Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Saturday Night Fever (DVD)

19. januar 2003 af Ole Jessen Hansen

4 stjerner Skriv en kommentar

Saturday Night Fever (DVD) billede

Total yndlings 70 film med fedt soundtrack og den fedeste dans…

Tony Manero (John Travolta) er en ung vred mand i Brooklyn, New York , der i slutningen af 1970`erne arbejder som sælger i en malerbutik. Jobbet som sælger er kun et job han har pga. pengene. For Tonys virkelige liv er lørdag aften, når han tager på diskoteket ”Odysse 2001”, hvor han ubestridt er dansegulvets konge.

Saturday Night Fever er meget mere end blot en dansefilm. Den er også en ungdomsfilm, og prøver at være en smule socialrealistisk. Man følger Tonys liv som den hårde teenager han er, men som inderst inde er frustreret over hans livssituation. Han frygter at ende som sin far, der er arbejdsløs, eller som hans kollegaer, der har arbejdet det samme sted i 15 år. Han elsker sin familie, men føler ikke at han nogensinde er blevet rigtig elsket af sin far, der er en bitter mand pga. hans arbejdssituation.

Derfor kommer lørdag aften som en kæmpe befrielse for Tony. Her er det ham der er midtpunktet. Han er elsket af venner og kvinder, som en fremragende danser og personlighed. Han har en drøm med sin dans, og da der på diskoteket bliver udskrevet en diskokonkurrence, ser han dette som en mulighed for at vise hvad han dur til.

Efter han har dumpet sin faste dansepartner Anette, til fordel for den mere sofistikerede Stephanie, går jagten på titlen som dansegulvets konge. Valget at Stephanie er ikke kun pga. dansen. Han søger tilflugt i hendes liv, for at komme væk fra Brooklyn, som han i løbet af filmen ser mere og mere som et fængsel.

Denne film, som var John Travoltas egentlige gennembrud på det store lærred (Oscarnomineret), er en fremragende dansefilm og musikfilm. Den vinder på den flotte skildring af 1970´ernes diskomiljø. Mange af dansescenerne er klassiske, og John Travolta ER kongen på dansegulvet. Musikken er perfekt lavet til filmen, og man sidder og nynner med på de fleste af sangene.

Filmen falder lidt af på den, da den forsøger at beskrive Tonys identitets problemer. Det lykkes den desværre ikke så godt med.

John Travolta spiller over gennemsnittet i denne film. Og når man tænker på den personlige krise han måtte igennem i løbet af indspilningerne til denne film (Hans kæreste døde af kræft), så må man tage hatten af for ham.

Men jeg vil anbefale filmen. Man bliver i godt humør af den gode musik og man får lyst til at kaste sig ud på dansegulvet.

Ekstra materiale:

4 ud af 6 stjerner.

Ekstra materialet består af følgende:

Instruktørens kommentarer
Bag om filmen
Slettede scener.

De fire stjerner gør først og fremmest til programmet bag om filmen. Et sjovt og spændende program, der giver en indsigt i hvordan New York så ud i 1970´erne, men som også fortæller om de problemer der var ved at lave filmen.

Titel: Saturday Night Fever
Original Titel: Saturday Night Fever
Premieredato: 19. januar 2003
Instruktør: John Badham
Skuespillere: John Travolta, Karen Lynn Gorney, Barry Miller, Joseph Cali, Paul Pape
Spilletid: 118 min.
Selskab: Paramount, 1977
Genre: Drama
Dansekongen klar til dans..
Dansekongen klar til dans..


banner
Overskrift Højre Block
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
UdvandrerneKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...