Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Piercing

27. marts 2019 af Jesper Poulsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Piercing billede

En bestialsk thriller som desværre ikke er i stand til at ramme hverken nerve eller ægthed. Det bliver alt for hurtigt grotesk og overgearet. En opskrift på hvordan man taber sit publikum på kortest tid...

Sikke en bizar oplevelse, og så på kun 5 kvarter. Piercing er da også lidt af et kammerspil, hvor vi nærmest gennem hele filmen kun er i selskab med to personer. To forskruede personer, vel at mærke. Reed pakker sine ting på vej til, hvad der ligner en forretningsrejse. I stedet indlogerer han sig på et hotel udelukkende med den bagtanke at begå et mord. Han gennemgår sine uhyggelige planer i et detaljeret memo til sig selv, og sørger for at intet er overladt til tilfældighederne og eventuelle besværligheder kan undgås. Så er han faktisk klar til at kontakte et escortbureau og få tildelt en prostitueret, som uvidende skal ankomme og bruge sin sidste aften i live sammen med Reed. Jackie er navnet på den letlevende kvinde, men selvom hun umiddelbart ligner et svagt offer, så besidder hun et mindst lige så beskidt tankesæt som Reed. Spørgsmålet er pludselig om Reed er jæger eller offer?

Piercing er en glimrende idé omkring at skabe en intens film med et skævt og uforudsigeligt twist. Dog er resultatet lettere problematisk, for ikke meget er forbundet særligt godt. Piercing er et uroligt og forstyrrende element, som ret hurtigt bare bliver et mærkeligt produkt og som aldrig bliver nogen isnende indblik i en sadomasochistisk tankegang. Ret hurtigt går plottet i tomgang og ender i et inferno af skrig, skrål og hyl uden at man som tilskuer hænger ved. Det klæder ellers pæne Mia Wasikowska (Alice I Eventyrland, Crimson Peak, Stoker) at bryde ud af rollen som pretty girl. Overfor hende står en ganske ulækkert spillende Christopher Abbott fra blandt andet First Man. Principielt klæder de to roller hinanden, men i det tætte kammerspil er udfoldelsesmulighederne alt for begrænsede. Man higer ikke efter at vide mere om karaktererne og ej heller har man travlt med at udpege en helt eller skurk.

Piercing er en tynd omgang og vinder næppe noget stort publikum. Personligt synes jeg at præmissen bruges til for lidt, og det samlede billede bliver meget stift og strømlinet trods sit univers ud i ekstremerne. Jeg kan ikke komme afsted med at tildele Piercing mere end to sølle stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: Piercing
Original Titel: Piercing
Premieredato: 14. februar 2019
Instruktør: Nicolas Pesce
Skuespillere: Christopher Abbott, Mia Wasikowska, Laia Costa, Olivia Bond, Maria Dizzia, Marin Ireland, Dakota Lustick, Wendell Pierce
Spilletid: 81 min.
Selskab: Paradise City, YL Pictures, Memento Films International, 2018
Genre: Thriller
banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...