Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Revolution - Sæson 2

19. september 2015 af Daniel Hartvig Nielsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Revolution - Sæson 2 billede

2. sæson af manden bag ’Supernatural’ og J.J. Abrams sci-fi-serie, ’Revolution’, starter godt, men følger desværre første sæsons fodspor og løber ud i sandet. Men underholdningen er stadig gedigen.

Den første sæson af ’Revolution’ sluttede med en spændingsfuld cliff-hanger, hvor to atom-raketter var på vej til at udslette Atlanta og Philadelphia. Anden sæson starter i midlertidigt 6 måneder … efter at bomberne er sprunget …

Vi er forsat i en post-apokalyptisk fremtid, hvor et såkaldt ’black out’ har medført at elektriciteten ikke har virket i over 15 år – hvilket første sæson afslørede skyldtes en speciel udviklet nano-teknologi, der opsuger alt energien. I starten af den nye sæson er seriens karakterer spredt fra alle vinde. Anti-helten Miles (Billy Burke), nano-professoren Rachel (Elizabeth Mitchell) og den intelligente supernørd, Aaron (Zak Orth) har slået sig ned i den texanske flække, Willoughby, hos Rachels læge-far, Dr. Gene Porter (Stephen Collins). Her ånder alt fred og fordragelighed, indtil Miles opdager en barbariske krigerklan lurer uden foran landsbyen – klar til at dræbe, voldtage og plyndre.

Rachels datter, den oprørske Charlie (Tracy Spiridakos), er hævntørsigt og er draget ud for at finde tyranen, Sebastian Monroe (David Lyons), der blandt andet står bag drabet på hendes lillebror. Monroe viser sig dog hurtigt at have langt bedre intentioner i denne sæson – som blandt andet involverer hans ukendte søn!

Til sidst, men ikke mindst, følger vi også den snu Tom Neville (Giancarlo Esposito) og sønnen, Jason (JD Pardo), der desperat leder efter konen/moren, Julia (Kim Raver), som de frygter, er død af atombomberne. Men da den amerikanske regering, der har holdt sig skjult på Cuba, pludselig dukker op og prædiker, at de vil genopbygge USA, som de patrioter de er, lugter alle vores karakterer at noget er galt!

Neville giver straks de såkaldte ’The Patriots’ (ganske rigtigt) skylden for sin kones død, mens de selv har startet en eftersøgning af Monroe og Rachel. Og pludselig spiller den lille landsby Willoughby også en central rolle for det nye Amerika, der blandt andet involverer en stærkt eksperimenterende rekrutskole.

Det overstående må stå som et klart bevis for den nye sæsons mange karakterer og plottråde. For udover kampen med ’The Patriots’, så kommer nano-teknologien også til at spille en central rolle, da Aaron pludselig får et lagt stærke kendskab til den.

Problemet med ’Revolution’ er bare, at den aldrig rigtig få fulgt alle sine gode intentioner lige så godt til dørs, som de ellers lover. Den spirende revolution kommer aldrig for alvor i gang, i stedet kommer det meste af tiden til at handle om konspirationer, familie intriger og uendelige slåskampe, som nok er stærkt underholdende, men ingen vegne fører. Ligesom at ’The Patriots’ aldrig kommer til at fungere som samfundssatirisk kommentar til USA i dag, i stedet sendes tankerne hele tiden tilbage til nazi-Tyskland.

Som post-apokalyptisk serie har ’Revoluion’ og svært ved at måle sig med en konkurrent som ’The Walking Dead’, der i lagt højere grad ser på de moralske og etiske overvejeler i en ny verden, noget som kun bliver svagt berørt i ’Revolution’.

Til gengæld lægger seriens sci-fi tråd om den levende nano godt fra land. Den ender desværre på en blindvej med et hav af plothuller og mærkværdigheder. Dog skal serien have ros for afsnittet ’Dreamcatcher’, der tør bryde de vanlige rammer, da vi pludselig vender tilbage til en verden med elektricitet – at afsnittet, ligesom den samlede sæson, ikke formår at afslutte med den samme pondus, er ærgerligt.

Men det som for alvor sløver ’Revolution’ er dens til tider fuldstædigt patetiske og melodramatiske intriger, hvor folk bedrager og tilgiver hinanden på skift - og især det åndssvage forhold mellem Miles, Monroe og hans ’mexicanske’ søn er til tider helt fjollet. Oveni i det hjælper det heller ikke, at flere af skuespillerne aldrig brænder igennem på skærmen – om det skyldes den til tider pjattede og unødvendige dialog – eller bare manglende evner, er svært at sige.

Når alt dette er skrevet, så er ’Revolution’ altså stadig en ekstremt underholdende og absolut binge-værdig serie til en træt søndag på sofaen. Er man først hægtet på, så sluger man det hele råt – og så hjælper det jo altid, at actionscenerne og det visuelle er ganske fortræffeligt eksekveret.

’Revolution’ blev desværre annulleret efter sin anden sæson, men serien skulle eftersigne få en retmæssig afslutning i tegneserieformatet. Det fortjener den også, trods alt.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Warner Home Video.

Titel: Revolution - Sæson 2
Original Titel: Revolution - The Complete Second and Finale Season
Premieredato: 25. august 2015
Instruktør: Steve Boyum, Helen Shaver, Fred Toye
Skuespillere: Elizabeth Mitchell, Giancarlo Esposito, Zak Orth, Billy Burke, Tracy Spiridakos, David Lyons, Jd Pardo
Spilletid: 941 min.
Selskab: NBC, Warner Home Video, 2015
Genre: Action , Adventure , Drama , Sci-Fi


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...