Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Tag

27. december 2018 af Nikolaj Sonqvist

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Tag billede

Fangeleg for voskne.

Voksne forbliver kun voksne fordi de stopper med at lege. En denne gruppe venner har fundet ud af en måde til ikke at blive helt voksne – nemlig ved at blive ved med at lege. Legen er ”Tag” (fangeleg på dansk) og de fem venner har leget den i tredive år. Fangelegen begynder i og varer hele maj måned. Bliver man ”tagget” som den sidste i slutningen af maj måned, så bliver man taberen indtil næste års maj måneds begyndelse. Der er nedskrevet et par regler, men ellers er alt ellers frit for.

Hogan "Hoagie" Malloy er sidste års taber og filmen sætter i gang med hans undercover mission, hvor han infiltrerer hans ven, Bob Callahans, forsikringsselskab og ”tagge” ham. Straks finder vi ud af, at deres ene ven, Jerry Pierce (Jeremy Renner), aldrig er blevet fanget i legens 30 år. Derfor sætter Hoagie og Bob ud for at finde deres to venner Randy "Chilli" Cilliano og Kevin Sable og sammen iværksætter de en plan for at en gang for alle at få ramt på Jerry til hans forestående bryllup. Men der er en grund til at Jerry aldrig er blevet ”tagget”.

Jerry is bourne to tag
Det første grin kommer med introduktionen af Jeremy Renners Jerry, som viser sig at besidde tilnærmelsesvise superheltekræfter eller i hvert fald actionhelte-egenskaber. Måden han kan forudsige og afværge hans venner angreb bliver skildret yderst grinagtig i langsom gengivelse og giver genlyd til for eksempel Denzel Washington i The Equalizer.

Derudover er Tag en jævn, men underholdende komedie. Vi har de klassiske komediearketype som bonhovedet Chili, den psykisk ustabile Sable og den frustreret og iltre Hoagie. Vi har den klassiske road movie komedie set-up, hvor de 4 venner tager ud på en rejse for at nå til et bryllup.

Det der giver filmen lidt ekstra krydderi er dog at den er bygget på en autentisk historie om en gruppe venner, som i virkeligheden har leget fangeleg, hver februar de sidste 28 år. Der ligger en meget fin 5 minutters dokumentar om de virkelige ”tag-brothers”, hvor ser deres hjemmevideo optagelser fra forskellige steder. Man får selv lidt lyst til at begynde at lege fangeleg med sine venner igen.

Ligesom en normal fangeleg efterlader filmens slutning også en med lidt flad fornemmelse. Når man leger fangeleg stopper legen altid fordi det ringer ind til time eller fordi man ikke gider at lege mere. Det er en evighedsleg uden nogen egentlig konklusion og dette fungerer slet ikke på film. Slutingen af Tag er nemlig ligeså decideret flad.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home
Entertainment Warner Bros.

Titel: Tag
Original Titel: Tag
Premieredato: 6. december 2018
Instruktør: Jeff Tomsic
Skuespillere: Nora Dunn, Jeremy Renner, Leslie Bibb, Isla Fisher, Ed Helms, Jon Hamm, Rashida Jones, Annabelle Wallis, Jake Johnson, Hannibal Buress, Lil Rel Howery, Steve Berg
Spilletid: 100 min.
Selskab: Twentieth Century Fox Home Entertainment Warner Bros., 2018
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...