Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Old

22. juli 2021 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Old billede

M. Night Shyamalans nyeste film “Old” formår at holde publikum i spændingssædet med en dag på stranden.

Instruktøren M. Night Shyamalan har siden ”Den Sjette Sans” formået at etablere sig som et kendt mærke i Hollywood. Hans film kendetegnes blandet andet for det overnaturlige fænomen og de vilde plottwists. Dette gør sig også gældende i hans seneste film ”Old”, hvor en helt almindelig dag på stranden pludselig tager sig en drejning.

Dette skulle være deres sidste ferie sammen. Prisca ( Vicky Krieps) og Guy ( Gael Garcia Bernal) har tænkt sig at tage deres to små børn på en ferie på et luksuriøst hotel, hvor de skal tilbringe den sidste stund sammen som en helstøbt familie. Sammen med andre gæster bliver familien tilbudt en tur til en eksklusiv strand, hvor det blot er ren afslapning og nydelse. Der går dog ikke lang tid før, at gæsterne indser, at alt ikke er som det skal være. Gæsterne ældres nemlig hurtigt – for hvert minut.

Der er satset på en meget international rollebesætning til denne film. Dette kan være symbolsk på filmens tematik, om vores forskelligheder, om hvad der sker, når vi bliver presset til det yderste. På rollelisten ses den rutinerede mexicanske skuespiller Gael Garcia Bernal, som spiller familiefar. Der er intet overraskende ved hans præstation og man får følelsen af, at det rutinerede skuespillerhold holder tilbage. Der er nemlig store talenter iblandt filmen, men deres præstationer virker en smule af kantet. Dette kan dog skyldes et meget forunderligt manuskript fra Shyamalan.

Ligesom mange andre af M. Night Shyamalan film er der ingen af dem, som er fejlfrie, og dette gør sig også gældende for ”Old”. Det er mærkeligt. Hele plottet virker mystisk, og til tider giver det ingen mening. Det er nærmest blevet Shyamalan stempel, og derfor er det heller ikke alle der vil kunne nyde denne film. Især ikke, når man sidder tilbage med følelsen af fire forskellige slutningen.
Tematisk arbejdes der dog flittigt med tid, og hvor hurtigt den kan gå. Gæsterne kæmper imod deres egne dæmoner – også selvom tiden løber fra dem, og de snart bliver gamle. Derfor er det vigtigt, ikke at tage noget for givet, når man er sammen med sin familie. Selvom det meste af filmen kun har én enkelt lokation, formår Shyamalan fortsæt at få det optimale ud af sit område med gæsterne i fokus.

”Old” formår at holde sit publikum engageret i det mærkværdige overnaturlige fænomen, der opsluges af denne strand. Som publikum føler vi empati med gæsterne og deres udfordringer, men vi bliver holdt i spændingssædet til allersidste minut. For hvad i alverden er der dog galt med denne strand?

Titel: Old
Original Titel: Old
Premieredato: 22. juli 2021
Instruktør: M, Night Shyamalan
Skuespillere: Gael García Bernal, Vicky Krieps, Rufus Sewell, Ken Leung, Nikki Amuka-Bird, Abbey Lee, Aaron Pierre, Alex Wolff, Embeth Davidtz, Eliza Scanlen, Emun Elliott, Kathleen Chalfant, Thomasin McKenzie
Spilletid: 108 min.
Selskab: Blinding Edge Pictures, UIP, 2021
Genre: Drama , Gyser , Thriller


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...