Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Resident Evil : Apocalypse.

9. september 2004 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar

Resident Evil : Apocalypse. billede

Alice må kæmpe sig ud af en hærget Racoon City. Sammen med andre overlevende må hun skyde sig igennem masser af frådende zombier. Men monsteret Nemesis er også lige i hælene på hende.

Alice ( Milla Jovovich ) har overlevet hendes møde med supercomputeren The red Queen. Hun er blevet opgraderet i Umbrella organisationens hovedkvarter under byen Racoon City. Hun har nu superkræfter og kan udøve alle former for atletiske øvelser, ud over det sædvanlige.
Men Umbrella’s forsøg er løbet løbsk og en farlig virus har spredt sig ud over Racoon City. Næsten alle byens indbyggere er blevet forvandlet til frådende zombier, der bider og flår i alt levende væv. Umbrella beslutter sig derfor at smide en atombombe over byen og dermed slette alle beviser for at virusen eksistere.
Alice teamer op med en gruppe overlevende, der er blevet lovet en flugtrute hvis de kan finde en videnskabsmands datter, der måske befinder sig på byens skole.
Sammen må de kæmpe imod slimede mutationer, døde hunde og zombister i massevis. Men den værste trussel er dog mutant bæstet Nemesis, der altid dukker op på et ubelejligt tidspunkt, bevæbnet til tænderne med alle former for skydevåben.
De befinder sig i en næsten håbløs kamp imod tiden. For når bomben sprænger over Racoon City, vil de blive udslettet sammen med alle de tusindvis af udøde der vandre rundt i gaderne, kun ventende på at kunne sætte tænderne i levende menneskekød.

Alexander Witt har instrueret sin debut film med denne zombie action film. Han har før været fotograf og instruktør assistent på film som: TWISTER, GLADIATOR, BLACK HAWK DOWN og PIRATES OF THE CARIBBEAN.

Manuskriptet er skrevet af den første films instruktør, Paul W. S. Anderson. Han er snar biograf aktuel med hans længe ventede ALIEN VS. PREDATOR.

RESIDENT EVIL: APOCALYPSE er som den første film RESIDENT EVIL fra 2002, baseret på computerspillet af samme navn. Spillet er solgt i 24 millioner eksemplarer verden over.
Her i anden del har man formået at få nogle af spillets personer med i historien. Jill Valentine, kunne man således være i det første RESIDENT EVIL spil. Dejligt at se hendes karakter overført til det hvide lærred.

Milla Jovovich der gentager sin rolle fra den første film som den hårdt slående Alice, har før medvirket i så forskellige film som TILBAGE TIL DEN BLÅ LAGUNE fra 1991, DET 5. ELEMENT, CHAPLIN og JEANNE D’ARC.
Hun har desuden udgivet Cd’en THE DIVINE COMEDY fra 1994 og skrevet og sunget sangen THE GENTELMEN WHO FELL til filmen RULES OF ATTRACTION. Derudover han hun også designet kostumer til filmen MONA LISA SMILES fra 2003.
Milla Jovovich lå i hård træning, inden optagelserne til filmen. De mange store actionsekvenser krævede at hun var i supertopform, inden optagelserne kunne begynde.

Engelske Sienna Guillory der spiller den hårdt slående Jill, har for nyligt været med i filmen LOVE ACTUALLY og medvirket i en større Tv-serie om Helena fra Troja. Da hu skulle spille rollen som Jill studerede hun computerspillets Jill, for at kunne harmonisere og leve sig ind i rollen.

Oded Fehr, der spiller Carlos, er nok mest kendt for sin rolle i THE MUMMY og THE MUMMY RETURNS hvor han spiller krigeren Ardeth Bay.

Ligesom den første film i serien, er der her igen tale om en velproduceret action zombie film, tilsat stemningsfuldt musik. Actionsekvenserne tordner derudaf, uden altid, helt at passe sammen. Starten og slutningen er specielt rodet og historien er meget sekvens opdelt i den fortællermåde. Men det går ikke så meget når bare hver enkelt sekvens er spændende i sig selv. Det bliver rart at få den hjem i stuen på DVD, så kan man se den sekvens, man lige har lyst til og springe de kedelige og mindre gode over.
Alice er vel nærmest blevet forvandlet til en menneskelig Terminator, der pløkker hovederne af zombier og andre slimede mutanter, uden så meget som at blinke. Hun får dog god hjælp af supersilden Jill, der heller ikke går af vejen for et godt hovedskud. Rart at de denne gang har fået hende med. Hun har endda det samme kostume på som i spillet.
En anden fin personlighed fra spillene er supermutanten Nemesis, der altid kommer frem når man mindst har løst til det. Haner flot lavet og ligner fint figuren fra spillet. Men overdrevne store våben og et tandsæt der gør Dracula misundelig.
Den første halvdel af RESIDENT EVIL: APOCALYPSE, er flot fortalt og give nogle gode billeder af hvordan Racoon City, er blevet hærget af de udødes vandring igennem gaderne. Mange senerne kunne være som taget ud af genindspilningen af DAWN OF THE DEAD også fra i år.

Så er du til seje tøser i stramme kostumer, og med store håndvåben, der konstant pløkker zombier og andre mutationer ned, uden at knække en negl. Ja så er denne anden del af RESIDENT EVIL, lige noget for dig….og så går rygterne jo allerede med af Milla Jovovich har sagt ja til at indspille en 3. del, der måske kommer til at hedde RESIDENT EVIL: AFTERLIFE.

Titel: Resident evil: Apocalypse.
Original Titel: Resident evil: Apocalypse.
Premieredato: 10. september 2004
Instruktør: Alexander witt.
Skuespillere: Milla Jovovich, Eric Mabius, Emily Bergl, Oded Fehr, Sienna Guillory, Jared Harris.
Spilletid: 90 min.
Selskab: Constantin Film Produktion GmbH, Davis Films, Impact. 2004.
Genre: Action
Link: http://www.re2.com
banner
Overskrift Højre Block
Into The Deep (N...
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...