Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Chronological Donald (DVD)

2. juni 2004 af Gert Sørensen

5 stjerner Skriv en kommentar

The Chronological Donald (DVD) billede

Verdens mest kendte and fylder 70, og for at fejre den begivenhed har Disney udgivet samtlige 36 kort film med Anders And lavet fra 1934 til 41.

The Chronological Donald er starten på den ultimative samling af Anders And tegnefilm. Her er for første gang samlet de første 36 kortfilm med den hisige and i kronologisk rækkefølge. Filmene viser Anders, som han så ud i årene fra 1934 og 1941

Den 9 Juni 1934 kom Anders And til verdenen på en tegnestue i Californien. Dette blev startskuddet på en lang karriere inden for både film og blade.. Animatoren Dick Lundy opfandt Anders til filmen ”The Wise littel Hen” men her er der ikke mange der vil genkende ham for hans karakter var ikke blevet udviklet endnu. I senere udgaver af tegnefilmen kom hans hisige temperament til syne og Anders And som vi kender ham i dag var født. I alt er der lavet 128 tegnefilm med den verdenskendte and til dato. Selv syntes Walt Disney ikke specielt godt om Anders and, hans hisige temperament var ikke det han ønskede folk skulle forbinde Disney tegnefilm med. Publikum tog dog anden til sig med åbne arme og i flere lande, herunder Danmark, er han bedre kendt end nogen anden Disney figur, inklusiv Mickey Mouse.

Personen som folk oftest forbinder med Anders And er Carl Barks der tegnede historier med Anders for Disney studierne fra 1943 frem til midten af 1960erne. Han stod bag det meste af Anders’s familie, mest kendt er han nok for at have skabt Onkel Joakim, Anderses rige onkel. Onkel Joakim tog ofte Anders med på skattejagte rundt omkring i verdenen. Anders har igennem sin lange karriere været udsat for mange forskellige ting, han har hævet skibe og rejst rundt over hele kloden på jagt efter skatte, men siden 1948 er der også udkommet over 2.500 udgaver af Anders And & Co i Danmark.
Mange historier med Anders bliver lavet af Egmont der har en tegnestue i Danmark, og udgiver Anders And & Co. Her har man siden 1963 lavet historier som er blevet udgivet i hele verdenen, også U.S.A.

De seneste år er det Don Rosa der har stået bag mange Anders And historierne og for at fejre Anders Ands 70 års fødselsdag besøger han Danmark Fredag den 4 Juni 2004 hvor han vil være at møde i Magasin i Århus og giver autografer sammen med Anders.

Hver DVD starter med en kort introduktion af Lenoard Maltin, der er en af U.S.A’s bedst kendte filmkritikere og Disney ekspert.

Selve DVD udgivelsen indeholder restaurerede udgaver af 36 kortfilm med Anders And, som vi kender ham i hovedrollen. Man får en chance for at se, hvordan Anders udvikler sig igennem årene. Igennem årene bliver hans personlighed langsom defineret, og hans særlige kendetegn kommer til syne. Han går fra at være en doven and i ”The Wise Littel Hen” til den velkendte uheldige og temperamentsfulde and, der springer i luften når tingene ikke går, som han ønsker det.

Det eneste kritikpunkt på denne udgivelse er at der før filmene Put-Put Troubles, Donald's Vacation og Donald’s Camera kommer en undskyldning fra Lenoard Maltin om at man i 1930erne ikke var så følsomme overfor etniske mindretal, og at man håber folk vil tage det som sjov når Pluto bliver slæbt igennem nogle siv, og ligner en indianer når han kommer ud igen med hovedbeklædning og indianer- tøj.
Dette er lidt unødvendigt, da vi taler om tegnefilm der ikke skal tages for højtidelige, men det er en del af den originale Amerikanske DVD- udgivelse, som man efter min mening godt kunne have klippet ud.

The Chronological Donald er starten på den komplette Anders And samling, og er et must for alle fans til ænder med dårligt temperament.

