Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bastarden
Bastarden billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Sømænd Og Svigermødre

19. september 2004 af Morten Eriksen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Sømænd Og Svigermødre billede

Scanbox Entertainment påbegynder nu en stor Dirch Passer kavalkade på dvd. Det starter godt med bl.a. denne hyggelige komedie med makkerparret Ove Sprogøe og Dirch Passer.

Der lægges ud med i alt 6 film den 20. september 2004. ”Den store gavtyv” (1956), ”Sømand i knibe” (1960), ”Sømænd og svigermødre” (1962), ”Majorens oppasser” (1964), ”Mig og min lillebror” (1967) og ”Pigen fra Egborg” (1969).

”Sømænd og Svigermødre” er fra dengang, hvor kaffekander ikke måtte sættes direkte på bordet af den simple årsag, at de ville lave brændemærker i bordpladen og hvor piger skreg når de så en mand i undertrøje!

Ove Sprogøe og Dirch Passer spiller Peter og Kanusti, to sømænd der er på vej hjem til Peters svigermor, da Peter skal giftes med Bitten (Lone Hertz) og Kanusti skal være forlover.

Ingen af de to er dog specielt velkomne hos svigermor Emma (Jessie Rindom), der lider af rengøringsvanvid og har et meget iltert temperament. Det hjælper ikke på situationen at stuepigen Rosa (Lily Broberg) dagdrømmer og kommer galt afsted hele tiden. Det er noget anderledes med svigerfar Henry (Kjeld Petersen) der glæder sig til begivenheden, men dog ikke har meget at skulle have sagt overfor madammen. Derfor gemmer han sig i skuret hos sine marsvin.

Mod Bittens vilje vil Peter i byen aftenen forinden. Det er der en god grund til, da sangen til brylluppet lige skal forfattes i selskab med de lokale på byens bodega. Svigerfar skal også lige have forfattet en tale, men det bliver dog mere en druktur for hans vedkommende, og da de kommer hjem er han plørestiv.

Der sker så det, at stuepigen, der er håbløs romantiker, kommer til at tale over sig og får fortalt, at svigermor har indbetalt forskud på et hus længere nede af vejen! Peter er bestemt ikke ikke begejstret, da han får at vide at han skal bo sammen med Bitten kun 3 husnumre fra svigermor!

Det viser sig, at det hele skal gå i rabundus, før det kan blive godt!

Der er en god stemning og højt humør i filmen og man skal ikke lade sig afskrække af, at filmen er i sort/hvid. Den er ganske underholdende og med sine kun 83 minutter trækker det ikke i langdrag!

Der er fine præstationer hele vejen rundt. Judy Gringer vil jeg tro er i sin fineste form nogensinde og Dirch Passer charmerer med sit fynske accent, han i filmen har med sig fra hjemstavnsbyen Assens. Ove Sprogøe er i topform som den frejdige og lykkelige sømand og Kjeld Petersen giver den hele armen i denne film der i øvrigt blev hans sidste!

Instruktøren Bent Christensen instruerede året efter den populære ”Støvsugerbanden” og senere den noget kedelige Dirch film ”Spøgelsestoget”. I 70’erne og 80’erne har han stået bag tre store danske tv successer ”En By i Provinsen” (1977) ”Rejseholdet” fra 1983 og ”Een gang Strømer” fra 1987.

DVD specifikationer:

Menuerne er der ikke gjort så meget ud af. De er meget primitivt lavet, men der er underlægningsmusik fra filmen og lidt bevægelse i hovedmenuen. Filmen er præsenteret i dens originale format letterbox 1.66:1. Når man tager i betragtning, at det er en dansk film fra 1962, så er billedet meget tilfredsstillende. Billedet er dog til tider en anelse grynet og helt hvide overflader brænder sommetider ud og detaljerne forsvinder, men dette er dog kun en gang imellem. Lyden er i dual channel mono. Filmen er tekstet på norsk, svensk og dansk for hørehæmmede.

Det er en relativ pæn portion ekstramateriale man finder på dvd’en:

Den originale biograftrailer
Billedgalleri
Skuespilbiografier
Andre film med Dirch
”Filmdesorientering”

Traileren for filmen har en voice-over af Dirch Passer og den præsenteres i filmens originale format.

Billedgalleriet er meget sjovt at se, og nogle af billederne er ikke enkeltbilleder fra selve filmen, men opstillede billeder. Det er dog et minus at de fleste af dem er forvredet og at de ikke fylder mere end maks halvdelen af skærmbilledet!

Der er gjort meget ud af skuespilsbiografien for Dirch Passer. Jeg vil tro, at samtlige af Dirch’s film er oplistet, og vi får nogle andre historier end dem der er at finde på dvd’erne fra SandrewMetronome (Saga). De øvrige biografier er ikke særligt godt dækkende.

”Andre film med Dirch” er en række trailers fra samtlige af de Dirch Passer film i der er udgivet i denne omgang, dog virker knappen til ”Majorens Oppasser” ikke! Den trailer må man derfor leve uden.

”Filmdesorientering” er noget sjovt ekstraguf. Det er et ca. 8 minutters indslag med Dirch Passer som er lavet til at blive vist foran ”Sømænd og Svigermødre” da den gik i biografen. Indslaget skal forestille en slags oplysning om de virkemidler skuespillere bruger på film. Serveret i bedste Dirch Passer stil.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Scanbox

Titel: Sømænd Og Svigermødre
Original Titel: Sømænd Og Svigermødre
Premieredato: 20. september 2004
Instruktør: Bent Christensen
Skuespillere: Dirch Passer, Ove Sprogøe, Kjeld Petersen, Jessie Rindom, Lily Broberg, Lone Hertz, Judy Gringer
Spilletid: 83 min.
Selskab: ASA Film 1962, Scanbox Entertainment 2004
Genre: Familie
Den nyligt afdøde folkekære skuespiller Ove Sprogøe
Den nyligt afdøde folkekære skuespiller Ove Sprogøe
Der digtes festsang for fulde sejl
Der digtes festsang for fulde sejl
Dirch Passer i "Filmdesorientering"
Dirch Passer i "Filmdesorientering"


banner
Overskrift Højre Block
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...
Retribution
Mordet i Venedig
After Everything
Ehrengard - Forf...
Harold Frys Usan...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...