Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Jaime Rosales Ta...
The World Of Han...
Ny Film Om Afdel...
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Captain Marvel
Captain Marvel billede

Green Book
Ser Du Månen, Da...
Toy Story 4
Dumbo
Løvernes Konge
Mellem Linjerne
Angel Has Fallen
Crawl
Escape Plan: The...
Kapernaum
Hacker


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Rize (Soundtrack CD)

7. november 2005 af Per C. Halling

3 stjerner Skriv en kommentar KØB SOUNDTRACKET HER

Rize (Soundtrack CD) billede

Et anderledes soundtrack, som først bliver rigtig spændende efter man har set filmen, hvis altså du kan finde den nogen steder.

At bedømme et soundtrack uden at have set filmen kan være lidt ad en opgave. Jeg gik derfor på jagt efter en film, som jeg først troede var, enten en film om beachvolley, eller et omrejsende tivoli, men jeg skulle senere finde ud af jeg var helt gal på den.

Filmen, som kun havde premiere i udvalgte biografer selv hjemme i USA, er en dokumentarfilm om en dansestil kaldet "Krumping" og ”Clowning”, som er en udspringer fra Hip-Hop’en, og har sine rødder i det fattige kvarterer i og omkring South Central i Los Angeles. Det er en meget energisk form, som har til formål både sprede glæde, men også at udøverne kan komme af med mange af de frustrationer, de ellers ville have brændt inde med eller endnu værre voldlige handlinger, som man bl.a. har kunne se med Gangster Rap’en, som følge af de barske vilkår nogle af dem lever under med fattigdom og vold. Filmen viser dels en masse flotte danse optrin, men også har også en hovedperson - Tommy "The Clown" Johnson, som bl.a. vi hører fortælle om, hvordan han selv startede, men også hjalp andre ud af misbrug og fattigdom, ved at lave et bureau, hvor danserne kunne blive hyret og komme rundt til fester og andre lejligheder og få lidt mere ud af deres dans, end blot en afladning for deres indre demoner.

Denne kontrast vises meget klart ved, at vi ser flotte billeder fra både de fattige kvarterer, folk på gaden og en uhyggelig utryg stemning, krydsklippet med flotte danseopvisninger, med danser i flotte dragter og sminke. Det hele krydderes med et hårdpumpet Hip-Hop soundtrack og enkelt smukke ballader og andre stille numre, som man så kan lytte til på soundtracket bagefter og genskabe de stærke billeder.

Filmen er lavet af fotografen og videoinstruktøren David LaChapelle, som bl.a. har arbejdet sammen med Britney Spears og Jennifer Lopez, så til tider kan den godt virke som, enten en stor collage fra LA eller en lang musikvideo, for det er ikke altid lige nemt at skille de enkelte numre ad i filmen. Dette skal ikke lyde negativt for det er faktisk en meget flot dokumentarfilm, som med sine mange kontraster både i miljør/steder og ikke mindst farver og spændende kamera og klippearbejde, gør at den bestem er værd at bruge 85 minutter på, hvis du en dag skulle falde over den på en festival.

Hvis man lytter til soundtracket alene, er det nok kun Hard Core fans af musikgenren, der vil finde glæde ved at lytte til det, men det kan også være at den griber dig om benene eller går lige i kroppen og giver dig lyst til at danse, enten af glæde eller for, at du kan kan få nogen af dine frustrationen ud af kroppen for, hvem siger ikke, at vi også kan støde på problemer og frustartioner i vores hverdag.

Tager vi et kig på tracklisten er det jo ikke de mest kendte navne, der dukker op, men se en gang om du kender nogen af dem ud over selvfølgelig Christina Aguilera.

1. Rize - Flii Stylz
2. Break it on Down (Battlezone) - Flii Stylz & Tenshus
3. Fix Up, Look Sharp - Dizee Rascal
4. Coowin' Out - Flii Stylz & Dap
5. I Krump (w/dialogue snippet) - Flii Stylz
6. Sour - Christina Aguilera
7. Oh Happy Day - The Edwin Hawkins Singers
8. Get Krumped - Flii Stylz & Lil' C & Bloezarf
9. Make You Dance - Flii Stylz & Dap & Tenashus
10. Beazly - Flii Stylz
11. Ready to Brawl - Dap & Planet Asia
12. Recognize - Flii Stylzc
13. By and By - The Blind Boys Of Alabama
14. Seek Ye The Lord - The Caravans
15. Amazing Grace - Alice Ridley
16. Rize Score Suite - A&J Music Productions, Flii Stylz & Red Ronin

Hvis denne lille anmeldelse har givet dig uro i benene eller blod på tanden, så tag et besøg på filmens hjemmeside (http://www.rizemovie.com/rize.php) inden du lytter til skiven i din lokale cd-plade-smed, for så kan det være at den gør CD’en lidt mere spændende at lytte til.

Jeg har fået lavet et par screenshots fra filmen og udfra dem lavet 2 små collager for at du måske kan få lyst til se, læse eller høre mere om musikken og filmen.

Alt i alt, er det et spørgsmål om smag og behag, om denne cd falder i din smag >:-)

CDen er venligst stillet til rådighed af Danacord Records.

Titel: Rize (Soundtrack CD)
Original Titel: Rize (CD)
Premieredato: 21. juni 2005
Genre: Andet
Link: http://www.rizemovie.com/rize.php
Vi er med på gaden, stranden osv. og se hvordan der danses ...
Vi er med på gaden, stranden osv. og se hvordan der danses ...
... Men også på scenen for at se, hvor langt nogen er kommet, mens andre stadig sidder fast i deres miljø og måske aldrig kommer videre >:-(
... Men også på scenen for at se, hvor langt nogen er kommet, mens andre stadig sidder fast i deres miljø og måske aldrig kommer videre >:-(
Filmens gennemgående figur, Tommy "The Clown" Johnson, som tager os med rundt og viser os miljøet og fortæller, dels hans egen historie, men også dansens historie.
Filmens gennemgående figur, Tommy "The Clown" Johnson, som tager os med rundt og viser os miljøet og fortæller, dels hans egen historie, men også dansens historie.


banner
Overskrift Højre Block
Angel Has Fallen
Mellem Linjerne
Crawl
Escape Plan - Th...
Fisherman's Frie...
Once Upon A Time...
Petra
Danmarks Sønner
Vilde Rolf Smadr...
Nancy Drew and t...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...