Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Skammerens Datter.

22. august 2015 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Skammerens Datter. billede

Skammerens datter lever fuldt ud op til alle de forventninger, man havde om en filmatisering af den populære Danske børnebogs serie. Her er ikke sparet på noget, og man får magi, drager og neglebidende spænding fra først til sidst. Har man ikke allerede set filmen i biografen, så trods det fine sommervejr og se historien om Skammerens datter i hjemmebiografen.

Pigen Dina har arvet sin moderes evner til at ”skamme”. Det vil sige, at når hun ser folk i øjnene, kan hun se det de skammer sig over. Dette er en magtfuld evne, der kan afsløre en del, hvis man ikke har rent mel i posen. Dinas mor Melussina bliver indkaldt til hoffet da der er blevet begået et mord som den næste arvetager af tronen, måske har begået. Det er nu Melussinas opgave at se ham i øjnene, for at afgøre om det virkelig er ham, der har begået mordet. Den onde Drakan lurer i kulissen, og vil gøre alt for at komme til magten. Snart er Dina ind rullet i en stører politisk konflikt, der hvis hun ikke passer på, kan koste hende livet.

Det er den danske forfatter Lene Kaaberbøl, der
har skrevet bøgerne om Skammeren Dina og hendes spændende eventyr. Lene Kaaberbøl har formået at skabe et fantasy univers, og tilsat et farverigt person galleri, hvor den unge pige Dina står i midten, og må gennemgå et utal af prøvelser, blot fordi hun er Skammerens datter. Skammer serien er den mest populære Danske fantasy bog serie nogensinde, og historien har også været opsat som teater, og nu er den så ude i en overdådig filmatisering der bestemt retfærdiggør bogens visioner på bedste vis.

Det er virkelig en fornøjelse at Dansk film har vovet sig væk fra de socialrealistiske køkken dramaer, og har kastet sig ud i ægte Fantasy. Det er udført til top karakter og både kulisser, kostumer og de mange rigtig flotte visuelle effekter fungere på bedste vis, og er mindst lige så gode, som det der bliver leveret i gud eget land. Det univers der er blevet skabt, er på højde med det man ser i både Harry Potter, Ringenes Herre og serien Game Of Thrones. Skammerens datter er kort og godt solidt Dansk filmhåndværk.

Skuespillet er ganske fint og den unge Rebecca Emilie Sattrup der spiller Dina levere en overbevisende præstation, hvor hun beviser at hun mestre skuespillets mange facetter.
Skuespillerne er generelt gode, men fremhæves må dog Peter Plaugborg som den ondskabsfulde Dragefyrste Drakan, der får lov til at levere en ubehagelig skurk i verdensklasse. Filmen er ellers herligt fra for overbrugte skuespillere som eksempelvis Mads Mikkelsen og Nicolai Lie Kaas, og dette er bestemt et klogt valg.

Heldigvis var Skrammernes datter en stor succes i de Danske biografer, så mon ikke vi får lov til at se en film eller 2 mere i serien, for det tror jeg, vi er mange der vil glæde sig til.

Ekstramateriale.

Med på denne Blu Ray udgivelse er der et 42 minutters ekstramateriale der kommer fint bag om den store produktion. Helt sikkert et kig værd, når man har nydt filmen.

Filmen er flot overført til Blu Ray og billet står skarpt og flot. Lyden og det virkelige gode soundtrack kan nydes i Dolby Digital 5.1 og DTS-HD Master Audio 5.1.

Det er endvidere muligt at se filmen mad Danske, Svenske, Norske og Finske undertekster.

Skammerens Datter er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Skammerens Datter.
Original Titel: Skammerens Datter.
Premieredato: 22. august 2015
Instruktør: Kenneth Kainz.
Skuespillere: Rebecca Emilie Sattrup, Peter Plaugborg, Jacob Oftebro, Søren Malling, Maria Bonnevie, Stina Ekblad.
Spilletid: 96 min.
Selskab: 2015
Genre: Fantasibanner
Overskrift Højre Block
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
UdvandrerneKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...