Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Outpost
The Outpost billede

Undtagelsen
Bølle På Eventyr
Spioner På Missi...
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Following - The Complete First Season

16. november 2013 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar

The Following - The Complete First Season billede

Hvordan stopper du en serie-morder, der allerede er fanget?

Den tidligere FBI-agent Ryan Hardy genindkaldes til tjeneste, da seriemorderen Joe Carroll flygter fra dødsgangen og indleder et nyt morderisk togt. Carroll har planer om at afslutte hvad han påbegyndte, før netop Hardy fangede ham. Med en serie-morder løs, indleder første afsnit af The Following en hæsblæsende menneskejagt, for atter at få Carroll bag tremmer. Det er lettere sagt end gjort, for den Edgar Allan Poe-fikserede galning synes at være et skridt foran.

Det nærmest altid altafgørende pilot-afsnit af en tv-serie, skuffer på ingen måde. Man fornemmer hurtigt at vi har med en vaskeægte psykopat at gøre, som må stoppes for enhver pris. Vi lærer også hurtigt at flere af vores karakterer har haft nærkontakt med Carroll tidligere i deres liv (dette afsløres i flere flashbacks) og at der gemmer sig ar og hemmeligheder i den forbindelse. Det er en slags katten efter musen, og som afslutter første afsnit brat. Carroll bliver nemlig fanget og arresteret af Hardy, men blot for at sidstnævnte må erfare at overgivelsen var helt med vilje. Carroll har nemlig langt større planer end Hardy er klar over, og fra sit fængsel styrer han hårdhændet slagets gang ude i den virkelige verden. Carroll har nemlig under sin første fængsling etableret en lang række ”følgere”, ja nærmest kultagtige disciple. De kan være din familie, dit postbud, den lokale grønthandler, din løbemakker eller endda folk i ordensmagten. Med andre ord, så kan du aldrig vide dig sikker blandt de mennesker du omgås. Som helt almindeligt menneske, er du i konstant fare uden at du er klar over det. Disse disciple vil slå ihjel i Carrolls navn, og Hardy og resten af hans FBI-Team står ansigt til ansigt med en nærmest umulig opgave. Ikke mindst fordi Carroll har udset sig Hardy som en slags Poe-hovedrolle i et sygt spil.

Det første Carroll ønsker sig, er at få kontakt til sin kone. Til det formål får han nogle ”følgere” til at kidnappe hans egen søn, for at have sikre kort på hånden. Hardy har kun én mulighed, og det er at følge Carrolls taktstok og håbe på at der kommer et hul til at bringe sig selv i førerposition. Helst i en fart, således at disciplene bliver standset i deres blodrus.

Det er Kevin Bacon (Footloose, Apollo 13, The Woodsman, Mystic River) som spiller Hardy, mens James Purefoy (Solomon Kane, Rome, Ironclad) giver den som den vanvittige morder Carroll. Det er Kevin Williamson som er ophavsmand til The Following, mens det er et omfattende team af forfattere og instruktører som varetager de forskellige afsnit, i alt 15 af slagsen i denne sæson 1. Med så mange afsnit af en sæson, siger det sig selv at tingene ikke helt flasker sig for the good guys lige med det første. The Following er centreret omkring opklaring af forbrydelserne med base i krimi/thriller-genren. Men der er også tale om forskellige forgreninger fremprovokeret af den platform som karaktererne skal udvikle sig på.

The Following byder på tæt ved 11 timers nervepirrende underholdning fordelt på tre discs. Plottet er ikke videre revolutionerende end hvad der kan forventes af en ”serie-morder-serie”. Man har en skurk og han skal stoppes, men det springende punkt er naturligvis at man ikke ved hvem eller hvor mange der er engageret i Carrolls kult, og det er da ganske angstprovokerende. The Following kan til tider føles som et stort kæmpemæssigt afsnit i stil med Rejseholdet, men det gør ikke så meget. Den har sine twists og overraskelser, så man nok skulle kunne opretholde et vist spændingsniveau undervejs. Serien er dog langtfra fejlfri. Der er nogle scener og hændelser som virker overflødige og irrationelle, men der er vel kun Game Of Thrones der efterhånden kan sige sig fri for dette. Man må tage det hele som en samlet pakke, og formår man det, så er The Following en solid føjleton om et forholdsvist urimeligt opklaringsarbejde, som ikke mindst er vanskeliggjort på en atypisk måde. Skurken er jo bag tremmer, men alligevel er han den dominerende part.

The Following er spækket med ekstra materiale. Du kan se hvordan Kevin Williamsons forløb har været i forhold til at kreere The Following. Du kan også opleve skuespillerne analysere den form for hjernevask som disciplene undergår. Du kan se en produktions-kronik, tilvælge kommentator-spor og se slettede scener og meget mere, og så følger der en lille handy pamflet med, som giver et hurtigt overblik over de forskellige afsnits hovedtræk samt en oversigt over hvem der spiller hvad i serien.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Warner Bros..

Titel: The Following - The Complete First Seaso
Original Titel: The Following - The Complete First Seaso
Premieredato: 13. november 2013
Instruktør: Marcos Siega
Skuespillere: Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Annie Parisse, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Adan Canto, Kyle Catlett
Spilletid: 652 min.
Selskab: Outerbanks Entertainment, 2013
Genre: Krimi , Thriller


banner
Overskrift Højre Block
Undtagelsen
Maryam – den per...
Trolls på verden...
Frost 2
Birds Of Prey (4...
Blokhavn
Sangklubben
Mit tunesiske ev...
De Forbandede År...
The Kindness of ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...