Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Storm

10. april 2010 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Storm billede

Storm er en solid familiefilm, der tager sit publikum seriøst. Historien er tilpas interessant og ligefrem fortalt, til at hele familien er godt underholdt fra start til slut.

Drengen Freddy (Marcus Rønnov) har det ikke helt nemt. I skolen bliver han mobbet, fordi han er venner med en af pigerne. Klassens "stærke" dreng og bølle er jaloux og mobber Freddy, så snart han ser sit snit til det.
På hjemmefronten går det heller ikke helt godt. Freddys far (Troels Lyby) er politibetjent, men kan ikke komme sig over tabet af sin kone, og derfor er han blevet indesluttet og til tider ikke nem at være i stue med for Freddy. De eneste lyspunkter for Freddy er, når han bliver passet hos den lidt skøre Fru Andersen (Kirsten Lehfeldt). Freddy elsker dyr, og da han en dag ser en hund blive mishandlet, kidnapper han den og gemmer den på sit værelse. Det er begyndelsen på et venskab, der får stor betydning for Freddys tilværelse, og da Storm viser sig at have stort talent for at løbe på væddeløbsbanen, er der pludselig mange, der bliver interesserede i den lille hund.

Film hvor børn eller unge vokser og lærer noget om livet, via bekendtskabet med et dyr kan ofte være en hård genre at tygge sig igennem. Film som Befri Willy og de mange indspilninger om hunden Lassie kan alle virke kvalmende søde, og de moralske pegefingre stritter i alle retninger. Spielbergs udødelige klassiker E.T. hører vel også ind under denne genre, men den formår at tage sin målgruppe seriøst. Det samme gør Storm. Ikke at den ellers kan sammenlignes med E.T. på nogen måder, men begge film ved hvad de går efter, og historien er i fokus og brænder for at blive fortalt. Dette gør Storm til en gennemført film, hvor hele familien kan kigge med og få noget ud af det. Historien er enkel og ikke fortænkt som i mange andre børnefilm, og det er det, der er med til at gøre det hele troværdigt og medrivende.

Marcus Rønnov spiller drengen Freddy og er god i rollen. Det er ikke til at se, at han ikke har nogen nævneværdig skuespiller karriere bag sig. Han gør det godt, og hans karakter fungere perfekt i samspil med de øvrige voksenroller. Både Troels Lyby, Gordon Kennedy og Søren Malling er glimrende, og Kirsten Lehfeldts birolle som Fru Andersen giver historien en friskt pust af lidt skør humor.

Nogen gange er det dejligt, at børnefilm ikke behøver at blive løftet derop, hvor de tit alligevel ikke kan bunde. Storm er hvad den er, og kan man lide en god gammeldags børnefilm, der ærligt og ligefrem fortæller en dejlig livsbekræftende historie, vil Storm uden tvivl falde i god smag.

Ekstramateriale.

Ekstramaterialet består af et dokumentarprogram om tilblivelsen af Storm. Det er også muligt at se sjove fraklip, og man kan se både filmens teaser trailer og den orginale trailer. Desuden er der mulighed for at se og hører en musikvideo med Ufo Yepha Feat. Lis Sørensen, der synger filmens titelmelodi.

Ekstramaterialet får 2 stjerner ud af 6 mulige.

Storm bliver præsenteret i sit oprindelige Widescreen format. Billedet står flot, og lyden er Dolby Digital 5.1. Storm kan ses med Danske, Svenske, Norske og Finske undertekster.

Storm er venligst stille til rådighed af Warner Home Video.

Titel: Storm.
Original Titel: Storm.
Premieredato: 23. marts 2010
Instruktør: Giacomo Campeotto.
Skuespillere: Troels Lyby, Marcus Rønnov, Søren Malling, Kirsten Lehfeldt, Gordon Kennedy, Mille Dinesen, Kenzo, Jan Gintberg.
Spilletid: 82 min.
Selskab: ASA Filmproductions A/S. 2009.
Genre: Familie
Drengen Freddy og hans nye ven, der må så meget igennem, inden alt bliver godt igen!
Drengen Freddy og hans nye ven, der må så meget igennem, inden alt bliver godt igen!banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...