Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Serial Experiments Lain (3DVD)

12. oktober 2008 af Peter Johansen

5 stjerner Skriv en kommentar

Serial Experiments Lain  (3DVD) billede

Virkeligheden og internettet smelter sammen i et smukt og surrealistisk anime eventyr

Fra start til slut er Serial experiments lain et meget interessant, syret, forvirrende og utrolig smukt. Serien er på 13 afsnit og hvert afsnit varer 22 minutter.

Det første afsnit "Weird" introducerer os for seriens hovedperson, den 14-årige pige Lain. Lain er en indelukket og genert pige, med ganske få venner.
Da hendes ene veninde begår selvmord, begynder tingene at ændre sig. Gennem Wired, seriens udgave af internettet, modtager Lain, få dage efter venindens død, en email, der er sendt af veninden. Hun fortæller Lain at hun ikke er død, men har opgivet sin verdslige krop for at leve i Wired.
Lain får en ny navi (seriens udgave af computeren) og begynder heftigt at opgradere den, for at blive mere klog på Wired. Efterhånden som serien fortsætter, går Lains navi fra at være en almindelig Mac-lignende maskine, til et gigantmonster af en maskine, med holografiske displays, stemmestyring og vandkøling, der ville gøre en dedikeret computerentusiast grøn af misundelse.
Samtidigt begynder verden at reagere anderledes på Lain. Hun får af flere forskellige mennesker at vide, at hun er blevet set rundt omkring, både i den virkelige verden og i Wired, men at hun virkede som en helt anden person. I et online spil, "Phantoma", der er umådeligt populært blandt unge, har den ukendte udgave af Lain næsten gudeagtig status.
Lains familie, der består af Lains nørdede far, den kølige moder og Lains søster, Mika, prøver først at lade som ingenting, men Mika, der i et af afsnittende kommer ud for en bizar oplevelse, hvor hun ser sin søster i himlen, er overbevist om at noget er rivende galt.
Lain bliver pludseligt også skygget af to mystiske mænd, med cybernetiske visorer for øjnene, der passivt holder øje med Lain og hendes gøren.
Hvem er de og hvad er deres interesse for Lain?
Har de nogen tilknytning til en gruppe på Wired, der kalder sig for "Knights"?
Er de ting, som Lain begynder at se omkring sig virkelige eller er det hele noget der foregår på Wired?
Hvert afsnit stiller nye spørgsmål omkring Lain og hendes verden. Hver gang man endelig tror, at man har forstået hvad der foregår, tager serien en ny drejning og man er på ny forvirret. Det er enerverende og utrolig spændende.
Når man når til seriens sidste afsnit og de sidste brikker (forhåbentligt) falder på plads for en, sidder man tilbage med indtrykket af, at have oplevet noget helt specielt og ens syn på den fortsatte verden, mange folk lever i på internettet tager sig ud i ganske særligt lys.
Lad os med det samme blive enige om, at Serial experiments lain bestemt ikke er for alle og enhver og at den kræver meget af sine seere, men jeg føler inderligt at man bliver belønnet, hvis man kan holde hele serien igennem.

Serien er utrolig flot lavet, lige fra karakterdesignet, til de sorte skygger, der plettet med rødt, giver et indtryk af en verden under eller ved siden af den virkelige verden og den evige summen af livet i ledningerne.

Der er så mange indtryk i serien, som jeg aldrig vil kunne give udtryk for her og jeg kan kun anbefale dig at få set serien med det samme.

Stemmeskuespillet, som er japansk, er glimrende og ikke ligeså karikeret, som det kan fremstå i visse andre animeserier.

Et stort minus er underteksterne, som ikke altid er helt gode. Nogle gange mangler ord og sætninger og det er med til at hive en lidt ud af oplevelsen.

BILLEDE OG LYD:
Serial experiments lain er en meget farverig og nogen gange næsten psykedelisk serie. Den er utrolig flot og alt er gengivet smukt på disse dvd'er.

Lyden, der er japansk Dolby 2.0 er funktionel, uden at være prangende, men gør effektivt lytteren en del af den verden, serien portræterer.

EKSTRAMATERIALE:
Der findes en række af små spots omkring serien, der blandt andet viser skuespilleren Kaori Shimizu, der lægger stemme til Lain, musikvideon til Duvets glimrende introsang, samt åbnings- og slutsekvenserne uden credits. Desværre er det hele på japansk uden tekster, så det er ikke alt man forstår.
Desuden er der en række trailers til andre af Another Worlds udgivelser.

Som tidligere skrevet, kræver Serial experiments lain meget af sin seer og nogle vil nok vælge at afskrive den som meget "japansk", hvad den bestemt også er, men hvis man er interesseret i en oplevelse udover det sædvanlige, er det bare at komme igang.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Another World Entertainment.

Titel: Serial Experiments Lain
Original Titel: Serial Experiments Lain
Premieredato: 30. september 2008
Instruktør: Ryutaro Nakamura
Skuespillere: Kaori Shimizu, Yôko Asada
Spilletid: 286 min.
Selskab: Production 2nd, Another World, 1998
Genre: Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...