Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Noa

5. september 2014 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Noa billede

Et talent gik tabt i syndfloden

Eventyret om syndfloden
Generationer efter Skabelsen må Gud erkende, at Hans skaberværk ikke er uden synd og ondskab. Men ikke alt er forgæves, for blandt menneskene findes også Noa og hans familie og de betvivler ikke det budskab, som Gud giver Noa: At bygge en ark, samle to eksemplarer af alle jordens dyr og med dem ombord redde sig fra den syndflod, som Gud vil slippe løs over Jorden for at befri den for ondskab og synd.

Ikke blot er opgaven med byggeriet overmenneskelig for Noa og hans sønner med den korte frist, de har til at udføre den. De plages også af tvivl om det rimelige i at udslette alle andre mennesker. Midt i en verden, der allerede har nået grænsen for sine ressourcer, har Tubal-Kain samlet en brutal hær, der tager, hvad de vil have. Da det langt om længe går op for Tubal-Kain, at udslettelsen nu truer hans magt og hans liv, prøver han at bemægtige sig Noas ark.

Et stort talent med store summer penge mellem hænderne
Instruktøren Darren Aronofsky er en af de sidste 15 års mest innovative og talentfulde instruktører, som er kommet frem i USA. Fra den surrealistiske debutfilm Pi (1998) om en paranoid matematiker, som desperat leder efter sammenhæng i verden til den ubehagelige og geniale gennembrudsfilm Requiem for a Dream (2000), som stilmæssigt har inspireret adskillige film og tv-serier siden hen, og ikke mindst den meget undervurderet The Fountain (2006), om en desperat mands kamp for at finde en kur til sin kones kræft.

Aronofsky har ikke uventet kørt mere mainstream siden hen med de to kritikerroste og prisbelønnede The Wrestler (2008) med Mickey Rourke som falleret, men stædig wrestlerstjerne, og Black Swan (2010), der fortjent indtjente Natalie Portman en Oscar for rollen som den hårdt kæmpende balletdanser.

På Aronofskys sjette film, Noah, er det ikke kun historien, men også budgettet, der er af bibelske proportioner. Med 700 millioner kr. under armen og et af verdens mest kendte eventyr, skal Aronofsky bevise hans værd og hans talent som instruktør under en kæmpe Hollywoodfilm, uden at gå for meget på kompromis med sig selv.

Rørstrømske syndflode
Noah bygger som sagt på den bibelske fortælling, men filmen vælger at tolke MEGET frit fra sagnet om Noa, arken og syndfloden. De faldende engle bliver fortolket som kæmpe stenmonstre kaldet Watchers. Tubal-Kain har fået opgraderet sit våbenarsenal i forhold til tiden den foregår i. Og en god portion familieintriger er blevet trukket ned over Noah og hans familie. Men der skal være plads til rørstrømske syndflode af intriger og skrækindbydende monster, når man snakker om en Hollywoodsk bibelfortælling!

Men det er desværre også her, at man savner talentet Aronofsky og alle hans innovative og kreative idéer og løsninger. Han formår ikke at sætte sit endegyldige aftryk på filmen, og den kunne ligeså have været instruereret af en anden. På ekstramaterialet på The Fountain blamerer Aronofsky sig med, at han stort set kun benytter CGI effekter og deslige som en allersidste udvej, hvis alt andet ikke kan lykkedes. Det har man kunnet mærke på hans film, som virker langt mere naturlige og skuespillet langt mere troværdigt.

Det har han desværre valgt at smide helt væk i Noah, som resultat af, at det naturligvis er umuligt at opdrætte alverdens dyr til at gå sammen på en række ind i en gigantisk ark. Og at gigantiske kæmpestenmonstre heller ikke er lette at slippe af sted med i papmacheform.

Nyt blod, samme skuffe
Ser vi bort fra Noahs fejl og mangler, samt en instruktør der har gået for meget på kompromis i forhold til hans egen stil, så er filmen dog relativ underholdende som fortælling. Det er måske ikke bibelsk korrekt det hele og hvad så? Biblen er vel til at fortolke, som man vil. Det har historien i hvert fald bevist!
Det er bare ærgerligt, at når man endelig formår at hyre en interessant instruktør til en Hollywood-blockbuster, så tager historien aldrig fejl; der er ingen frie hænder til at gøre noget som helst anderledes og skabe noget unikt. I stedet bliver det bare samme fra samme skuffe. Sådan som Hollywood nu godt kan lide det.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: Noa
Original Titel: Noah
Premieredato: 21. august 2014
Instruktør: Darren Aronofsky
Skuespillere: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Anthony Hopkins, Emma Watson, Logan Lerman, Ray Winstone, Kevin Durand, Douglas Booth, Nick Nolte, Frank Langella
Spilletid: 132 min.
Selskab: Paramount Pictures, 2014
Genre: Adventure , Drama
Link: http://www.noafilmen.dk/


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...