Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Unhinged
Unhinged billede

Matador
Honest Thief
Trolls På Verden...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Ratcatcher

3. august 2001 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

Ratcatcher billede

Den skotske by Glasgow flyder med affald, skraldemændende strejker, og rotternes antal stiger hastigt. Den ses gennem den12-årige James, hvis familie er et typisk skræmmebillede af arbejderklassen.

James Gillespie (William Eadie) er i den pubertetstruende alder, og det er svært at finde fodfæste, mens affaldet hober sig op. Familien er skrevet op til en ny bebyggelse i udkanten af Glasgow. Da James en dag leger ved kanalen med naboens dreng, bliver James holdt nede under vandet, men kommer op og skubber den anden ned, som bliver trukket ned af en strømhvirvel og drukner. Der er ingen vidner til ulykken. Livet går videre, naboen er ulykkelig, og flytter væk fra kvarteret. James er fuld af skyldfølelser; og da han ser sin egen far George Gillespie (Tommy Flanagan) gå hjem med en fremmed kvinde, er det hele ligesom ved at gå i opløsning. James hænger lidt ud med en bande. En aften tager de hjem til den noget blåøjede unge Margaret Annes (Leanne Mullen) lejlighed, og James er udvalgt til at holde øje med, at Annes mor ikke pludselig skulle dukke op. Imens tager drengene hende på skift inde ved siden af i stuen. James bliver til sidst også opfordret, og overraskende opstår der, med James ovenpå, et ømt forhold imellem Anne og James. De ser en del til hinanden, og den meget nærsynede Anne, hvis briller ligger på bunden af kanalen, støtter sig til James. Deres forhold, der langsomt udvikler sig, har ikke seksuelle undertoner, men er mere baseret på den kærlighed, der er blevet dem forbigået.

En fin skildring af Lynne Ramsay - hendes første spillefilm, om det hårde liv der leves blandt den lavere arbejderklasse, og de lig der slæbes rundt på: nedværdigheden, ydmygheden o.s.v. Filmen når fint at samle brikkerne - den kommer dog ikke helt i dybden med de virkelige problemer, men har valgt at vise flere perspektiver, med James som udgangspunkt. Der er flotte skuespilspræstationer, specielt James, spillet af William Eadie, er eminent og fylder drengens rolle perfekt ud, ligeledes træder Tommy Flanagan tydeligt frem som faren, der uden at virke ondskabsfuld, bare lever et fortabt liv, men er ikke længere væk end en håndsræknings afstand til det harmoniske liv. Tommy Flanagan er en spirende stjerne, og har blandt andet været med i “The Game”, “Face Off”, og kan snart ses i “The Simian Line” overfor Angelina Jolie.
Absolut en seværdig film, der dog er tættere på fire end seks stjerner. Musikken følger sublimt handlingen.

Titel: Ratcatcher
Original Titel: Ratcatcher
Premieredato: 3. august 2001
Instruktør: Lynne Ramsay
Skuespillere: Tommy Flanagan, Mandy Matthews, William Eadie, Michelle Stewart, Lynne Ramsay Jr.
Spilletid: 94 min.
Selskab: Sandrew Metronome/1999
Genre: Drama
Link: http://www.merchantivory.com/ratcatcher/index.html
Jame ved kanalen med en den hurtigtsnakkende Kenny
Jame ved kanalen med en den hurtigtsnakkende Kenny
James og banden
James og banden
Den lettere naive Anne
Den lettere naive Anne


banner
Overskrift Højre Block
Berlin Alexander...
Croods - En ny tid
Echo
Lille Sommerfugl
Honest Thief
Saint Maud
Greta
Herself
Body Swap
Idiot Prayer - N...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...