Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Start Shooting

1. april 2009 af David Lund

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Start Shooting billede

En rodet film der reddes af indblik og en veloplagt William H. Macy.

Hollywood er ofte blevet skildret som ond og utilgivelig i film før, så ”Start Shooting” er ikke nogen revolutionerende film. Det der dog fungerer for filmen her, er at have en så skæv karakter som produceren Charlie Berns der bliver skildret til perfektion af den fantastiske William H. Macy i hovedrollen, og naturligvis at finde en balance imellem det onde og gode Hollywood. Dog har ”Start Shooting” et kæmpe problem i, at være en komedie der gennemgående blot ikke er særlig sjov, og at besidde en ligeså utilgivelig kærlighedshistorie som Hollywood er. Filmen er spækket med problemer, såsom manglen på fokus, humor og morale, men alligevel indeholder den nok bemærkninger og fodnoter til at holde interessen.

”Start Shooting” starter i et utroligt højt tempo, hvor den fallerede producer Charlie Berns, pludselig får den gode idé at tage røven på Hollywood. Han finder et fantastisk manuskript han nægter at læse, gør Hollywood interesserede ved at sige, at nutidens største actionstjerne vil have hovedrollen, og pludselig sidder han tilbage med et revideret manuskript under optagelserne på en af jordens dårligste men fint indbringende film. Naturligvis går det hele galt, men med en kammerat som Deidre Hearn ved hånden, finder Charlie på en ny plan igen og igen.

Stjernekræften er hvad der holder styr på denne noget rodede film. William H. Macy er en af nutidens bedste skuespillere, og kan gøre en middelmådig film til en kanon oplevelse. Dog uden at være for forblændet, er ”Start Shooting” netop kun en middelmådig film. I den sært upassende romance, ses Meg Ryan som Charlie Berns udkårne i skikkelsen af en sand forretningskvinde ved navn Deidre Hearn. Ryan er næppe en skuespillerinde vi ser meget til i disse dage, men hendes talent er bibeholdt fra 80’erne, og det er rart at se, at hun stadig findes. LL Cool J spiller rollen som actionstjernen Bobby Mason, og skal derfor være filmens mere komiske karakter som en afroamerikansk jøde, men han har ikke evnerne til at løfte figuren, og mangler også komisk timing. Steven Schachter er en sand Tv-films instruktør, og selvom ”Start Shooting” har masser af plussider, er det næppe til hans fortjeneste. Schachter roder rundt med manuskript og tempo, og kan simpelthen ikke holde styr på tingene. Heldigvis for ham bliver han film reddet af de glimrende hovedroller.

Som et indblik i Hollywoods korrupte verden, er ”Start Shooting” uden tvivl mere realistisk end vi håber og tror. Som et nytænkende værk med en stærk pointe og en glimrende romance, falder filmen dog noget igennem. Alligevel er man godt underholdt hele vejen igennem, og selvom filmen har øjeblikke hvor man krummer tæer, har den ligeså øjeblikke af sand brillians.

Der er intet ekstramateriale på denne udgivelse.

Scanbox.

Titel: Start Shooting
Original Titel: The Deal
Premieredato: 6. januar 2009
Instruktør: Steven Schachter
Skuespillere: William H, Macy, Meg Ryan, LL Cool J, Jason Ritter
Spilletid: 100 min.
Selskab: Berk/Lane Entertainment, Dog Pond Productions, Muse Entertainment Enterprises, Sydnyk Works, Scanbox, 2009
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...