Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022
Bodilprisen 2022...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

A Hero
A Hero billede

Rød


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Righteous Kill

10. oktober 2008 af Ellen Norvang

4 stjerner Skriv en kommentar

Righteous Kill billede

Robert de Niro og Al Pacino i thriller om seriemord og sammenhold. Ikke nogen dårlig idé på papiret…

I 1995 stod Robert de Niro og Al Pacino overfor hinanden i Michael Manns thriller ”Heat”. 13 år efter er makkerparret blev sat sammen igen for at få en thriller til at fungerer på det store lærred.
Instruktør Jon Avnet, der før har stået bag ”88 Minuttes” og manuskriptforfatter Russell Gerwirtz står bag politi-thrilleren ”Righteous Kill” omhandlende to politimænd på kanten til pensionsalderen. De står overfor en seriemorder der vælger sine ofre udfra en lovløs retfærdighedsvinkel: udskud der har undgået straf selvom de tydeligvis er skyldige. De to politmænd, Turk (Robert De Niro) og Rooster (Al Pacino), begynder at indse at morderen muligvis kan være en politimand og dermed en kollega. Jagten på seriemorderen må sættes i gang før makkerparret kan gå på pension med æren i behold.

Opbygningen af filmen er ikke som den gængse og typiske krimi. Der er tænkt over detaljer og jo flere krimier vi ser jo mere skal der til for at overraske os. ”Righteous Kills” ER overraskende, men helt perfekt er manuskriptet ikke. Der mangler lidt kød på historien der hen mod slutningen tangerer til at blive lidt tung at overvære.
Uden sammenspillet mellem Robert De Niro og Al Pacino vil meget af filmen falde til jorden. Det er deres intense skuespil og indforstået ping-pong der fungerer, hvilket højst sandsynligt også har været en stor del af planen med filmen.

Det er feks også et billigt træk af smide en dominerende, attraktiv kvinde med en finurlig og kantet personlighed ind i rollen som elskerinde til aldrende politimand, men ikke desto mindre virker det når Carla Gugino står overfor Robert de Niro. Skuespillet i filmen kan få en til at glemme den til tider lidt tynde handling.
Filmen portrætterer New York: underklassen, middelklassen og overklassen. Det er set før, men det gør ikke noget. ”Righteous Kill” er udmærket underholdning

Titel: Righteous Kill
Original Titel: Righteous Kill
Premieredato: 10. oktober 2008
Instruktør: Jon Avnet
Skuespillere: Robert de Niro, Al Pacino, Curtis Jackson, Carla Gugino
Spilletid: 101 min.
Selskab: Universal Pictures, Paramount, 2008
Genre: Thriller
banner
Overskrift Højre Block
Grosse Freiheit
Toscana (Netflix)
Mr. Graversen
Chip 'n Dale: Re...
Everything Every...
Lev, Elsk, Paris
Operation Mincemeat
På Nært Hold
Memory
Doctor Strange i...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...