Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Star Trek

18. november 2009 af Helle Perrier

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Star Trek billede

Kom med til begyndelsen og se hvordan det hele startede ombord på The Enterprise

Er du til Star Wars eller Star Trek? Er et spørgsmål som indviede nørder stiller for ligesom at klassificere hinanden. At der er (nørde)krig mellem de to faktioner er ingen hemmelighed. Begge filmuniverser har en hardcore fanskare og derfor er det kun naturligt at gå til projektet med at lave en Star Trek film, med en vis ærefrygt. Der er lavet flere, mere eller mindre vellykkede, filmatiseringer over serien, og denne nyeste tilføjelse hedder ganske enkelt Star Trek.

Titlens enkelthed skyldes at vi denne gang rent faktisk er tilbage ved begyndelsen. Vi møder den unge James T. Kirk, der melder sig til tjeneste i starfleet, for at komme væk fra sin tilværelse som rodløs rod, og for at vise sin afdøde far en form for ære. Den unge James lever i skyggen af faderen, der døde som en helt for at redde sin søn og 800 andre.
På akademiet møder James den unge Spock, og de to bliver bestemt ikke gode venner. James og Spock kastes ud i en altødelæggende konflikt hvor planeter imploderer og uskyldige dør. Skridt for skridt samles alle de fremtidige medlemmer af James T. Kirks mandskab ombord på The Enterprise om ham, der viser sig at være den fødte leder.

Star Trek kunne nemt være blevet en form for indsnævret film, der ikke ramte det brede publikum, men blot henvendte sig til de fans, der rystende af begejstring sad i biografmørket og ventede på at nogen sagde ”live long and prosper” eller lavede det traditionelle håndtegn.
Den fælde er filmen ikke faldet i, og i stedet præsenteres vi for en helt igennem fantastisk actionfilm, der sagtens kan ses af dem, der ikke har hørt navne som Uhura eller ved at T står for Tiberius. Filmen formår at præsentere en sand kavalkade af stemningsfulde scener og velinstrueret action. Man føler næsten ikke, at der har været ét stille øjeblik, men alligevel kommer vi godt ned i personkarakteristikken og får en fint nuanceret billede af hovedpersonerne.

Star Trek er ganske enkelt en rigtig god film, der gerne skulle kunne tilfredsstille såvel fanbois, som de, der udelukkende vil se en god og underholdende film. Det er en tempofyldt blanding af action og sci-fi med en tilpas mængde dybde til at den ikke bliver overfladisk.
Star Trek er instrueret af J.J. Adams, der næsten har haft alle mulige roller inden for filmbranchen. Han er blandt andet producer af Lost, har instrueret M.I. 3 og har skrevet musikken til Alias mm. Han er bestemt en alsidig herre, og har helt sikkert et godt øje for hvordan en film i netop denne genre skal skrues sammen.
Nogle vil måske hævde at filmen piller lige lovligt meget ved hele Star Trek universet, men kan man se igennem fingre med det, så er Star Trek en fremragende bedrift, der holder hele vejen igennem.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: Star Trek
Original Titel: Star Trek
Premieredato: 3. november 2009
Instruktør: J, J, Abrams
Skuespillere: Anton Yelchin, Leonard Nimoy, Eric Bana
Spilletid: 122 min.
Selskab: Paramount, 2009
Genre: Sci-Fi


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...