Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
The World Of Han...
Ny Film Om Afdel...
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...
Interview Med Da...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Sådan Træner Du ...
Sådan Træner Du Din Drage 3 billede

White Boy Rick
Happy Death Day 2 U
Mødregruppen


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Sandheden om mænd

14. april 2011 af Helle Perrier

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Sandheden om mænd billede

Original og tænksom film om hverdagen, parforholdet og den svære kærlighed.

Han slog igennem med Kongekabale, en af de bedste thrillere, der endnu er kommet ud af dansk film. Nikolaj Arcel synes at have succes med stort set alt, han rør ved, og Sandheden og Mænd, er da heller ingen undtagelse. Denne herlige filmperle var nomineret til hele 12 Robert-priser og 3 Bodil. Det er bestemt velfortjent, for det er en både begavet og velskrevet drama-komedie om hverdagen, og ja, ikke mindst mænd.

Mads er manuskriptforfatter. Han har haft én stor succes, men siden er det gået ned ad bakke og han arbejder nu som tredjerangs manuskriptforfatter på en politiserie. Han har en dejlig kæreste og har netop købt hus i forstæderne med planer om at starte en familie. Men Mads er ikke lykkelig – langt fra. Han hader den småborgerlige trummerum og begynder langsomt at fantasere om de piger, han aldrig fik.
Snart går han fra kæresten, finder en lejlighed og begynder jagten på sandheden. Både sandheden i arbejdet – han vil skrive den ultimative film om livet og samtidig begynder jagten på sandheden i kærligheden – han vil finde den ægte af slagsen – pigen han aldrig fik. Han opsøger en gammel flamme og kaster sig ud i forhold til forskellige piger, ikke altid med lige stor succes. Og må snart indse at det måske ikke altid er sandt, at græsset er grønnere på den anden side.

Thure Lindhardt spiller Mads – og han er intet mindre end fremragende. Han spiller med en stille indebrændthed, der giver karakteren dybde, og så har han en veludviklet sans for timing. Han er perfekt i rollen som den stakkels Mads, der slet ikke kan nøjes med det han har eller det han kan få.
Filmens skabelon er godt tænkt. Delvist fortalt med voice over og med en forankring på et forsigtigt metaplan følger vi direkte filmens spændingskurve, og det er faktisk en velfungerende ramme og et overaskende godt fortællegreb. Og selv om man ikke skulle tro det, så giver det plads til overraskelser alligevel.
Filmens tematiske udgangspunkt kender de fleste. Man er ikke tilfreds med sit liv, og så begynder spekulationerne og ikke mindst hvad.nu-hvis tankerne. En sprække i parforholdet driver alle fortidens spøgelser ud af skabet og pludselig virkede altid bedre dengang man var sammen med en anden.

Nikolaj Arcel har skrevet manuskriptet sammen med Rasmus Heisterberg, som han også skrev Kongekabale med. Sammen har de to både en god forståelse for hvorledes en film skal skrues sammen, men de er desuden også gode til at benytte de rigtige virkemidler og til at skrive troværdige replikker.
Filmen både en lille stilistisk perle og en dramatisk medrivende film. Den fungerer på alle planer, og er nok en af sidste års bedste danske film.
Se den, og bliv klogere på dig selv!

Blu-ray formatet leverer en flot filmoplevelse, da Sandheden om Mænd desuden er yderst velproduceret.

Ekstramaterialet består af trailere, fraklip og nogle slettede scener.

SF/Fox

Titel: Sandheden om mænd
Original Titel: Sandheden om mænd
Premieredato: 4. maj 2011
Instruktør: Nikolaj Arcel
Skuespillere: Thure Lindhardt, Tuva Novotny, Rosalinde Mynster
Spilletid: 105 min.
Selskab: Zentropa, S-F film, 2011
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
YAO
Child's Play
Løvernes Konge
My Name is Lenny
Midsommar
Mid90s
I Krig
Billionaire Boys...
Smagen af Toscana
Kæledyrenes hemm...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...