Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Streaming anmeldelse

The Eyes Of Tammy Faye (Disney+)

19. marts 2022 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar

The Eyes Of Tammy Faye (Disney+) billede

Ud af intet dukker der nogle gange en perle op. Filmen om Tammy Faye er en af dem. En næsten ukendelig Jessica Chastain er klar til at indtage dit tv.

En af de store overraskelser på Oscar-nomineringsplakaten var The Eyes Of Tammy Faye. Hvor pokker kom den film lige fra? En hyggelig og naiv portrætfilm om Tammy Fayes opblomstring og fald fra tinderne, da hun kom ud af intet og i 70'ere og 80'erne blev hele USA’s tv-prædikant sammen med hendes mand – for derefter at blive pillet ned igen og efterladt med skammens mærkat.

En nominering for makeup og styling er så sandelig på sin plads, men efter gennemsynet, så er der ingen tvivl om, at Jessica Chastains nominering for bedste kvindelige hovedrolle er mindst lige så fortjent. Hun er lige dele charmerende og irriterende – kærlig og omsorgsfuld, men samtidig ALT for meget. Overglad og bekymringsfri, så det næsten grænser til det psykopatiske. Lige så karakterfuld er hendes mand Jim Bakker, som giver minder om en lille glad og drenget perfektionist fanget i en voksen mands krop. Jim spilles med overbevisning af Andrew Garfield, som inden længe skal kæmpe for egen Oscar-chance, da han er nomineret for bedste hovedrolle i ”tick, tick…BOOM!”.

Men det er helheden, som er det bjergtagende ved filmen om Tammy Faye. Lige fra den indledende scene, hvor den unge Tammy forsøger alt, hvad hun kan for at komme ind i de voksnes kirke. Et planlagt stunt overbeviser alle (undtagen Tammys mor) om, at Tammy er noget helt særligt, og måske nok har en forbindelse til de højere magter. Den unge Tammy melder sig ind på scenen, og hun forlader den ikke siden. Som omrejsende prædikant møder hun sin kommende mand Jim, med hvem hun får adgang til tv-skærmen, som hun med det samme stjæler fuldstændig. Ikke desto mindre, så har berømmelse sin pris, og Tammy og Jim må sande at en stige har to veje. En op og en ned.

Der er masser af feel-good på en nærmest uforklarlig måde. Tammy Faye kryber under huden på dig, og ud af øjnene igen. Med meget få virkemidler lykkes det, at få skabt en vedkommende og interessant film, om en helt særlig personlighed, som denne signatur altså intet kendte til på forhånd. Jeg forventer at feltet om en uges tid er for stærkt til, at Tammy Faye og co. kan sejre, men de to nomineringer er indiskutable. Jeg tildeler uden at tøve 4 store stjerner til Jessica Chastain og resten af holdet.

Titel: The Eyes Of Tammy Faye (Disney+)
Original Titel: The Eyes Of Tammy Faye
Premieredato: 23. marts 2022
Instruktør: Michael Showalter
Skuespillere: Jessica Chastain, Andrew Garfield, Vincent D'onofrio, Sam Jaeger, Cherry Jones, Gabriel Olds, Fredric Lehne, Mark Wystrach
Spilletid: 126 min.
Selskab: Searchlight Pictures, TSG Entertainment, 2021
Genre: Drama
Streaming service: www.disneyplus.com
banner
Overskrift Højre Block
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
UdvandrerneKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...