantino, og hverken Pitt eller Jolie ejer skyggen af komisk talent. Blandingen af hårdkogt lejemorder-action og romantisk komedie virker søgt og bliver ofte morbidt på den ufede måde. Det fungerer ikke helt godt, og filmen er lidt klodset og plat af og til.

Dialogen er dog velskrevet og vittig, f.eks. når hr. Smith efter en hel dags skyderier med konen ringer til hende og erklærer: "Honey, I missed you today". Hovedpersonernes ping-pong-dialog og interne kamp fungerer som noget af det bedste, sjoveste og mest originale i filmen.

Ellers lever filmen dovent på, at de to hovedrolleindehavere superstjernerne Brad Pitt og Angelina Jolie nok skal trække publikum til. Og det gør de uden tvivl også. I
ndholdsmæssigt er der ikke meget nyt at komme efter end det sædvanlige; kiss-kiss bang-bang, pæne mennesker, store eksplosioner og mindst lige så mange plothuller som skudhuller.

Men er alt det ikke flintrende ligegyldigt? For man er godt underholdt af den af og til komisk overdrevne vold, den hæsblæsende action, den skægge dialog og de sjove, romantiske øjeblikke med Pitt og Jolie, der slår gnister.

Som storstilet Hollywood-actionfilm med et kæmpe budget leveres den forventede portion underholdning. Mr. and Mrs. Smith er noget så sædvanligt som et brag af en actionfilm uden noget specielt imponerende ekko. Men der er knald på i de to timer, som filmen varer.

Ekstra-materiale

- To kommentatorspor af henholdsvis filmens instruktør Doug Liman og manuskriptforfatter Simon Kinberg
- Slettede scener
- Filmens trailer
- Kort dokumentar

Filmen er venligst stillet til rådighed af
SF/Fox

Titel: Mr. and Mrs. Smith
Original Titel: Mr. and Mrs. Smith
Premieredato: 22. november 2005
Instruktør: Dough Liman
Skuespillere: Brad Pitt, Angelina Jolie, Vince Vaughn, Adam Brody, Elijah Alexander, Ron Bottitta, Greg Ellis, Angela Basset
Spilletid: 120 min.
Selskab: Weed Road Pictures, New Regency Pictures, Summit Entertainment, Regency Fox
Genre: Action
Link: http://www.mrandmrssmith.dk




banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...