Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Spioner På Missi...
Spioner På Missioner billede

The Outpost
Bølle På Eventyr
Undtagelsen
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

South Park - The Complete First Season

27. april 2010 af Jesper Poulsen

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

South Park - The Complete First Season billede

Four Guys - One F***ed Up Town

I 1997 skete der noget mærkeligt på de amerikanske tv-skærme. 4 Cirkeline-agtige drenge står og venter på bussen og inden nogen kan nå at tælle til 3, har den tykkeste brugt ordet dildo! Hvis man skulle have været i tvivl, så var der her ikke tale om børne-fjernsyn. Til gengæld fik vi startskuddet til en legendarisk serie som via sit vanvittige indhold, amoralske sprogbrug og skævvridning af diverse celebrities, har henrykt adskillige nationer og den dag i dag er i kult-kategorien. Alle må have stødt på Stan, Kyle, Kenny og Cartman, og hvis ikke – så er det ikke et sekund for tidligt.

Sæson-boxene er nu genudgivet hos Panvision, som har overtaget hvor Paramount slap. Masser af gode grin er derfor igen tilgængelige, og hvilket bedre sted at starte end sæson 1? Her kan du møde rumvæsner, vulkanudbrud, øjenbetændelse, en syngende lort med nissehue og se hvordan en elefant og en gris parrer sig! Alt sammen som en helt naturlig del af det at vokse op i South Park. 13 klassiske afsnit, hvor alt kan lade sig gøre.

22 minutter varer hvert afsnit, og du kan være sikker på at der altid, uanset hvor langt ude vi kommer, findes en morale. Du kan også være stensikker på at Kenny (vores lille orange ven som altid mumler grundet hans flyverdragt stort set dækker hele hans krop) dør. I hvert eneste afsnit kommer han af dage. Kvast, spiddet, halshugget, skudt, druknet, overophedet, kørt over eller noget helt 17. Heldigvis dukker han altid op i det efterfølgende afsnit – dog blot for at atter ende sine dage.

Ellers er der ikke meget autistisk tryghed at spore. Første sæson byder nemlig på så spredt indhold at man gnider sig i hænderne af fryd. Se hvad der sker, når Satans søn skal gå i drengenes klasse, se med når drengene skal passe på en etiopisk dreng, se med når jagten sættes ind på at afsløre hvem der i virkeligheden er Cartmans far, og se hvad der sker når Stan finder en hjemløs hund som viser sig af have homosexuelle tendenser. Drengene har heldigvis masser af ”fornuftige voksne” omkring sig til at guide sig. Der er f.eks. Mr. Garrison som er klasselærer med en tydelig personligheds-spaltning. Det kommer til udtryk gennem hans allestedsnærværende hånddukke Mr. Hat. I South Park bor også videnskabsmanden Dr. Mephesto. Der er ikke grænser for, hvad han er i stand til at gensplejse. Sådan kunne man med lethed blive ved med at opremse karakterer som er helt ude i hampen. Skærer man ind til benet er der kun skole-kokken Chef (med stemme af den afdøde sanger Isaac Hayes). Han forstår drengenes verden og tilsidesætter gerne lidt tid til at støtte de unge poder, hvis han altså ikke har travlt med at elske med alle byens kvindfolk.

South Park er grænseoverskridende i alle henseender og derfor meget meget sjov, hvis man virkelig er til den dunkleste humor. Et genialt træk af Matt Stone og Trey Parker (også makkerparret bag Team America) som har fundet på denne syge verden. De har klippet og klistret og selv lagt stemmer til adskillige af figurerne i serien, næsten kun med udtagelse af de gæsteoptrædende folk der velvilligt har sagt ja til at give et nap med. I første sæson er det f.eks. George Clooney som bøsse-hunden Sparky.

South Park er et fænomen som stadig lever i bedste velgående og med genudgivelserne (som alle bliver anmeldt her på siden), så er der timers underholdning forude.
Jeg har kun ros tilovers for denne udgivelse. Et herligt gensyn med noget af det sjoveste set på tv-skærmen nogensinde. Et box-set til topkarakter.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
PAN Vision.

Titel: South Park - The Complete First Season
Original Titel: South Park - The Complete First Season
Premieredato: 23. marts 2010
Instruktør: Trey Parker, Matt Stone
Skuespillere:
Spilletid: 286 min.
Selskab: Comedy Central, 1997
Genre: Humor





banner
Overskrift Højre Block
Star Wars: Episo...
War Of The World...
Bad Boys For Life
Undtagelsen
Maryam – den per...
Trolls på verden...
Frost 2
Birds Of Prey (4...
Blokhavn
Sangklubben



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...