Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Mugge Og Vejfesten

12. februar 2020 af Jesper Poulsen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Mugge Og Vejfesten billede

En absolut anbefalelsesværdig animationsfilm med indhold for både store og små. Humor og skævheden er i højsædet.

Mugges liv er perfekt. Der er ikke længe til vejfesten og temaet er kærlighed. Ikke værst, når man har et lille crush på bedsteveninden Sophia, som dog er 4 år ældre end ham selv. Han hygger sig i sommervarmen og nyder livet på villavejen, som er fyldt med skæve eksistenser som nonner på styler, parkournudister og Weirdoen fra Nakskov. Det kunne faktisk ikke være meget bedre, men så rammer livets omvæltninger ned over den lille knægt med det lilla hår. Mor Kirsten forlader far Thorbjørn til fordel for fitnessjunkien Pierre, som ikke laver meget andet end at løfte jern og tage selfies. Thorbjørn efterlades i et vakuum af sortsyn på tilværelsen og mister al livsglæde. Mor Kirsten prøver at realisere sig selv i sit nye forhold. Tilbage står Mugge helt fortabt – vred og ulykkelig. Til al held udviser Mugge en vilje og beslutsomhed, og planen er at få far og mor genforenet – og det skal ske til et brag af en vejfest, som han selv må tage stafetten op for at få stablet på benene.

Mugge Og Vejfesten er baseret på Wulffmorgenthalers tossede børnebog af samme navn. En sjov og gennemført adaption med plads til kunstnerisk frihed, da historien fortælles af eneboeren Pelle og dennes opmærksomhedskrævende hund. Som en anden heppende kommentator giver Pelle dig fortællingen om Mugges kamp mod alle de irriterende voksne (heriblandt formanden for grundejerforeningen og den indlogerede Elsebeth), mens han samtidig kæmper med at bibevare sit venskab med Sophia, som begynder at udvise teenagetendenser. Heldigvis bliver hun nemlig nøglen til et fabelagtigt samarbejde, da hendes far Henrik er ved at gå på røven med firmaet Juicy Boost. Her kan Mugge hjælpe, men noget for noget naturligvis.

Glæd dig også til at se de vanvittige femlinger Allan, Allan, Allan, Allan og Allan, som altid har travlt med grænseoverskridende og farlige lege. Glæd dig også til at møde vejens ældre dame og hendes arvestykker. Mød også fugleentusiaster og kattedamer og andet godtfolk. På Mugges vej bor der simpelthen bare ikke nogen almindelige skabninger. Disse figurer bliver bestemt ikke mere normale af at få tilsat sjove stemmer fra Anders Morgenthaler og Mikael Wullf selv og deres hold bestående af navne som Jan Gintberg, Iben Hjejle, Mick Øgendahl, Lars Hjortshøj, Mia Lyhne, Nicolaj Kopernikus, Sofie Linde, Stephania Potalivo og Martin Brygmann. Dog er det Jens Jacob Tychsen (Badehotellet, Borgen, Forbrydelsen) i rollen som Mugge, som er den altdominerende kraft.

Animationen er skæv og anderledes. Læg mærke til små detaljer i baggrunden og du vil få en større dybde i det noget videre alternative univers. Her er både noget til børnene, men så sandelig også til de voksne. Mugge Og Vejfesten er på alle leder og kanter velproduceret og kommer til at levere mange grin og memorable momenter, selvom spilletiden ikke strækker sig over 5 kvarter. Imponerende at det kan lade sig gøre at fortælle så detaljeret en historie på så kort tid. Lad bare bog nummer 2 om Mugge blive filmatiseret inden længe. Herfra er der 5 fuldfede stjerner at hente.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Mugge Og Vejfesten
Original Titel: Mugge Og Vejfesten
Premieredato: 6. februar 2020
Instruktør: Anders Morgenthaler, Mikael Wulff
Skuespillere: Jens Jacob Tychsen, Mia Lyhne, Jan Gintberg, Mick Øgendahl, Mikael Wulff, Iben Hjejle, Anders Morgenthaler, Martin Brygmann, Nicolaj Kopernikus, Stephania Potalivo, Sofie Linde
Spilletid: 80 min.
Selskab: Nordisk Film, Zentropa, 2019
Genre: Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...