Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Red Rover

28. april 2008 af Morten Pedersen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Red Rover billede

”Red Rover” er en overraskende veludført gyser med forbilledlig casting.

Når en film er skruet således sammen, at den dybest set kun er bygget op om 2 personer, så kræves det, at disse to skuespillere har et ordentligt manuskript, gode locations og en solid instruktion – men de skal sørme også selv levere varen.

Alle disse forudsætninger er til stede i ”Red Rover”. Titlen er en del af et børnerim, og mere skal ikke afsløres i den forbindelse. Handlingen i filmen kan derimod sagtens afsløres.

Will Logan og hans søster Kylie (William Baldwin og Jodi Lyn O´Keefe) arver et gammelt hus på en afsides beliggende ø (som er helt affolket). De to har ikke den store kontakt, men da Kylie har haft psykiske problemer nærmest hele livet, så vælger Will at bruge lejligheden til at prøve at få løst op for disse traumer i kraft af hans profession som psykolog. Processen besværliggøres dog af, at det gamle hus rummer andet end familieminder. Således begynder Kylie at få besøg at ånder, og Will bliver mere og mere besat af at klarlægge familiens slægtshistorie. Kylie kæmper med angsten, og Will forsøger at få hende til at indse, at spøgerierne og de psykiske problemer er tæt forbundet. Mere skal der ikke gengives, andet end at intet selvfølgelig er som det syntes at være, og afslutningen er perfekt drejet.

Som det er beskrevet indledningsvis, så kræver det en del at isolere to personer på en øde ø og få en virkningsfuld film skruet sammen, men det er i dette tilfælde gået op i en højere enhed. Først skuespillerne. Jeg har det personligt lidt anstrengt med Baldwin-familien, men her er det ramt plet. William Baldwin er perfekt som den gode broder, der så gerne vil hjælpe sin søster. I takt med stemningen og ånderne får overtaget på øen, bliver han mere og mere desperat i blikket, hårlokkerne flyver ned i øjnene og vildskaben tager over. Søster Kylie er endnu bedre. Jodi Lyn O´Keefe er vist uden overdrivelse det, man kan kalde smuk. Og så har hun til rollen den gode egenskab, at hun har et bestemt skær af mystik og sårbarhed over sig. Samspillet mellem de to søskende er også til karakter i den højere ende af skalaen, og castingen må dermed siges at være i top. Den pengegriske særling fra den kombinerede bådudlejning/kro/telefonboks er også værd at nævne….

Omgivelserne gør også sit; den gamle bygning er flot iscenesat med støvede bøger, hemmelige døre og mystiske billeder – godt nok helt som forventet, men ikke desto mindre udført perfekt ned til sidste detalje. Vejret og dermed de fleste billeder er lidt grålige og støvede og giver det hele et lidt drømmeagtigt skær og fuldender en perfekt tilrettelagt stemning.

Selve gys-effekten er ikke så udtalt, for man har heldigvis sparet på teaterblod og bøh-effekter, men valgt at lade stemningen gøre det ud for uhyggen. Tak for det, for hvem er ikke træt af ”due der flyver op”, ”kat der vælter skraldespand” og andet ligegyldigt forskrækkelsesramasjang.
Her er tålmodigt bygget op og en tro på, at historien kan bære for at sætte seeren i den rette ”hit med puden” tilstand, og det er et klogt valg.

Jeg kan kun anbefale denne film, sluk lyset og skru op for lyden, så er du flot underholdt i samtlige 93 minuttter.

Der er intet ekstramateriale på DVD´en.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
PAN Vision.

Titel: Red Rover
Original Titel: Red Rover
Premieredato: 11. marts 2008
Instruktør: Marc S, Grenier
Skuespillere: William Baldwin, Jodi Lyn O'Keefe, Francis X, McCarthy, Brenda James, Deborah Allen, Charlie Rhindress
Spilletid: 93 min.
Selskab: Panvision 2008
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
MenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...