Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Spioner På Missi...
Spioner På Missioner billede

The Outpost
Bølle På Eventyr
Undtagelsen
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

My sisters keeper

21. februar 2010 af Ole Jessen Hansen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

My sisters keeper billede

Stærk historie om familiesammenhold i en tragisk historie med kræft som baggrund.

Sara (Cameron Diaz) og Brian (Jason Patric) er forældre til 3 børn. Kate (Sofia Vassilieva), Jesse (Evan Elingson) og den yngste datter Anna (Abigail Breslin).

Siden Kate var ganske lille, har hun lidt af en kræftsygdom. En kræftsygdom som der umiddelbart ikke var de store udsigter til at blive kureret, med mindre at man fandt en donor som kunne hjælpe Kate. En mulighed som de to forældre har, er at få et 3 barn (Anna) som er kunstigt fremavlet til netop dette formål.

Et svært dilemma for de to forældre, men de beslutter sig for at få et 3 barn, og Anna kommer til verden. En verden, der viser sig at være hård og ubarmhjertig. Allerede fra en tidlig alder, bliver hendes stamceller og andre organer brugt som reservedele til søsteren Kate. Da Kate´s nyre ikke fungerer mere siger Anna stop. Hun går til byens bedste advokat (Alec Baldwin) og beder ham om at hjælpe hende. Hun vil ikke længere være "reservedelslager" for hendes søster. Men ønsker et normalt liv, ligesom alle andre på hendes alder.

Denne beslutning skaber naturligvis en masse ballade i familien. Anne og hendes mor mødes i retten for at finde ud af, om Anna´s beslutning er lovlig. I mens dette sker, bliver Kate´s tilstand værre og værre, og det er et kapløb med tiden.

"My sisters keeper" er en film som virkelig er rørende, men også hård at komme igennem. Det fortæller en historie om et dilemma som man slet ikke kan forstille sig. Kan man sige nej til at være donor til et familie medlem, hvis det i sidste ende kan koste en selv livet eller førligheden ? Hvordan vil ens familie reagere på denne beslutning ? Og hvordan bliver man en hel familie igen ?

Filmen er instrueret at Nick Cassavetes, som også står bag to andre klassikere i denne genre: "The notebook" og "John Q".

Den er baseret på en novelle skrevet i 2004 af en amerikansk forfatter, Jodi Picoult, der lod sig inspirere af en virkelig historie om to søstre, der stod i samme sitution som dem i filmen.

Der er flere gode skuespiller præstationer i filmen. Først og fremmest de to søstre, spillet af Sofia Vassilieva og Abigal Breslin. De spiller fantastisk godt, og flere gange må man tage sig i at synke en ekstra gang. Cameron Diaz er også god i rollen som den altofrende mor, der vil gøre alt for at redde sin kræftsyge datter. Så glemmer man hurtigt, at hun virker lidt fejlcastet i rollen som mor til 3 pga. hendes unge alder.

Ekstra materiale:

En masse ekstra scener som ikke kom med i filmen (ca. 15 min)

3 stjerner for dette.

SF/Fox.

Titel: My sisters keeper
Original Titel: My sisters keeper
Premieredato: 9. februar 2010
Instruktør: Nick Cassavetes
Skuespillere: Cameron Diaz, Jason Patric, Abigail Breslin, Alec Baldwin, Sofia Vassilieva, Joan Cusack
Spilletid: 104 min.
Selskab: New Line Cinema, SF/FOX, 2009
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Little Joe
The Outpost
Bølle på eventyr
Livets Bedste År
Star Wars: Episo...
War Of The World...
Bad Boys For Life
Undtagelsen
Maryam – den per...
Trolls på verden...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...