Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Årets Robert-Nom...
Nyt Fra San Seba...
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Tag Min Hånd
Tag Min Hånd billede

Monsterfamilien ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Plys' Hafferlaf Halloween

19. oktober 2005 af Danni Travn

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Plys' Hafferlaf Halloween billede

Sjusket mellemspil i Peter Plys-sagaen redder sig kun fra katastrofen på grund af de sikre karakterer og den utvetydige underholdningsværdi for de helt små

Senhalvfemsernes pludselige og voldsomme Peter Plys-bølge vil tydeligvis ingen ende tage. Med uhyre præcision ramte Disney ind i en sand guldgruppe, da de pustede nyt liv i deres fortolkninger af A.A. Milnes fortællinger om den smådumme bjørns tumlerier og lancerede såvel nye spillefilm, nye videoudgivelser, en række edutainmenttilbud og naturligvis en fandens masse merchandise.

Langt hen ad vejen har det også været både pudsigt og behageligt, selv om hele projektet tydeligere end normalt har handlet om at tjene penge. Men seneste video-udspil ”Plys’ Hafferlaf Halloween” formår desværre ikke at fremstå som meget andet end en kynisk pengemaskine.

Kunstnerisk går det nemlig galt hele vejen rundt: Animationen er sjusket med flere forvrængede ansigtsudtryk, de danske stemmer er elendigt timede, sangene mangler antydningen af melodi, og historien ekkoer af genbrug.

Det sidste punkt skyldes, at filmen ligesom sin vellykkede biografforgænger baserer sig på venskabet mellem Kængubarn og Haffelaffen, Laffe, og på denne Laffes nervøsitet over for det fremmede, da de to drager ud for at bekæmpe den farlige Trolon og skaffe slik til halloween. Fokus på de to barnagtige figurer gør også filmen mere pussenusset, end godt er og bidrager til, at det elegante lommefilosofiske spil, som normalt løber under disse beretninger, forsvinder.

Karakteren Laffe er herudover ude af stand til at bringe noget nyt til galleriet, da han alene baserer sig på angst, hvilket Grisling har været et glimrende redskab til hidtil. Og det udnytter filmen da også med et lidet overraskende mellemspil om netop Grislings frygt for halloween. Det kræver i øvrigt ganske lang tilvænning, før hele halloween-miljøet passer ind i Hundredemeterskovens verdensfjerne og naivistiske rammer.

Så Disney balancerer på kanten en katastrofe, og det er kun, fordi den nok skal underholde de små en smule, og fordi universet og karaktererne er så slidstærke med deres naturligt indbyggede charme, at den afværges. Til gengæld skal de til at passe på. For spørgsmålet er, hvor meget mere misbrug Plys’ tyndslidte pels kan tåle.

Ekstramateriale:
Et par overflødige spil og selskabslege, som man ikke behøver en dvd til at udføre.

Anmeldelsen afsluttes med:
Filmen er venligst stillet til rådighed af
Buena Vista Home
Entertainment
.

Titel: Plys' Hafferlaf Halloween
Original Titel: Pooh's Heffalump Halloween
Premieredato: 19. oktober 2005
Instruktør: Evan Spiliotopoulos (Manusforfatter)
Skuespillere: Engelske stemmer, Kyle Stanger, Nikita Hopkins, Jim Cummings, John Fiedler
Spilletid: 63 min.
Selskab: Disney, 2005
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.disney.dk


banner
Overskrift Højre Block
Petite Maman
Fabian: Going to...
The Tragedy Of M...
Seal Team (Netflix)
Don’t Look Up (N...
Encanto (Disney+)
Rumble (Paramount+)
Ron's Gone Wrong...
CODA (Apple+)
Swan Song (Apple+)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...