Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Sausage Party

27. marts 2017 af Daniel Hartvig Nielsen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Sausage Party billede

Et opfindsomt animations madorgie af fjolleri og platheder. En af årets helt store (pølse)filmfester!

Hvad nu hvis alle madvarerne i supermarkedet var levende?

I den vulgære Pixar-parodien ’Sausage Party’ får vi svaret – og de ville være pænt liderlige!

Filmen følger pølsen Frank (Seth Rogen), der tager på en nærmest eksistentialistisk rejse for at finde ud af, hvad der sker, når maden forlader supermarkedets trygge rammer.

Mytologien lyder, at når Guderne (læs: de handlende) vælger dig, venter et hinsides med himmerige af fornøjelser (det såkaldte ’The Great Beyond’), med andre ord; Frank kan endelig få dyppet pølsen i pølsebrødet (og kæresten) Brenda (Kristin Wiig) – om man så må sige.

Det billede krakelerer dog, da en sennep returneredes og kan berette om de horrible pinsler, som venter uden for supermarkedets svingdøre. Ingen tror ham - udtagen Frank, der forfærdes.

Så da han efter et indkøbsvogn-uheld ender ude af pakken – begiver han, og en gruppe mad-venner bestående af pølsebrødet Branda, den jødiske bagel Sammy Jr. (Edward Norton) og det tyrkiske fladbrød Lavash (David Krumholtz), sig på en begivenhedsrig rejse igennem butikkens mange afdelinger i jagten på sandheden.

Det platte-geni Seth Rogen og hans faste makker Evan Goldberg har sammen med resten af holdet bag ’Sausage Party’ skabt et utrolig opfindsomt univers, der fungerer som en voksen pendant til de børnevenlige og blåøjede Disney- og Pixar-film, som ’Toy Story’ og ’Cars’. Dog fremstillet som et kæmpe madorgie (bogstavlig talt – ’food porn’ får helt ny betydning efter denne oplevelse) med dumme fødevare-jokes, perverse tilnærmelser, samfundskritiske kommentarer og religiøse problemstilling – måske med en vis stereotyp fremstilling, der ikke desto mindre kan være medvirkende til at prikke til vores egne fordomme.

Supermarkedets univers fungerer nemlig som et satirisk mikrokosmos, hvor jøderne og muslimerne kæmper om hyldeterritorium, hvor der prikkes til kønsrollerne og menneskets forbrugerisme, men også udforsker en dybere eksistentiel søgen. Findes der noget større, som vi skal gøre os fortjent til?

Som religiøs allegori ansporer ’Sausage Party’ til ateisme – nyd livet, mens du kan. Og det lyder som et mantra, som filmens bagmænd også har haft med sig i skabelsen af denne svært morsomme tegnefilm. For intet bliver taget særlig højtideligt – og alt bliver der gjort grin med. Nok skydes der med spredehagl – men det er ikke et problem for præcisions raten er ganske høj.

Fortællingen er i sin grundessens en konventionel helte-historie om den ukvalificerede helt, der må overvinde de umulige odds, og besejre fjenden og vinde damen (her pølsebrødet). Men den gives et fint liv med filmens groteske, politisk ukorrekte og meget grafiske humor – og ikke mindst via det sjove og ovenud fænomenalle stemme-cast, der tæller stjerner som Kristin Wiig, Michael Cera, Jonah Hill, Salma Hayek, Edward Norton, Bill Harder, Paul Rudd, Nick Kroll, James Franco, Craig Robinson, Danny McBride og selvfølgelig Rogen selv.

’Sausage Party’ er ikke sofistikeret og højpandet humor, det er plat, det åndssvagt og det er fjollet – men med noget på hjerte. Og er man til den slags, kan man altså ikke finde en bedre (pølse)fest!

Ekstramateriale
Blu ray-udgaven indeholder et par sjove fine feature, der gå dybere ned i filmens produktionsproces – og blandt andet vanskeligheden ved at få et studie til at hoppe med på ideen. Featuretterne er ’Good Food Gag Reel’, ’Shock and Awe: How Did This Get Made?’, ‘Line-O-Rama’, ‘The Booth’, ‘The Great Beyond’, ‘The Pitch’ og ‘Seth Rogen’s Animation Imaginatorium’.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: Sausage Party
Original Titel: Sausage Party
Premieredato: 2. marts 2017
Instruktør: Conrad Vernon, Greg Tiernan
Skuespillere: Seth Rogen, Kristin Wiig, Michael Cera, Jonah Hill, Salma Hayek, Edward Norton, Bill Harder, Paul Rudd, Nick Kroll, James Franco, Craig Robinson, Danny McBride
Spilletid: 89 min.
Selskab: Point Grey, Columbia Pictures, 2016
Genre: Humor , Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...