Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Alzheimer Case

1. april 2005 af Søren Falgaard

4 stjerner Skriv en kommentar

The Alzheimer Case billede

En belgisk thriller baseret på Jef Geeraerts romanforlæg. Filmen er spændende, intelligent og humoristisk

Det er bestemt en dragende politithriller, den belgiske instruktør Eric Van Looy har brygget sammen. I makkerparret Eric Vincke (Koen De Bouw) og Freddy Verstuyft (Werner De Smedt) finder filmen sine to helte. Vincke er den modige og eftertænksomme detektivtype, der går helt sine egne vegne, når mordsager skal løses. Ved sin sine har han sin lidt yngre og mere drengerøvsagtige makker Verstuyft, der er mesterskytte. Sammen sættes de to buddies på komplicerede sager, og i ”The Alzheimer Case” vikles de to ind i et opklaringsarbejde, der er yderst kompliceret. Filmen foregår i belgiske Antwerpen, der hjemsøges af en række mord. To myrdede prostituerede og forsvundne indflydelsesrige personer er de sager, betjentene skal prøve at sætte sammen på deres politiopslagstavle. Der er ikke mange spor at gå efter og først, da Vincke kommer på sporet af den mystiske Angelo Ledda (Jan Declair), begynder forbindelserne mellem sagerne så småt at kunne forbindes. Ledda er en rutineret herre, der sidder inde med information, der kan bevise, hvem der er bagmænd for hele den prostituerede handel, der foregår. Men helt nem at fange og at få information ud af er Ledda ikke, for han lider af fremskreden Alzheimer, og desuden er han ikke meget for at samarbejde med andre end sig selv.

Vincke og Verstuyft forsøger alt, hvad de kan for at få kabalen til at gå op, men først i slutningen begynder de komplicerede gåder at give mening for de to. Det bliver derfor et dramatisk og overraskende sidste kvarter, der giver filmen et par nuancerede og spændende twists. Lejemorderen Ledda viser sig også at have sympatiske sider, selvom han er en mand, der dræber uden at rynke på øjenbrynene.

”The Alzheimer Case” er en thriller, der ikke står i skyggen af sine amerikanske inspirationskilder. Michael Manns fremragende thrillere står således som den bedste reference til en film, der dog også bevarer en egenartet tone, som jeg fandt ret charmerende.

Skuespillet fungerer hele vejen igennem, specielt er lejemorderen Ledda godt og kontrastfyldt skildret af karakterskuespilleren Jan Declair. I rollen som politihelten Vincke ses Koen De Bouw, der fremstår som indbegrebet af en seriøs og idealistisk snushane. I makkerparsdelen spiller Koen De Bouw overfor Werner De Smedt, der med sine drengede metoder og lettere lallede humor, fungerer fint som lærling til den mere modne leder.

Det er derfor blevet til en velfungerende politithriller med alt, hvad en sådan skal indeholde, og det med lidt ekstra godt i posen, og det tager man jo gerne med.

Titel: The Alzheimer Case
Original Titel: De Zaak Alzheimer
Premieredato: 1. april 2005
Instruktør: Eric Van Looy
Skuespillere: Koen De Boux, Werner De Smedt, Jan Decleir, Jo De Mevere, Hilde De Baerdemaeker, Geert Van Rampelberg, Gene Bervoets, Patrick Descamps, Vic de Wachter, Debora Ostrega
Spilletid: 123 min.
Selskab: MMG Film & TV Production, Miracle Film
Genre: Thriller
Link: http://www.ms.skynet.be/alzheimer
banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...