Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Trolls På Verden...
Trolls På Verdenstruné billede

Honest Thief


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Offeret

21. december 2008 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

Offeret billede

Et mesterligt kammerspil, er den mere tunge af slagsen, men fyldt med godbidder. En forfatter, tung af tanker, prøver at bekæmpe tristheden over nutiden, og fremtiden.

Et tyndt befolket område i Sverige, ud til vandet lever forfatteren Alexander (Erland Josephson), sammen med en stum dreng, og holder sig i form med alvorlige tanker. Måske ligger forvandlingen, eller et retningsskift i livet, med det opbud af fødselsdagsgæster, der er kommet for at fejre Alexander.
Alexander har haft en stor karriere indenfor teatret, men har opgivet det for at dyrke livet, og sine tanker.
Gæsterne ankommer til det mondæne landsted. Lægen Victor (Sven Wollter) som vil opgive det hele og flytte Australien for at åbne en klinik, ankommer med hans kone Adelaide (Susan Fleetwood) og datteren Marta (Filippa Franzén). Postbudet Otto, som er flyttet til egnen for 2 måneder siden, er også inviteret. Han ankommer med en særdeles dyr gave, et originalt og indrammet Europa kort, som Alexander har lidt svært ved at modtage. Otto har undervist i historie, men er nu pensioneret, og deler breve ud i sin fritid, som han antyder det. Han er en kilde til uro for gæsterne, med hans dramatiske adfærd.
Men hele idyllen og freden, spoleres af en ny krig der truer verdenen. Alexander indser med gru, at det er det han har ventet på i hele sit liv, med en slags længsel. Handling. At krig udgør handling.
Huset bliver også ramt af en uvis rystelse, som ikke kan forklares.
Skellene mellem tjenestepiger og herskab annulleres, da tjenestepigen Julia (Valérie Mairesse) viser følelser og autoritet.
De sidste ønskers desperation, at denne 3. Verdens krig vil slukke alle lys, udtrykkes i datteren Marta, der grundet tid og sted, gerne vil i seng med faderen Victor.
I stedet falder apatien over selskabet. Otto bønfalder Alexander om at gå i seng med tjenestepigen Maria (Valérie Mairesse), der har fået fri, og er hjemme på gården på den anden side af søen. Hun er heks, men i den gode forstand, og ved at foretage denne handling kan Alexander via Maria få det hele til at stoppe.

Mesterinstruktøren Tarkovskij har været i udlånsafdelingen hos Bergman, og hentet fotograf Sven Nyqvist og skuespiller Erland Josephson.
Tjarkovskijs sidste film, er et håb om Ruslands genoprejsning, skabt i sit eksil i Sverige.
Det er ikke instruktørens bedste (”Solaris” og ”Spejlet” står stærkere), men med en billedrig poesi, og et hold fremragende karakterskuespiller, fik filmen fortjent tildelt Palme d´Or i Cannes.
”Offeret” blev også en triumf for fotografen Sven Nyqvist, der fik international stjernestatus.
Selve dramaet er noget teatralsk i sin opbygning, men det er umuligt ikke at lade betage i denne sindets afkroge, som Tarkovskij får formuleret præcist.

Denne 2 dvd udgave, indeholder en hel dvd med ekstra materiale. En dokumentar af instruktøren på hele 101 minutter. Samt en dokumentar der mindes Tarkovskij, der døde samme år, som denne films udgivelse.
Desuden trailers fra andre Tarkovskij film.
Et must for alle film freaks, der dyrker de filmiske rødder. Mange instruktører har siden hen haft Tarkovskij som forbillede.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Another World Entertainment.

Titel: Offeret
Original Titel: Offret/The Sacrifice
Premieredato: 14. oktober 2008
Instruktør: Andrei Tarkovskij
Skuespillere: Erland Josephson, Susan Fleetwood, Tommy Kjellqvist, Allan Edwall, Guôrún Gísladóttir, Sven Wollter, Valérie Mairesse, Filippa Franzén
Spilletid: 149 min.
Selskab: Svenska Filminstitutet/Film Four Interntional/1986
Genre: Dramabanner
Overskrift Højre Block
Saint Maud
Greta
Herself
Body Swap
Idiot Prayer - N...
Roadkill
The Painted Bird
Retfærdighedens ...
Psycho - 60th An...
FreakyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...