Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

Bastarden


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Teenage Mutant Ninja Turtles – Tidsrejsen 5

26. november 2007 af Morten Pedersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Teenage Mutant Ninja Turtles – Tidsrejsen 5 billede

Så er det ninjatid!

De 4 muterede ninja skildpadder Raphael, Donatello, Michelangelo og Leonardo har efterhånden en del år på bagen. Som følge deraf, har de også måtte udvikles for at tilpasses markedet og efterspørgslen. I de første DVD-tegnefilm-serier jeg personligt stødte på (fra starten af 90´erne) var TMNT målrettet den yngre målgruppe og havde dermed en knapt så skarp profil. Så her lå de langt væk fra det oprindelige forlæg, da Ninjaerne blev opfundet tilbage i 1980´erne
Tegnefilmsserien fra 90´erne var lavet over den samme skabelon; de 4 padder mod overskurken Shredder og hans to tumpede håndlangere Beebop og Rocksteady. På trods af masser af skarpe sværd og hårde karatespark kom ingen nogensinde rigtig til skade, og der var en munter lethed over serierne. Humor var således en vigtig ingrediens om end den forekom noget fladpandet.

I TMNT Tidsrejsen år 2105 er der kommet lidt mere kant på filmene. Undertitlen er ”Fast Forward” og det dækker mægtigt fint over indholdet. Der er nemlig fuld knald på, når padderne er landet i 2105 med en tidsmaskine og bekæmper ondskabsfulde skurke med højteknologiske profiler.
Der er robotter, neurale netværk og hjernescanningsdimer og dutter, så enhver tekno-nørd får opfyldt sine vådeste drømme. Ninjapadderne sværger stadig til pizza og en munter bemærkning når der uddeles slag og spark – det er yderst kækt og med en del sjove onliners, serveret så en midaldrende anmelder enkelte gange må undres over, hvordan det danske sprog kan lyde i 2007.
De 4 gutter bruger heller ikke deres oprindelige renæssance-navne, som Splinter gav dem i sin tid, men hedder nu Mickey, Raph, Don og Leo. Alt sammen en del af facaderenoveringen; Turtlerne er i 2105 version tegnet med en langt mere barsk streg, de sparker hjertens gerne folk ud af vinduer og deslige - på godt dansk, de er ikke bange for at give en solid røvfuld, så det kan mærkes.

Animationerne i filmene er i bedste fald middelmådige. Børn i dag er vant til Pixar-niveau, og i sammenligning hermed, at vi nede og runde 2. division. Men det er heller ikke meningen, at det er tegningerne, der skal sælge billetterne. Det er figurernes charme og så en helt basal gang drengedrøm: ondskab bekæmpes med ninjateknik på fuld skrue. Ingen dikkedarer, pladderromantik eller for den sags skyld moraliseren over almindeligheder. Der er kort sagt smæk for skillingen.

Mine yndlingsDVD-testere, ninjapadde 1 og 2 på hhv. 4 og 6 år elsker de 4 gutter uden forbehold, og trods gentagne fremvisninger viser de ingen tegn på skildpaddetræthed. Der ligger 75 minutters action på hver DVD-skive delt ud på 3-4 afsnit hver, så på den måde er det afvekslende nok. Det lidt ældre publikum vil kunne ane en vis mængde genbrug og tillige savne lidt mere historie, men tempo og actionmængde kan ingen klage over, og superskurkene står i kø for at få lavet suppe ud af vores helte. Det skal afslutningsvis også med, at de danske stemmer er helt fine – og dermed kan padderne på DVD snildt anbefales som julepakke til de små drenge i familien (og de store kan også være med).

Herunder er en kort beskrivelse af filmenes handling:

Gaminator
Turtlerne får hænderne i en protype af et spil, Gaminatoren, hvor rygter siger det er den ultimative spil oplevelse. Men de får mere end en spil oplevelse, de bliver fanget inde i spillet og finder ud af at Gaminatoren i virkeligheden er en fælde, som er lavet af Viral, så hun kan få hævn på Turtles...

Dimissionsdag
Splinter er glad for at kunne meddele Turtles at de er ved at stige fra ninja graden Genin, til den langt mere advanceret grad Chunin. De er alle utrolig spændte, indtil det går op for dem at Michelangelo ikke vil bestå sammen med hans brødre!

Timing betyder alt
Da Darius Dun og Sh'Okanabo slutter sig sammen, kan det kun betyde en ting, problemer! Nysgerrig for at prøve deres version af Cody's tidsvindue tænder Sh'Okanabo for den, og udløser en "tids storm" i New York, hvor han åbner forskellige tidsvinduer til forskellige steder i fortiden. Turtles er fanget midt i kaoset.

Filmen er venligst stillet til rådighed af On Air Video

Titel: Teenage Mutant Ninja Turtles – Tidsrejsen 5
Original Titel: Teenage Mutant Ninja Turtles – Tidsrejsen 5
Premieredato: 1. november 2007
Instruktør: ukendt
Skuespillere: Simon Stenspill, Sune Svanekier, Allan Hyde, Andreas Nicolet
Spilletid: 75 min.
Selskab: On Air, 2007
Genre: Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...
Retribution
Mordet i Venedig
After Everything
Ehrengard - Forf...
Harold Frys Usan...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...