Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

One Life
One Life billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Bourne Ultimatum

17. august 2007 af Jeppe Krogh

5 stjerner Skriv en kommentar

The Bourne Ultimatum billede

Jason Bourne er tilbage i forrygende form. Trilogien om superagenten med hukommelsestab sætter nye standarder for intelligente actionfilm og er en inspiration – se bare på den nye James Bond-film.

Treadstone, det tophemmelige CIA-program der trænede Jason Bourne og andre agenter til at være mordere for staten, er blevet erstattet af et nyt der hedder Blackbriar, og alle agenter er blevet likvideret. De mangler bare Jason Bourne. Samtidig begynder den engelske journalist Ross at offentliggøre artikler baseret på et uidentificeret CIA-vidne om et hemmeligt netværk af lejemordere, og om at Bourne stadig er på fri fod. Bourne beslutter sig for at komme ud af sit skjul, finde vidnet og afsløre hele bedraget.

Englænderen Paul Greengrass – som også stod for 2eren - har instrueret løjerne, og der er jo heller ingen grund til ændre ved en god ting. Instruktøren var i 1988 medforfatter på den kontroversielle bog Spycatcher om den britiske efterretningstjeneste (MI5), så spioner og hemmelige operationer er ikke nyt stof for Greengrass. Med flere TV-film og dokumentarer bag sig blev Greengrass verdenskendt i 2002 med dokumentarfilmen Bloody Sunday om volden i Nordirland og The Bourne Supremacy (2004).

Det gode ved Bourne-serien er hovedpersonens tvetydige karakter, og at filmene tager sig tid til at fortælle os mere om ham. Han har myrdet mange i USA's navn, og han bærer det hele på sin sjæl – han husker deres ansigter men kan ikke sætte navne på dem alle. Læren fra filmene er, at vise mindre og mere realistisk action så det er mere troværdigt for seerne, når det kommer.

The Bourne Ultimatum er den mest action-fyldte i serien, men det tager aldrig overhånd, og man føler altid, at der er mening med volden. Det er tydeligt, hvordan den nye James Bond-film – den bedste Bond-film i årtier - er blevet inspireret af agentserien med Matt Damon i hovedrollen.

Den forholdsvis enkle historie er overbevisende, og den næsten verdensomspændende jagt på Jason Bourne er virtuost og medlevende lavet. Der går et sus igennem en, når man ser hvordan CIA kan opsnappe stort set alt, hvad deres offer gør og siger.
Perlerækken af karakterskuespillere som David Strathairn og Joan Allen gør det flot med meget små midler. Det er næsten ubeskriveligt, at David Strathairn kan spille den magtsyge og korrupte Noah Voesen så underspillet – og samtidig gøre ham sympatisk!

Med 5 stjerner ud af 6 herfra sætter Matt Damon foreløbig punktum for serien om agenten med hukommelsestab, og så kan vi bare håbe, at flere kommende film og instruktører har lært lektien.

Titel: The Bourne Ultimatum
Original Titel: The Bourne Ultimatum
Premieredato: 17. august 2007
Instruktør: Paul Greengrass
Skuespillere: Matt Damon, Julia Stiles, Joan Allen, David Strathairn, Scott Glenn, Albert Fineny, Paddy Considine
Spilletid: 116 min.
Selskab: Universal Pictures, Bourne Again, Kennedy/The Marshall Company, Ludlum Entertainment
Genre: Thriller
Link: http://www.thebourneultimatum.com/

journalisten Ross er med til at få Bourne frem fra sit skjul igen.
journalisten Ross er med til at få Bourne frem fra sit skjul igen.
Noah Voesen og hans hold ved alt, hvad du gør og siger.
Noah Voesen og hans hold ved alt, hvad du gør og siger.


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...