Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Semi-Pro

13. juni 2008 af Jesper Hintze Vildbrad

2 stjerner Skriv en kommentar

Semi-Pro billede

En basket ball komedie fra 70´erne, dengang hårstylist var et fremmedord...

Amerikansk basket var i 1970´erne opdelt i to sportsforbund: NBA som også dengang var professionelt, og så var der semi-professionelle ABA , som til gengæld kunne lave spektakulære PR-stunts.
En sådan slags stuntman ser man her i den flamboyante og krukkede Jackie Moon (Will Ferrell). I året 1976 står han i spidsen for Flint Michigan Tropics, det dårligste hold i ABA, både som promoter, træner, holdleder, spiller og hvad der ellers findes af poster.
Hele drømmen for Jackie trådte i karakter, da han skrev og indspillede og sang disco balladen ”Love Me Sexy”. Som ejer kunne han bestyre alle posterne hos The Tropics, men billetsalget og de sportslige præstationer har kun været nedadgående.
En dag kommer dommen til byens basketball hold - ABA bliver opløst, og kun de fire bedste hold optages i NBA. Tropics skal sadle om, deres største potentiale er den kække, små arrogante Clarence ”Coffee” Black (André Benjamin), som synes klar til NBA, med sin hurtighed, skudsikkerhed og finurlige driblinger.
Jackie og den trængte økonomi, får handlet sig frem, for en vaskemaskine fra omklædningsrummet, modtager de en nedslidt bænkevarmer fra NBA, Monix (Woody Harrelson). Derefter kommer endnu et krav fra ABA´s kommissær, der skal være 2.000 tilskuer til hver kamp.

Kent Altermans slap stick debut bruger i vanlig amerikansk jargon overdrivelses elementet som humoristisk pejlemærke. Specielt i begyndelsen rammer humoren og energien efter hensigten. Men kræfterne tager op, og klichéerne tager over. Will Ferrell har spillet med i skidt og kanel, og der er efterhånden ikke meget kanel over det længere (sidst med den søde ”Stranger Than Fiction”). Woody Harrelson har også mistet status, han ses nu ofte i biroller og skuffer også fælt i denne. André 3000 aka André Benjamin fra musikgruppen Outkast gør en ganske god figur, og bør have flere roller i vente.

Denne basket ball film, har taget sit stof seriøs. Således er de oprindelige logoer fra diverse hold genskabt, og alle implicerede på banen, fik en intensiv to ugers basket ball træningslejr. Her lærte skuespillerne den tekniske disciplin om hvordan man spillede i ABA, de knap så fancy driblinger og en mere straight up forsvars formation i forhold til NBA. Hele ABA udtrykket blev lagt i diverse stunts og shows før, under og efter kampen, hvor flere spillere bl.a. optrådte med hatte under kampene: Der var rummeligt hvad angår at få sit personlige udtryk frem på banen.

Kent Alterman er mere kendt som producer til bl.a. komedien ”Elf” også med Will Ferrell i hovedrollen, og ”History Of Violence” og stod også bag de satiriske tv-shows ”TV-Nation” med Michael Moore. Her er han på udebane, filmen har ikke nok humoristiske indslag, hvis den vil give sig ud for at være komedie.

Titel: Semi-Pro
Original Titel: Semi-Pro
Premieredato: 13. juni 2008
Instruktør: Kent Alterman
Skuespillere: Will Ferrell, Woody Harrelson, André Benjamin, Maura Tierney, Andrew Daly, Will Arnett, Andy Richter, David Koechner
Spilletid: 90 min.
Selskab: New Line Cinema/2008
Genre: Humor
Link: http://www.semipromovie.com/


banner
Overskrift Højre Block
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTENKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...