Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Stolthed og fordom - Jubilæumsudgave

2. februar 2006 af Lise Aakjær

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Stolthed og fordom - Jubilæumsudgave billede

Glemt alt om den seneste version af "Stolthed og fordom" med Keira Knightley. BBC's mini-tvserie i 6 afsnit er uden sammenligning den mest vellykkede udgave af verdens bedste kærlighedshistorie.

For 10 år siden lavede BBC sin fremragende tv-serie "Stolthed og fordom" om Mr. Darcy og Elizabeth Bennet's store og umulige kærlighed efter Jane Austen's klassiske kærlighedsroman af samme navn.
I anledningen af den runde dag er den Emmy- og BAFTA-belønnede serie udkommet på DVD i en særlig jubilæumsudgave.

Kærlighedshistorien udspiller sig i starten af 1800-tallet, hvor rang og klasse havde afgørende betydning for, hvem man kunne omgås - og ikke mindst gifte sig med.

Hovedpersonen er den livlige og frimodige Elizabeth Bennet (Jennifer Ehle), som er af lavere rang. Hun bor i et hus et sted i middelklassen sammen med sin koleriske mor (Alison Steadman), sin rare og belæste far (Benjamin Whitrow) og sine fire søstre.
Den anden hovedperson er Mr. Darcy (Colin Firth), som er en velhavende men ensom mand og vistnok en smule arrogant. Eller er han bare genert?

I hvert fald frastødes den kvikke Elizabeth straks af hans afmålte og hovne opførsel, da de mødes for første gang, da han rykker ind i nabolaget.

Mr. Darcy tiltrækkes derimod af den for datiden helt utraditionelt frimodige unge pige. Imens forværrer ondsindet sladder derimod de fordomme, Elizabeth har om den rige særling med de ringe konversationsevner, og hun afskriver ham totalt.

Hun er mere optaget af en flot, ung soldat med skumle hensigter og sine søstres - og især den ældste, Janes (Susannah Harker) - romancer.

Gang på gang krydses Darcy's og Elizabeth's veje. Langsomt brydes hver deres fordomme og stolthed ned, så de to kan se, hvem hinanden er, og hvad de kan lære af hinanden. Varme følelser begynder at spire frem. Men netop som Elizabeth ser med kærlige øjne på den kringlede Mr. Darcy, stiller endnu en forhindring sig i vejen for deres kærlighed.

"Stolthed og fordom" er den ultimative, klassiske kærlighedshistorie. Der er alt, hvad hjertet kan begære af uniformerede mænd til hest og nejende damer i store kjoler.

Og så er der et fantastisk persongalleri, man ikke kunne forestille sig bedre castet. Englands smukke landskaber, de højtidelige danse til ballerne og de historiske bygninger og gader danner rammen om det kendte kærlighedsdrama, som starter så grumt, men ender så lykkeligt.

Især leverer Jennifer Ehle en fantastisk og levende præstation som den selvstændige og karismatiske Elizabeth. Hun ER simpelthen Jane Austen's yndlingsfigur.
Samspillet med Colin Firth som Mr. Darcy slår både hadets og kærlighedens gnister, så det fyger med indestængte følelser. Det bliver kun bedre af, at de to skuespillere blev kærester i virkeligheden under indspilningerne. Rent guf for håbløse romantikere.

BBC's tv-kærlighedsdrama er en moderne klassiker, som det er en fryd at gense. Hver gang må man holde vejret i spænding til allersidste øjeblik for at se, om Darcy og Lizzie nu også finder sammen denne gang.

Serien er perfekt skruet sammen, og den gør absolut Jane Austen's velkendte og elskede roman ære. Dens eneste fejl er, at den slutter. Ærgerligt, at den ikke bare kan blive ved og ved.

Ekstra-materiale

"The Making of Pride and Prejudice" - 30 minutters dokumentar bag kulisserne på settet om alt fra møbelbetræk til stunts.

"From Page to Screen" - en halv times spændende program om at omsætte Jane Austen's bog til tv-serie med interviews med de involverede.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
SF/Fox.

Titel: Stolthed og fordom
Original Titel: Pride and Prejudice
Premieredato: 3. januar 2006
Instruktør: Simon Langton
Skuespillere: Jennifer Ehle, Colin Firth, David Bamber, Crispin Bonham-Carter, Anna Chancellor, Susannah Harker, Barbara Leigh, Allison Steadman
Spilletid: 300 min.
Selskab: British Broadcasting Corporation (BBC), A&E Television Networks Inc., 1995
Genre: Romantik
Elizabeth Bennet spilles af Jennifer Ehle og Mr. Darcy af Colin Firth
Elizabeth Bennet spilles af Jennifer Ehle og Mr. Darcy af Colin Firth
Datidens socialliv foregik ved fine baller. Her var der også mulighed for at score sig en rig mand, hvis man var hurtig.
Datidens socialliv foregik ved fine baller. Her var der også mulighed for at score sig en rig mand, hvis man var hurtig.


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...