Extra features:

De 2 DVDer indeholder originale skitser af bladforsider og andet godt fra Disneys arkiver med kommentarer af Lenoard Maltin. Her forklares det, hvordan Anders And hurtigt blev mere populær end Mickey Mouse. Desuden følger man, hvordan han blev en populær del af Disneys tegneserieproduktion. Man følger også, hvordan Anders havde et liv helt uden for filmene hvor han konstant udviklede sig.

Dvd´en indeholder også en 5½ minuts dokumentar, om Clarence ”Ducky” Nash der lagde stemme til Anders og indimellem også til Andersine og Rip, Rap og Rup. Dette er en hurtig gennemgang af ”Ducky’s” liv og karierre. Dette er ikke meget tid at bruge på at dække, et liv og en karierre på over 50 år, som stemmen bag Anders And. Men det er dog sjovt at få et lille indblik i, hvem personen bag Anders And var, selvom man godt kunne have lavet indslaget lidt længere.

Udover de 2 extra features findes der 2 Easter eggs, som er meget lette at finde. Det ene er et kik bag kulliserne på Disney Studioet hvor vi finder Clarence ”Ducky” Nash og Florence Gill, der lægger stemme til Klara Kluk, syngende en opera med fuldt orkestra som deres respektive Disney karaktere.

I den anden feature møder Clarence ”Ducky” Nash sig selv i form af Anders And der er fustreret over ingen forstår hvad han siger og derfor vil have et møde med Nash for at få styr på tingene.

Billedet står rigtigt godt, der er tale om en restureret udgave af de gamle film og Disney har gjordt et godt stykke arbejde med at frembringe de flotte farver som filmene orginalt havde. Også de sort/hvide klip står helt klare og skarpe på skærmen.

Lyden er mono men alligevel er den klar og tydelig, desværre er det ikke altid lige let at høre hvad Anders siger men sådan har det jo altid været.

De to DVDer indeholder følgende kortfilm:
Disk En:
1934: The Wise Little Hen (Uddrag)
1936: Donald and Pluto
1937: Don Donald
Modern Inventions
Donald's Ostrich
1938: Self Control
Donald's Better Self
Donald's Nephews
Polar Trappers
Good Scouts
The Fox Hunt
Donald's Golf Game
1939: Donald's Lucky Day
Hockey Champ
Donald's Cousin Gus
Beach Picnic
Sea Scouts
Donald's Penguin
The Autograph Hound
Officer Duck
Disc To:
1940: The Riveter
Donald's Dog Laundry
Billposters
Mr. Duck Steps Out
Put-Put Troubles
Donald's Vacation
Window Cleaners
Fire Chief
1941: Timber
Golden Eggs
A Good Time for a Dime
Early to Bed
Truant Officer Donald
Old MacDonald Duck
Donald's Camera
Chef Donald
Filmen får 6/6 – Her er alle film med Anders And, i restureret udgave
Ekstra materialet 3/6 – Der kunne godt have været noget om tegnerne bag Anders And, disse nævnes kun kort. Desuden er materialet alt for kort og ikke dybte borende nok, der kunne godt have været lidt mere baghistorie om Anders og folkene der skabte ham.
Samlet får udgivelsen 5/6
Filmen er venligst udlånt af Buena
Vista Home Entertainment.

Titel: The Chronological Donald
Orginal titel: The Chronological Donald
Premieredato: 2. Juni 2004
Skuespillere: Anders And, Mickey Mouse, Pluto, Klara Kluk, Fedtmule
Genre: Tegnefilm
Spilletid: 8 timer
Selskab: Disney, 2004
Link: http://www.disney.dk

Titel: The Chronological Donald
Original Titel: The Chronological Donald
Premieredato: 2. juni 2004
Skuespillere: Anders And, Mickey Mouse, Pluto, Klara Kluk, Fedtmule
Spilletid: 480 min.
Selskab: Disney, 2004
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.disney.dk
Tegning af Carl Barks
Tegning af Carl Barks
Tegning af Don Rosa
Tegning af Don Rosa


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...