Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...
Interview Med Da...
Oscar 2019
Natalias Synlige...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mary Poppins Ven...
Mary Poppins Vender Tilbage billede

Hunter Killer
Kvinde På Krigss...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Støvsugerbanden.

11. december 2006 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Støvsugerbanden. billede

Så er det igen muligt at tage på eventyr med Doktor Bach og hans bande af pensionister, når de bevæbnet med en støvsuger begår røverier i det Danske land. Støvsugerbanden er bestemt et kig værd.

Den unge og energiske magister Park er inviteret til at bo et stykke tid hos den pensionerede doktor Bach. De har fælles zoologiske interesser. I huset bor også Bachs søster Kamilia, der ligeledes er pensioneret. Til at passe på de to ældre er Tine, der er deres barnebarn og samtidigt fungere som hushjælp.
Doktor Bach er leder er en tyvebande der har specialiseret sig i at stjæle ved hjælp af en støvsuger. De røver banegårdskontorer og juvelforretninger, og Bach drømmer om en verden hvor alle pensionister skal have råd til et liv med en støvsuger og derved yde hjælp til selvhjælp.
De mange pensionistbanderne nu er en trussel for samfundet. Politiet står magtesløst over for dens stigende alderdomskriminalitet, som på grund af velfærd og medicin bliver værre og værre.
Tine er nervøs for at hendes bedstefar er rodet ud i noget snavs, og prøver at få magister park til at hjælpe hende med opklaringsarbejdet. Hvilket ikke er nemt fordi han er mest interesseret i mus og deres parringsdans.
Doktor Bach vil udvide hans og støvsugerbandens horisonter men bevæger sig lige så langsomt ind på gangsterkongen Augustins område. Augustin kontrollere mange bander, og er en hård leder af de mange plejehjemsbander rundt om i landet. Augustin sender hans højrehånd Viktor, for at give Bach en advarsel. Dette resultere i at Viktor kommer til at spise noget af Kamilias plastik sprængstof, hvilket sætter ham ud af spillet for en stund. Han bliver nemlig nød til at spise Amerikansk olie for at komme af med det så hurtigt som muligt.
En aften efter en biograftur ser Tine og Magister Park en bil med tyske nummerplader. I den ser de Doktor Bach, og nu forstærkes deres nysgerrighed og formodninger om at noget er helt galt.
Samtidigt planlægger støvsugerbanden deres ultimative kup, i hvilket indgår mange meter brandslange, en slamsuger og selvfølgelig Kamilias sprængstoffer.
Men Augustin er bestemt ikke tilfreds og vil have at Doktor Bach slår sig sammen med ham så de sammen kan regere over alt alderdomskriminalitet i byen.
Imens har Tine og Magister Park involveret politiet i deres formodninger, og snart må støvsugerbanden igennem et af deres til dato, største røverier. Mod sig har de ordensmagten og barnebarnet. Ikke nogen gode odds for de kære gamle pensionister.

Skuespillet er fremragende og alle roller er perfekt besat. Der bliver spillet med stor lune og på en dejlig underspillet facon, der giver de til tider meget skæve og sort humoristiske replikker stor styrke og morskab. Leif Panduro er en sand mester i fortællingens kunst, og hans talent skinner helt klart filmen igennem. Den sorte humor og de sociale problemstillinger er lige ham, og han har som altid tvistet dem til et underfundigt krimilystspil der ikke har set noget sidestykke.

Hans W. Petersen vant i 1963 en bodil for hans birolle i støvsugerbanden.

Bent Christensen har lavet flere yderst vellykkede Danske film og af de bedste kan nævnes Attentat, Harry og kammertjeneren, og Naboerne.

Musikken er af Bent Fabricius-Bjerre og den er fremført af Jørgen Ingeman.

Støvsugerbanden er fremragende dansk underholdning fra en tid der aldrig kommer igen. Den har mange år på benene, men når man ser den her i 2006, holder den stadigvæk vand, og de samfundskretiske referencer er den dag i dag stadigvæk aktuelle. Tempoet er selvfølgelig anderledes end i film der bliver lavet idag. Men den til tider lidt langsomme fortællerstil passer fint til filmens historie. Det er jo alle aldrende pensionister der bære de store hovederoller. Støvsugerbanden er en milepæl i Dansk film, der senere skulle inspirerer andre Danske instruktører til at lave kriminal lystspil om forbryderbander, fremstillet med den gode gamle danske lune.

Der er ikke noget ekstramateriale på denne udgivelse udover nogle trailere til andre udgivelser: Harry og kammertjeneren, Du er ikke alene, Honningmåne, Tine, Den forsvundne fuldmægtige og Gamle Danmark.

Lydformatet er Dolby Digital 1.0 (mono) og billedformatet er gengivet i 1.78:1 Widescreen 16:9. Billedet står flot og skarpt, så de fine sort/hvide billeder rigtigt kommer til deres ret.

Det er muligt at få danske undertekster på.

Filmen er venligst udlånt af Sandrew Metronome.

Titel: Støvsugerbanden
Original Titel: Støvsugerbanden
Premieredato: 5. december 2006
Instruktør: Bent Christensen.
Skuespillere: Henrik Bentzon, Clara Pontoppidan, Gunnar Lauring, Agnes Rehni, Henning Moritzen, Hans W, Petersen, Johannes Meyer, Henriette Norsman, Kai Holm.
Spilletid: 96 min.
Selskab: Nordisk Film. 1963.
Genre: Krimi
banner
Overskrift Højre Block
Bumblebee (4K Ul...
Det Vilde Pæretræ
En Spions Bekend...
Five Feet Apart
Villy og Monster...
The White Crow
John Wick 3:Para...
Ternet Ninja
Miss Bala
UglyDollsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...