Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Stay Alive.

9. februar 2007 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar

Stay Alive. billede

Stay Alive er en underholdende lille gyser, der beviser at det kan være farligt at spille computerspil. Hovedpersonerne dør en efter en, efter at have spillet et grusomt horror spil.

Det hele starter med at spil testeren Loomis og hans to venner dør. Loomis bliver hængt, og de to andre bliver slagtet i dobbeltsengen. Det mystiske ved sagen er, at Loomis’s død minder om den måde han også døde på i det spil, han netop var ved at teste. Spillet hedder Stay Alive, og er et mystisk horror spil der omhandler de grusomme handlinger der fandt sted på Gerouge Plantagen for mange år siden. Der boede den ondskabsfulde Grevinde Elizabeth Bathory. Hun mente, at hun kunne holde sig ung og i live, hvis hun bade i det friske og varme blod fra ganske unge piger. Derfor jagtede hun piger, og slagtede dem i hendes tortur klæder, hvorefter hun tømte dem for blod. Elizabeth endte hendes dage indemuret i et højt sort tårn bagerst i Plantagen.

Hutch var bedste ven med Loomis, og for at mindes ham vil han og nogle venner spille spillet Stay Alive, fordi det var det sidste Loomis lavede, inden han døde. Men snart finder Hutch og vennerne ud af at spillet er mere mystisk og underligt, end dem de er vant til at spille. For når spillet er slukket, fortsætter dem der har spillet det med at hører og se syner fra spillet. Den første der dør i spillet er Miller, og næste dag findes han død på nøjagtig den samme måde som han døde i spillet. Hutch og venerne er rystede, og snart går det op for dem at spillet har fået magten over dem. Det er som om, der er en forbandelse over spillet, og de undersøger sagen. Det viser sig at sagnet om Gerouge Plantagen og blodets grevinde er virkeligt, og at Elizabeth Bathory nåede at kaste en forbandelse over stedet, inden hun blev muret inde. Hutch og hans venner må ligge en plan, for pludselig spiller spillet videre af sig selv, så det kan få ramt på deltagerne. En efter en må de lade livet på grusomste vis, og snart er de kun 3 tilbage. De begiver sig ind i det sorte tårn på plantagen for at finde den indemurede heks og ødelægge hende og hendes forbandelse. Men det er lettere sagt end gjort, for det her er den virkelige verden, ikke et computerspil hvor man kan trykke på pause, når man har lyst. Her tæller alle ens handlinger, og døden venter omkring hvert hjørne i det sorte tårn. Der er dømt game over hvis han ikke tænker sig om.

Stay Alive er egentligt en ganske underholdende lille gyser. Den er endnu en i rækken af gyserfilm, der omhandler forbandede ting. I The Ring var det et forbandet videobånd, og i Mistet opkald fik vi at se, hvor galt det kan gå med mobiltelefonien. I Stay Alive er turen så kommet til et ondskabsfuldt konsol spil.

Historien er sådan set god nok, og sagnet om Blodets Grevinde er spændende. Der er virkelig stof til noget rigtigt spændende. Desværre render det hele lidt ud i sandet, fordi det hele alligevel ender med at blive alt for forudsigeligt. Det trods alt kan Stay Alive sagtens ses som uforpligtende søndags underholdning, hvor man nemt kan gå lidt til og fra for at hente hovedpinepiller til sine tømmermænd, uden man misser noget i handlingen.

Skuespillerne er unge og smukke, og deres skuespil fungere udmærket i en historie som denne. Der er faktisk lagt noget godt karakter opbygning ind i flere af personerne.
Stay Alive er flot filmet, og der er lagt meget arbejde i, at de sektioner man ser fra spillet er stemningsfulde og uhyggelige.
Effekterne bliver der desværre klippet lidt hurtigt væk fra (også i den Unratede version), men til gengæld er der lagt en flot makeup, på de zombie agtige døde piger der huserer på plantagen. Også Blodets Grevinde er virkelig uhyggelig. Det er uden tvivl de scener hvor hun optræder, der virker mest skræmmende. Bare ærgerligt at hun ikke er noget mere med.

Alt i alt er Stay Alive ganske spændende som engangs underholdning. Den har alt hvad man forventer af en Amerikansk Ungdoms Horror film på godt og ondt. Så smæk Stay Alive i din afspiller og slut evt. aftenen af med et spil Resident Evil på din Play Station. Det skal nok sikre, at der blive lidt at tænke over, inden man ligger sig til at sove den aften.

Ekstramateriale:

Denne DVD indeholder både den Amerikanske biograf version af filmen og en unratet directors cut udgave. Biograf udgaven er 82 minutter og indeholder knap så meget blod som den unratede udgave der vare 97 minutter.

Hvis man vælger at se den uklippede og forlængede version er det muligt at slå et ekstra lydspor til hvor instruktøren William Brent Bell og Mathew Peterman der er forfatter og producer fortæller om filmens tilblivelse.

Filmen er venligst stillet til rådighed af SF-Film.

Titel: Stay Alive.
Original Titel: Stay Alive. Unratet Directors Cut.
Premieredato: 6. februar 2007
Instruktør: William Brent Bell.
Skuespillere: Jon Foster, Sophia Bush, Frankie Muniz, Samaire Armstrong, Jimmi Simpson.
Spilletid: 97 min.
Selskab: Spyglass Entertainment, Endgame Entertainment. 2006
Genre: Gyser
Det Engelske DVD cover til Stay Alive.
Det Engelske DVD cover til Stay Alive.
Det Danske DVD cover til Stay Alive.
Det Danske DVD cover til Stay Alive.


banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...