Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Stranger Than Fiction

5. juni 2007 af Per C. Halling

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Stranger Than Fiction billede

Er du sikker på at du har fuld kontrol over dit liv - eller er der andre som styrer det for dig ???

Her skal vi kigge nærmere på en rigtig god og lun film man slet ikke kan undgå at komme i godt humør af at se.

Hvem styrer din hverdag og dit liv???

Hvad ville du gøre hvis en anden pludselig styrede dit liv? Det er nemlig lige hvad der sker for vores helt Harold Crick. Han lever et kedeligt liv, hvor alt er gået hen og blevet til ritualer og rutiner. Alt ændrer sig dog en morgen, da han vågner og hører en stemme i sit hoved, som fortæller alle hans tanker, følelser og handlinger. Stemmen er ikke hans egen men tilhører forfatteren Karen Eiffel, der netop er ved at være færdig med sin seneste bog, hvor Harold tilfældigvis er hovedpersonen. Karen er dog ikke klarover at Harold rent faktisk eksisterer udenfor bogens univers, så hun skriver lystigt videre og planlægger hans død, da hun altid tager livet af sine figurer i enden. Samtidig bliver Harold kæmpe for at finde frem til hende, ikke blot før hun slår ham ihjel, men også før alle tror han er sindssyg, men også ødelægger hans forhold til den søde bager Ana Pascal han lige har mødt. Han forsøger bl.a. med en psykolog, ender med at finde en litteratur professor som skal hjælpe ham med at ændre sin tragiske skæbne.

Lad dig ikke snyde

Det første jeg vil slå fast før noget andet er, at hvis du tror dette er en af de mange skøre og vanvittige film som Will Ferrel konstant medvirker i kan du godt glemme det. Nok er der masser af skøre indfald og spøjse situationer, men manuskriptet er langt mere dybt, lunt og fyldt med dejlige dialoger og scener, hvor man sidder og klukker af grin, samtidig af man fyldes med en glæde og varme over at se den kærlighed som stille, men roligt og sikkert vokser mellem Harold og Ana.

Selvom ideen og dele af historien har været brugt tidligere får den nu alligevel en drejning, som gør den værd at se, for man bliver hurtigt fanget af Harolds rejse og aldrig helt sikker på hvor den ender. Jeg skal naturligvis ikke afsløre her om den ender godt eller tragisk, det skal du selv se, men det er underholdende hele vejen.

Dejligt spil i alle roller

Dette er en film fyld med både gamle og nye stjerner. Ikke blot spiller de godt alene, men også kemien mellem dem er rigtig fin. Det var rart at se Will Ferrel lidt mere seriøs, Dustin Hoffmann og Emma Thomson tilbage igen, for de giver deres figurer/roller mere dybde og søger for at det hele ikke bare ender i pjat og pjank. Jeg vil også gerne fremhæve Maggie Gyllenhaal som virkelig lyser op i denne film og ikke mindst får mere plads til at vise sit talent end i fx ”World Trade Center” tidligere på året. Hun har en dejlig udstråling, der ikke blot smelter Harolds hjerte, men også vores.

Ekstra materiale

Endnu en gang snydes vi af Nordisk Film for Ekstra materiale uover en samling trailere fra kommende udgivelser, så vil du høre mere fra skuespillerne, dem bag kameraet, og meget andet godt må du investere i den amerikanske udgave, som virkelig har meget ekstra godt på disken.

Video

Billedet præsenteres i et godt Anamorphic Widescreen 1.77:1 transfer. Med gode farver, som der er klart er kælet for at sætte os i den rette stemning. Enkelte steder er der lidt edge enhancement, men det skal ikke afskrække dig fra at investere i denne film.

Audio

Lyden er også god og leveres i Dolby Digital 5.1. Talen står tydelig og rent, godt mixet sammen med effekter uden dog at give de velvalgte sange rigtig punch. Dine baghøjttalere kommer heller aldrig rigtig på overarbejde, så hvis du ikke har soround sound derhjemme går du ikke glip af så meget.

Konklusion

Jeg kunne vældig godt lide denne film både da jeg så den i biografen, men også da jeg genså den på dvd. Den er sjov uden at være plat og ikke mindst så har den en lune og varme som ikke lige forlader en efter man har set den.

Hvis jeg skal sige noget rigtig negativt om udgivelsen, må det klart være at Nordisk Film snyder os endnu en gang for ekstra materiale, som jeg ved findes på den amerikanske og som ikke bare er af rygklapper slagsen.

Så kort vil jeg sige at denne film er værd både at købe eller leje og se uanset vind, vejr og årstid -Jeg er sikker på at du ikke bliver skuffet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Stranger Than Fiction
Original Titel: Stranger Than Fiction
Premieredato: 22. maj 2007
Instruktør: Marc Foster
Skuespillere: Will Ferrell, Maggie Gyllenhaal, Dustin Hoffman, Queen Latifah, Emma Thompson, Tony Hale
Spilletid: 113 min.
Selskab: Crick Pictures LLC - Mandate Pictures og Three Strange Angels, Nordisk Film, 2006 (på dvd 2007)
Genre: Drama
Link: http://www.sonypictures.com/homevideo/strangerthanfiction
Hvis du kun havde få dage tilbage, hvad ville du så gøre med dem ??? Harold (Will Ferrell) forsøger at kæmpe mod sin skæbne, bryde vanen og begynder rent faktisk at nyde livet.
Hvis du kun havde få dage tilbage, hvad ville du så gøre med dem ??? Harold (Will Ferrell) forsøger at kæmpe mod sin skæbne, bryde vanen og begynder rent faktisk at nyde livet.
Harold (Will Ferrell) og Ana (dejlige Maggie Gyllenhaal) i en af de mange lune og varme øjeblikke der er i filmen.
Harold (Will Ferrell) og Ana (dejlige Maggie Gyllenhaal) i en af de mange lune og varme øjeblikke der er i filmen.
På et filmset skal der ”være kontrol” ;o) – her ses Will Ferrell sammen med filmens instruktør - Marc Foster.
På et filmset skal der ”være kontrol” ;o) – her ses Will Ferrell sammen med filmens instruktør - Marc Foster.


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...