Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Bone Collector (DVD)

11. maj 2003 af Diana Monica Szatanik

5 stjerner Skriv en kommentar

The Bone Collector (DVD) billede

En seriemorder er fri på Manhattan. Den eneste der kan stoppe ham er den handicappede kriminolog Lincoln Rhyme.

Det er fire år siden at kriminologen Lincoln Rhyme (Denzel Washington) blev handicappet efter en metalbjælke styrtede ned på ham. Før det var han en succesrig politimand og intet kunne gå forbi hans fornemmelse for forbrydelser.
Nu ligger han bundet til sin seng 24 timer i døgnet. Men da NYPD (New Yorks politistyrke) beder ham om hjælp til opklaringen af en mordsag, takker han ikke nej.

Det rige ægtepar Alan & Lindsay Rubin (Gary Swanson & Olivia Birkelund) forsvinder sporløst efter de har taget en taxa fra lufthavnen.
Da en lille dreng kontakter politiet efter at have fundet noget ved togsporene, bliver Amelia Donaghy (Angelina Jolie) kaldt til stedet.
Amelia finder liget af den døde Alan Rubin. Hun går mordstedet igennem og finder noget meget mærkværdigt ved togskinnerne. Noget fortæller hende at dette er en ledetråd efterladt af morderen. Mod hende kører nu et tog, men dette stopper hun for ikke at ødelægge bevismaterialet. Dette falder ikke i god jord hos Howard Cheney (Michael Rooker), som er blevet chef for NYPD efter Lincoln Rhyme blev handicappet.
Men når alt kommer til alt har Howard Cheney haft sine øjne lukket. Det viser sig nemlig at deres morder faktisk er en seriemorder, der tidligere har lagt disse små ledetråde, men Cheney har ikke opdaget dem.

Amelia bliver nu en stor del af efterforskningen, selv om hun egentlig er i afdelingen for ungdomskriminalitet. For hvert at de kommende mord, er hun den første der skal ind og undersøge hele området.

Amelia og Lincoln er et makkerpar udover det ordinære. Hans hjerne, hendes opmærksomme sind gør dem til en god blanding. Snart står det klart at deres morder er tilhænger af gamle ting. For hvert mord efterlader han et minimalt stykke papir, et puslespil der giver svaret på gåden.

Amelia forfølger en ny ledetråd, hvor hun havner i den gamle del af metroen. Snart går det op for kende at den næste i rækken til at lide en pinefuld skæbne er en hun kender...

2 timer lang, men stadig så fangende! The bone collector er guf for enhver der kan lide krimi på højeste plan.
Angelina Jolie spiller Amelia Donaghy, som lever et indelukket liv, efter hendes far begik selvmord.
Jeg har altid synes Angelina Jolie var en god skuespiller. Og hendes rolle i The bone collector er ingen undtagelse. Hun har et ansigt som udtrykker utrolig meget. Rollen som Amelia Donaghy er fantastisk til hende. Hvis hun skulle tilfalde en bestemt genre indenfor filmverdenen, skulle hun helt sikkert være i krimi/thriller genren.

Denzel Washington spiller Lincoln Rhyme.
Desværre ligger Denzel Washington bundet til sengen hele filmen igennem, men ser bort fra hans ikke aktive skuespil, er det faktisk en flot præstation. Man er i hvert fald ikke i tvivl om hvorfor tusindvis af kvinder verden over synes han er noget af en babe.

Instruktør Phillip Noyce har tidligere instrueret film som: The Saint, Patriot Games og The Repair shop.

Titel: The Bone Collector
Original Titel: The Bone Collector
Premieredato: 11. maj 2003
Instruktør: Phillip Noyce
Skuespillere: Angelina Jolie, Denzel Washington, Gary Swanson, Queen Latifa, Michael Rooker, Ed O'Neil, Richard Zeman
Spilletid: 114 min.
Selskab: Columbia Pictures, Nordisk Film, 1999
Genre: Thriller

banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...