Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Mugge & Vejfesten

26. september 2019 af Maria Bjerregaard

2 stjerner Skriv en kommentar

Mugge & Vejfesten billede

”Mugge og vejfesten” har gode intentioner om skør satire og humoristiske momenter, men ender med at blive for irriterende.

Wuffmorgenthaler, bestående af komiker Mikael Wulff og instruktør Anders Morgenthaler, er blevet anerkendt for en lang række tegnefilmsprojekter b.la. ”Pandaerne” og ”KatjaKaj og BenteBen”. Nu har succesduoen kastet sig over et nyt børneprojekt, hvor den 10-årige Mugge står for den årlige vejfest i kærlighedens navn.

Den gakkede vej
Mugge ( Jens Jacob Tychsen) lever et idyllisk liv med sin far, Thorbjørn ( Anders Morgenthaler) og mor, Kirsten ( Iben Ihjele). Idyllen forsvinder dog hurtigt, da Kirsten forelsker sin i crossfitteren, Pierre ( Martin Brygmann) og går fra Thorbjørn. Nu må Mugge forsøge at bringe sin familie sammen igen, men det bliver ikke nemt at planlægge en årligt vejfest med nogle meget gakkede naboer.

Stjerneskækket film
Morgenthaler har fået fat i nogle sjove og skønne komikere og skuespillere. Jens Jacob Tychsen er meget god som en lille 10 årige dreng og Lars Hjortshøj er også underholdende som Henrik, der holder godt øje med hele gaden. Selvom karaktererne skal være en satire fra vores eget borgerlige Danmark, så kan humoren til tider godt fremstå lidt småirriterende, men dette er naturligvis ikke skuespillernes skyld. Manuskriptet er bare ikke stærkt nok og der er heller ikke meget kød på historien. Også selvom Mugge forsøger at gøre alt for at redde sin familie på én enkelt dag.

Plat og irriterende humor
Denne film vil helt sikkert falde i nogens smag. Humor er trods alt subjektivt og man kan elske de platte jokes og samfundssatire. Der bliver dog lagt mere vægt på slap—stick humoren og ikke så meget de konkrete jokes, hvilket er ærgerligt, da Wulffmorgenthaler tidligere har vist, at de er en sjov komikerduo. Derfor kan det godt fremstå så irriterende og lidt unødvendigt. Men som sagt, humor er subjektiv. Deres observeringer af et gakket nabolag og overdrevet stereotyper er dog meget underholdende.

”Mugge og Vejfesten” har god samfundssatire og en sød intention, hvor en lykkelig dreng vil have sine forældre til at leve lykkeligt igen. Desværre ender det hele lidt for overdrevet og småirriterende, og det bliver en tam omgang, men man skal huske på, at humor er subjektivt.

Titel: Mugge & Vejfesten
Original Titel: Mugge & Vejfesten
Premieredato: 26. september 2019
Instruktør: Mikael Wulff, Anders Morgenthaler
Skuespillere: Mikael Wulff, Anders Morgenthaler, Jens Jacob Tychsen, Iben Ihjele, Martin Brygmann, Sofie Linde, Mick Øgendahl, Nicolaj Kopernikus, Stephania Potalivo
Spilletid: 80 min.
Selskab: Zentropa, Nordisk Film, 2019
Genre: Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...